Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Nous passos endavant en l’artificialització i la transgènia.
19 oct 2004
Dilluns i dimarts (18 i 19 dâoctubre) sâha celebrat una reunió de la Xarxa âdâExcelènciaâ? en nanobiotecnologia NANO2LIFE a Barcelona, patrocinada per el node espanyol, el CREBEC del Parc Científic de Barcelona vinculat a la Universitat de Barcelona, la Politècnica i el Consell Superior dâInvestigacions Cioentífiques.
Dilluns i dimarts (18 i 19 dâoctubre) sâha celebrat una reunió de la Xarxa âdâExcelènciaâ? en nanobiotecnologia NANO2LIFE a Barcelona, patrocinada per el node espanyol, el CREBEC del Parc Científic de Barcelona vinculat a la Universitat de Barcelona, la Politècnica i el Consell Superior dâInvestigacions Cioentífiques.
Aquesta Xarxa està constituïda per 23 entitats dâinvestigació europees i dâIsrael (sempre necessari en investigacions sobre seguretat i defensa) juntament a 33 associats procedents de la indústria, pretén ser lâembrió del futur Institut Europeu de nanotecnologia.
La nanobiotecnologia és un pas endavant en la transgènia, passant de les grolleres tecnologies actuals regides bastant per lâatzar a manipulacions de precisió mitjançant artefactes nanotecnològics (nanopinces òptiques per exemple), els OMG resultants seran més econòmics, fàcils de dissenyar i de produir que els âfabricatsâ? amb les tecnologies âclàssiquesâ?.
Un altra camp de la nanobiotecnologia és lâinterface entre el viu i el no viu, la integració de parts âvivesâ? en nanodispositius, la unió entre això i la nanotransgenia obre horitzons de manipulació inimaginables enguany.
En aquesta reunió sâha donat una gran importància al lligam amb les empreses, amb la participació de megacorporacions com Merck i Basf (molt interessades en tot allò que comporti control, poder i diners) i empreses no tan grans com Oryzon Genomics i Advancell, que son mutacions del PCB (centre basicament fornit per diners pùblics) en forma dâempreses privades (Spin Off).
La reunió sâha celebrat en lâedifici docent de lâHospital de Sant Joan de Deu, un edifici nou i ben guardat amb càmeres i segurates, de totes meneres els hem pogut donar la âbenvingudaâ? en forma de pintades a les parets exteriors.
ATUREM LâARTIFICIALITZACIÃ!!, ATUREM LA TRANSGENIA I LA NANOBIOTECNOLOGIA!!.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nous passos endavant en l’artificialització i la transgènia.
20 oct 2004
A per ells!Modifiquem geneticament a aquesta colla de trepas i sense escrúpuls!!!
Salut Revolució i fora transgènics!
el dit, l'idiota i la lluna
20 oct 2004
ja comenceu de nou amb les vostres tecnofòbies i obscurantismes... el progrés tecnològic i científic no és dolent per si sol sino per l'ús que se'n fa... sou tan cecs com els antics ludites, que cremaven les màquines quan el que s'havia de cremar eren els patrons... o els primitivistes que corren per aqui, molt primitivistes pero be que fan servir la xarxa per difondre la seva propaganda delirant.
estimat trosko
20 oct 2004
L'obscurantisme és quan es nega a la majoria dades fonamentals per entendre la realitat, i això s'esta fent des de la majoria de laboratoris i facultats (publiques i privades), evidentment amb unes poques (molt poques) excepcions, oscurantistes son les multinacionals que mantenen secretes les seves investigacions i patentades i protegides per el "secret industrial" les "seves" trovalles. Oscurantistes són els estats, que acumulen informació i la mantenen secreta (tots els estats)..... si obscurantisme és absencia de coneixement he de dir que hi ha molt coneixement, i segurament del millo, fora de les academies científco-tècniques i del complex corporativo-industrial.
Si ets "trosko" per tant marxiste opinaràs sens dubte que la tecnologia i la ciència d'un moment històric està condicionada per la lluita de classes i la calsse dominant, no es tracta de canviar el conductor de la locomotora, es tracta de construir una altra locomotora, el fetitxisme cientofilo no te rés de marxiste.
No se crec que el teu coneixement del luddisme (amb dues d's) és força esquematic no crec que hagis aprofondit massa el que va suposar la seva revolta, com per poderla valorar en tota la seva amplitud.
Per últim si els primitivistes (jo no en conec cap) utilitzen la tecnología no veig per que han de ser més criticats que els independentistes que porten el DNI espanyol a la butxaca, els ecologistes que tenen cotxe, els internacionalistes amb passaport europeu, els anticapitalistes amb cartilla a la caixa o els troskos que, com tu, fan servir un instrument significativament capitalista com es internet (la xarxa és usada majoritariament per el comerç, les transaccions capitalistes, la publicitat i el mal gobern dels pobles)... una mica més de maduresa als debats, una mica més de nivell, llegeix més a marx
Re: Nous passos endavant en l’artificialització i la transgènia.
20 oct 2004
"no es tracta de canviar el conductor de la locomotora, es tracta de construir una altra locomotora, el fetitxisme cientofilo no te rés de marxiste."

doncs no, es tracta de canviar de "maquinista", d'això van les revolucions
Re: Nous passos endavant en l’artificialització i la transgènia.
20 oct 2004
Obscurantistes se'n deia (per posar 2 exemples) dels que van condemnar a Galileu o aquells que a hores d'ara neguen la teoria de l'evolució... es pot aplicar a aquells que reneguen del progrés científic, veient-lo com el "gran dimoni", quan l'amenaça és ben bé un altra i, evidentment, va lligada a la lluita de classes.

Aquest és un debat que cada dos per tres surt per aqui i que es tracta amb una immaduresa que en comparació els nostres comentaris podrien ser tesis doctorals. Accepto els consells, però accepta tu també que els teus arguments no es que siguin una meravella precisament...
estimat trotsko
20 oct 2004
Doncs no, estimat trosko, segurament no soc un gran argumentador, però ni marx, ni lenin, ni per descomptat trotzky (s'escriu així) pensaven que es pot deixar la locomotora com està i canviar el maquiniste, llegeix "l'estat i la revolució" de Lenin o el mateix "manifest comunista", el comunisme no és el capitalisme amb altres "conductors", això és el que deien i feien els estalinistes, el comunisme és una altra cosa, com deia Lenin "un mon on les cuineres intervendran en economía política".
Per altra part els qui vàren condemnar a Galileu, eren tots cientifics universitaris i, segurament, en descendeixen directament per linia institucional i de classe tots els tecnòcrates de Monsanto, Syngenta i Aventis ....
El recurs a l'evolució està molt gastat, els autors de la noticia inicial no en parlen, i rés fa pensar que tinguin una opinió diferent de la teva. Quan s'atribueixen, sense base, arguments "demonitzables" als qui discrepen de les teves opinions (antievolució=bush=provida=papa de roma=antiavortament.....) s'està efectuant (en petit) el mateix procés al que es va sotmetre a Galileu.
Salut i marxisme leninisme
Re: Nous passos endavant en l’artificialització i la transgènia.
20 oct 2004
No sé d'on ho treus que Trotsky s'escriu amb z. Perque resulta que només es una transcripció fonética d'un altre alfabet: el cirilic.
Segón. No sé com perds el temps llegím totxos com ara El Capital o L'Estat i la Revolució, textos infumables de fa un segle i totalment superats per la realitat. Si encara fos bona literatura... o bona filosofia. Pero ni l'una ni l'altre. Així s'enten aquesta por al progrés i a la llibertat.

I ara provocarem una mica:

Visca la revolució genética i visca el capitalisme.
estimat caleb
20 oct 2004
Jo no he llegit wl capital, certament és un totxo, he llegit, aixó si "l'estat i la revolució" i el "manifest comunista", son més lleugers i més curts i a mi em semblen més entenedors, sense desmereixer als qui llegeixen el Capital o "materialisme i empiricriticisme" (si els coneixes és que els has llegit) o a alguns filosofs i literats d'aquest segle (pocs sols te 4 anys) ....
Jo no tinc por, ni al progrés ni a la llibertad, soc marxista que és un ideologia fortament "progressista", no se ben com m'assimiles a la primera nota d'aquest regitzell, de tota manera crec que qui estimi la llibertat ha de estar en contra de la "revolució transgènica" dels Monsanto, Syngenta i Bayer, si hi ha algçu que te por a la llibertat son aquestes multinacionals i els tecnocrates que les serveixen.
Sens dubte hi ha coses mes modernes per citar, pero aixo no decualifica les aportacions del segle XIX, a lo millor forces autors "novçisimos" veuen d-ells .... per exemple Negri, l-argument de l-antiguetat no es gens consistent.
Evidentment des de les meves posicions no m-identifico amb el enemics de la dominacio, que suposo son anarquistes, pero no tinc perque acceptar descualificacions com la d-enemics de la llibertat que no es poden deduir del que diu la primera noticia ..... si no es que es confon la llibertat amb els interessos de les corporacions.
Un petonet
Re: Nous passos endavant en l’artificialització i la transgènia.
21 oct 2004
Segueixo perdent-me en els teus arguments, no es tracta de tornar enrera sino d'anar cap endavant, el progrés científic no s'ha d'aturar (i la biotecnologia i la nanotecnologia és part d'aquest progrés)... una futura societat socialista ha d'aprofitar els coneixements del passat per a posar-los al servei de la humanitat (al contrari que el que fa elcapitalisme), no negar-los...

Ara, sembla que et molesti més la translació de les grafies del cirílic a l'alfabet llatí o que ludisme va amb dues "d", fet que et fa semblar una miiiica petulant (es a dir, que vas de llest, però de bon rollo) i el to paternalista ("estimat fillet meu") és una mica txungu, perdona que t'ho digui.
Re: Nous passos endavant en l’artificialització i la transgènia.
21 oct 2004
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/80519
ja esta fora de la columna dreta
21 oct 2004
"Estimat caleb" no és el mateix que "estimat fillet meu", ni relació paternal (fill) ni disminució (fillet) ni posessió (meu). Ek mateix val per en trosko, malgrat que sembla que trosko sols és un nick no descriptiu.
La grafía cirílica l'ha introduït el tal caleb, no jo.
En quant els arguments jo també espero els teus, perque jo ja he dit que era progressista, i que no era anticientific, espero els teus arguments de que la transgènia és unbenefici per a la humanitat, o que por esser un benefici.
Tinc clarissim que el progrés i la ciència veritable es farà (es fà) amb un trencament amb la ciència fete des de les corporacions i els interessos del poder.
Per altra part és sorprenent l'odi que expresseu contra "enemics de la dominació" que em sembla que, si més no, estan contra el capitalisme i el poder de les corporacions i segurament estan d'acord amb noslatres en moltes altres coses. També em sorpren l'us d'afirmacions que ells no han usat en cap moment per decalificar-los, ja deia més amunt que usar aquests mètodes és el mateix que van fer els que v``aren jutjar en Galileu i en Servet i el mateix que varen usar els estalinistes, entre els que, per exemple, el mitxurinisme era veritat proletaria i posar-la en dubte podia implicar la mort.
Una abraçada m-l.

Espero que la curiositat per el debat os facin revisitar la notícia malgrat no estigui ja a la columna dreta.
Re: Nous passos endavant en l’artificialització i la transgènia.
21 oct 2004
Es clar que la ciencia no està lliure de responsabilitat, els descobriments científics i els avenços tecnològics ens afecten, tenen conseqüències visibles en les nostres vides... Però la negació per norma del progrés és el summum del simplisme (això va pels "enemics de la dominació", com tots els meus comentaris aqui, vaja). Sobre els beneficis de la transgènia... tu tampoc m'has donat cap en contra... per això et poso al mateix sac dels que "neguen per negar".

tens informació interessant a:

http://www.arp-sapc.org/alojadas/transgenicos.html

en aquest treball l'autor conclou sobre els aliments transgènics:

"Por cierto, por supuesto que ni Novartis ni ninguna empresa de transgénicos tienen ni el más mínimo interés en eliminar el hambre del mundo. Solo piensan en ganar dinero. Pero Repsol tampoco piensa en mejorar la seguridad del tráfico, y nadie les pone verdes por ello. Puede que, como efecto lateral, la investigación privada mejore algo el problema del hambre (y el del tráfico) pero eso será así, digamos que "por casualidad". El problema es que ciertas investigaciones, desarrollo de plantas para terrenos salinos, por ejemplo, nunca serán rentables, y deberán quedar para organismos públicos. Pero los que ponen a parir a las empresas privadas dificultan con sus campañas cualquier intento de investigación pública, y lo saben, y lo dicen (en privado, por supuesto), y les importa un comino. Esos son los responsables de que la biotecnología no ayude a la parte desfavorecida de la humanidad.

Miguel Calvo
Tecnología de los Alimentos
Facultad de Veterinaria. Universidad de Zaragoza"

Cal dir que no estic d'acord en això últim, el que cal fer és denunciar precisament l'utilització de fons públics i de recursos públics per a benefici de la industria privada, a l'igual que cal denunciar que cada cop es destini més i més del pressupost públic destinat a la recerca (ja de per si bastant trist) a finalitats bèliques.

Apa, salut!
perfecte
21 oct 2004
La transgènia te riscos certs, i, malgrat el que diguin els tecnòlegs partidistes, comporovats, per organismes "independents" com l'Academia de la Ciència de UK (informe sobre els efectes de l'OGM sobre la biodiversitat del sistema agrari), de la mateixa manera que un panell d'experts convocat per el govern del Regne Unid, ha recomanat precaucion vers les nanopartícules (l'única nanotecnologia funcional actualment) i els seus efectes sobre el sistema inmunològic i l'acumulació en teixits.
Però no és sols això, és també l'uniformització dels recursos agrogenètics, no sols per estar en mans dels de sempre, sinó per l'empobriment i el risc per la seguretat de la humanitat que això te. Tot empobriment de la diversitat, ja sigui cultural, ja sigui biològica, ja sigui genètica, és un risc per el futur de l'espècie humana i del planeta perqué cualsevol canvi, cualsevol modificació pot donar lloc a una ecatombe, La diversitat no pot ser garantida ni per el sistema industrial, ni per el sistema estatal, aixó és una realitat, la industria per motius obvis, i l'estat perqué està al servei d'uns interessos de classe que precisen de l'uniformitat i la simplificació, potser un sistema MOLT DIFERENT, del que estem molt allunyats, podria preservar la biodiversitat i al mateix temps introduïr conreus i animals OGM, pero això sols és una hipòtesi front un risc cert.
No es tracta de catastrofisme, de fet l'unic motiu per el que USA i l'imperi estalinià no vàren usar les armes nuclears va ser la por, no el seny, demanra seny a le corporacions i als estatas capitalistes es demanar peres a l'om (refrany castellà).
Per altra part continuo trovant que la reacció a la notícia és més visceral que raonada, no s'ha tractat d'establir un debat (de fet ells no han aparegut en cap moment) sinó descalificación que jo penso que tenen trampa.
Algun crític amb la tecnología (no se si el enemics de la dominació) em va facilitar el contacte www.etcgroup.org, no és dels "seus", i crec que tenen una posició que si be no subscric en la totalita, trovo força encertada.
una abraçada
Hem podeu escriure (d'aquí unes hores, el tinc desactivat) a a13salvatore ARROBA hotmail.com
Una abraçada m-l
Sindicat