Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Solidaritat amb els dos joves de l'Hospitalet empresonats
19 oct 2004
Arrel d’una acció amb còctels molotov contra la comissaria de Sants la matinada del 4 d’octubre, aquella mateixa nit van ser detingudes, aillades i torturades físicament i psicològica tres persones vinculades al teixit associatiu de l’Hospitalet, Barcelona i Cornellà.
Durant el transcurs dels interrogatoris i les tortures, la Brigada d’Informació de la Policia Nacional va intentar per dos cops, sense èxit, que l’Audiència Nacional els apliqués la Llei Antiterrorista. Amb aquesta mesura pretenien allargar el període d’incomunicació i continuar amb la investigació policial amb total impunitat.
Després de colpejar-los repetidament i amenaçar-los de mort amb una pistola, la policia va aconseguir que dos d’ells signessin una declaració autoinculpatòria. Tot i que a jutjats van negar les declaracions que havien fet a comissaria, i van denunciar maltractaments, el dimecres 6 d’octubre, el jutge va ordenar l’ingrés a presó de dos d’ells legitimant com sempre, i una vegada més, els mètodes policials.
Cal remarcar que és inusual el fet que sota els càrrecs de danys, desordres públics i resistència a l’autoritat hi hagi una ordre de presó preventiva.
Entenem que aquesta mesura respon a un escarment cap a ells i cap a totes les persones i col.lectius que lluitem per un canvi social.
Malgrat que el jutge va presentar la situació d’ingrés a presó com una mesura que s’allargaria com a màxim una setmana, la situació actual és més complicada. La Brigada d’Informació ha estat pressionant insistentment al jutge per tal de seguir amb les investigacions. Per aquest motiu ha denegat el recurs de la defensa i com a conseqüència directa el cas passa automàticament a l’Audiència Provincial, és a dir que la presó preventiva es pot allargar fins el dia del judici.
Mentre que per danys materials els nostres companys estan privats de llibertat, el responsable de l’agressió feixista que es va produïr durant les passades festes de Gràcia i que encara manté una persona en estat molt greu a l’hospital, ha sortit en llibertat sota el simple càrrec de “lesions�. Això demostra que la justícia té una doble vara de mesura. Mentre els feixistes del 12 d’octubre segueixen fent el seu acte sota protecció oficial i policial, la gent detinguda durant la manifestació antifeixista del ‘99 estan a punt d’entrar a la presó. Mentre els lladres de “guant blanc� gaudeixen de règims privilegiats, les presons estan plenes de gent el delicte de les quals és ser pobres.
La repressió va en augment i dirigida cap a aquells i aquelles que qüestionem el sitema establert. No es jutgen els fets, sinó el compromís polític i el desig de llibertat. Hi hagi un govern de dretes o un tripartit anomenat d’esquerres, l’escenari repressiu es conserva, però sota la màscara progressista, les intencions són silenciar l’existència de qualsevol conflicte social.
No oblidem que, com ells, els companys de Torà, Terrassa, València, etc. s’enfronten a fortes penes de presó i necessiten tota la nostra solidaritat.

DEMOSTREM-LOS QUE NO ESTAN SOLS, SEGUIREM SORTINT AL CARRER PER MÉS QUE AL PODER LI MOLESTI EL NOSTRE SUPORT (i sobretot per això)

EXIGIM LA LLIBERTAT INMEDIATA I SENSE CÀRRECS DELS DOS COMPANYS EMPRESONATS, EL RESPECTE A LA PRESUMPCIÓ D’INNOCÈNCIA, EL DRET A LA INTIMITAT I A LA PRÒPIA IMATGE.

PROU CRIMINALITZACIÓ I PERSECUCIÓ POLICIAL CONTRA ELS MOVIMENTS SOCIALS I ALTRES FORMES DE DISSIDÈNCIA.


MANIFESTACIÓ EL 13 DE NOVEMBRE A LES 17 HORES A LA PLAÇA UNIVERSITAT DE BARCELONA.

El nº de compte és el següent: BBVA 01822120000201536963

SOLIDARITAT ACTIVA AMB ELS COMPANYS EMPRESONATS.
NO HI SOM TOTS I TOTES FALTEN ELS PRESOS I LES PRESES.

This work is in the public domain

Comentaris

buestra boz se oie
19 oct 2004
buestra boz se oie en madrid solidaridad presos de ospi
Re: Solidaritat amb els dos joves de l'Hospitalet empresonats
19 oct 2004
Solidaritat amb Emilia Aldomà, una pobra àvia assassinada per Terra Lliure. Quan us solidaritzareu amb les víctimes? Es que els altres no són persones? Les vostres actituds produeixen la reacció feixista, tan despietada com les consignes de sang de les esquerres. I després us queixeu!!
Re: Solidaritat amb els dos joves de l'Hospitalet empresonats
20 oct 2004
Voldria dir, com a cunyada d'un dels detinguts, que ells no han fét mal a ningú... Algú recorda la presunció d'innocència en aquest pais??? A mi em semblava que amb això de la democràcia era una frase que havia quedat integrada però veig que no... Fins que no es faci un judici just, cosa difícil en aquest pais, i siguin condemnats els dos detinguts són innocents i estan cumplint càstic de presó sense proves ni acusació.... així que no doneu lliçons de solidaritat!!!!
Gràcies.
Re: Solidaritat amb els dos joves de l'Hospitalet empresonats
20 oct 2004
ni cas als provocadors
Re: Solidaritat amb els dos joves de l'Hospitalet empresonats
20 oct 2004
als provocadors feixistes, com es el cas...

tot al mateix sac, així arreleu els problemes: arrasant, anant a sac. així us va, i així reventareu lo món.

porcs
Re: Solidaritat amb els dos joves de l'Hospitalet empresonats
20 oct 2004
Ànims penya!! que tothom faci el k estigui en les seves mans i aconseguirem els nostres objectius.

LLIBERTAT JOVES L*H

no esteu sols!!
Re: Solidaritat amb els dos joves de l'Hospitalet empresonats
22 oct 2004
Recordar Emília Aldomà és ser un provocador? Quin judici se li va fer a Emília Aldomà? De què era culpable la pobra àvia? I va ser condemnada a mort en nom de la gloriosa independència de Catalunya. Quina independència es pot justificar avui dia amb víctimes innocents? Jo no he dit que els imputats en el judici siguin culpables, això ho decidirà la justícia. He parlat, en general, dels qui defensen la violència i la sang com a mètode polític i després exigeixen els seus drets i la seva presumpció d'innocència. Que jo sàpiga, ningú dels qui han practicat la violència en nom de Terra Lliure o ETA han demanat perdó. Això sí, es passen el dia denunciant tortures!!! Fins que no es renunciï a la violència, parlar de drets humans és un insult per part dels qui la practiquin. Ara bé, això no vol dir que els detinguts per terrorisme no tinguin drets. Els tenen. Naturalment. El que dic és que a veure quan recorden les víctimes i demanen perdó. perquè les víctimes també tenien drets. O no, senyor Peer Gint?
Re: Solidaritat amb els dos joves de l'Hospitalet empresonats
25 oct 2004
La vostra manca d'arguments i la vostra violència són les dues cares de la mateixa misèria humana. Quina llàstima!!! I que sigueu vosaltres els qui diuen defensar Catalunya!!! Què seria de Catalunya en mans de gent que té el cap ja ple sols amb quatre
consignes i que es nega a raonar!!!
Em sembla que acabariem envejant el règim de Pol Pot. Oi, antifeixistes? Teniu les mans tacades de sang i el cervell completament buit.
Re: Solidaritat amb els dos joves de l'Hospitalet empresonats
25 oct 2004
+ info sobre ADECAF
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/102865/index.php#130
Re: Solidaritat amb els dos joves de l'Hospitalet empresonats
27 oct 2004
Per més informació sobre ADECAF,

www.adecaf.com
Re: Solidaritat amb els dos joves de l'Hospitalet empresonats
08 nov 2004
vull donar tot el meu suport a aquest companys amb els que he compartit moltes coses, la societat cada vegada es més fastigossa i fa que gent inocent estigui patint tot això. Vull donar el meusuport a tothom que estigui fent alguna cosa per lluitar contra akesta merda de societat.
LLIBERTAT
Re: Solidaritat amb els dos joves de l'Hospitalet empresonats
11 nov 2004
Jo vull donar la meva solidaritat als 100 milions de persones que han estat assassinades per l'esquerra revolucionària amb l'escusa de voler millorar les coses.

Vull solidaritzar-me amb Emília Aldomà, l'àvia que fou assassinada per Terra Lliure a Borges Blanques, el poble del meu pare.

I amb totes les víctimes d'ETA.

Salut!!!
Sindicat Terrassa