Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Desallotjament Miles de Viviendas. Comunicat Últimes Notícies
19 oct 2004
Miles de Viviendas desallotjades
La policia nacional despenja expeditivament dues persones que resistien
Metrovacesa, la immobiliària més gran d'Espanya desallotja l'edifici del c/Sardenya
Cap a les nou del matí d'aquest dimarts unes deu furgones d'antiavalots de la policia nacional han procedit a fer efectiu el desallotjament de l'edifici okupat Miles de Vivendas. Ja fa tres setmanes el jutjat del penal nr.33 va dictar l'ordre de desallotjament cautelar amb data oberta i des d'aquell moment els okupants havien preparat una estratègia de resistència. En arribar la policia dues persones s'han assegut a unes cadires situades a l'extrem d'un tauló de poc més d'un pam d'amplària i uns tres metres de llargària. La seva posició en principi era de difícil accés i estava a la sisena planta de l'edifici. Tot i això, els cossos policials anaven preparats i decidits a donar fi a la resistència el més aviat possible. En dues hores i mitja i posant en risc la integritat física de les dues persones han aconseguit hissar-les i desallotjar així l'edifici. Una de les persones ha estat durant uns tres quarts d'hora asseguda a la cadira descordat, sense cap mena de seguretat, a uns 20 metres d'alçada. Durant aquest temps la policia ha forcejat en diverses ocasions amb ell, posant en risc la seva vida. A banda d'això l'han amenaçant repetidament.
Posteriorment aquesta persona ha estat detinguda sota l'acusació d'haver oposat resistència activa a l'autoritat i ha estat traslladada a la comissaria de Sant Martí. D'altra banda, les dues persones que resistien i dues més que es trobaven a l'interior de l'edifici han estat citades a declarar a l'endemà al jutjat.
Durant les prop de tres hores que ha durat el desallotjament s'ha anat formant una concentració al carrer, que ha estat bloquejat per la policia, impedint-hi l'accés als concentrats. Aquests han organitzat un esmorzar anglès, amb cuina mòbil, ous ferrats i bacon inclosos, a més d'unes estovalles gegants amb el símbol de Miles de Viviendas brodat, una corda amb roba estesa. Amb aquesta acció es pretenia donar un contrapunt als darrers intents municipals de donar una imatge vandàlica i criminalitzadora de la okupació. El penjament i l'esmorzar mostraven alhora dues cares de la mateixa pràctica política: la desobediència diària i quotidiana i el moment de conflicte i violència que suposa un desallotjament.
Aquest és l'últim capítol i el més llarg de la intensa trajectòria de l'assemblea nòmada Miles de Viviendas durant l'últim any. L'edifici del c/Sardenya 43 fou okupat al gener de 2004 i és propietat de Metrovacesa, sòcia important de l'Ajuntament i beneficiària directa de grans operacions especulatives de la ciutat.
Tot i això seguim sent Miles de Viviendas okupades en aquesta mateixa ciutat: som la Hamsa, Les Naus, L'Ateneu de Korneyà, L'Hortet, El Pati Blau, Can Masdeu... Okupem perquè avui en l'espai es juga tot: el ritme de vida i el preu del treball, la por de la hipoteca i el pes de les soletats. Okupem perquè ens neguem a sostenir el preu insostenible de la vida. Metrovacesa és avui el nostre enemic, un altre dia serà un altre.
Miles de Viviendas és una aposta obligadament nòmada. A la Barcelona 2005 volen enfonsar els vaixells pirates: expulsant veïns, capturant cultura, silenciant el carrer. Però ens tornaran a trobar a les Miles de Viviendas buides que hi ha a Barcelona. Les omplirem amb veïns, col·lectius i assemblees que amb les seves pràctiques pirates continuïn esquerdant l'aparador de la marca Barcelona.
Desokupem la precarietat
Desallotgem l'especulació
Miles de Viviendas 19/10/04

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Desallotjament Miles de Viviendas. Comunicat Últimes Notícies
19 oct 2004
com estan els detinguts? Hi ha alguna concentració?
Re: Desallotjament Miles de Viviendas. Comunicat Últimes Notícies
19 oct 2004
k es digui alguna concentració si es fa pels detinguts. demà passen a disposició judicial , no?...

aupa ai
Re: Desallotjament Miles de Viviendas. Comunicat Últimes Notícies
20 oct 2004
dema a les 9:30 davant del jutjats, c.lluis companys
Re: Desallotjament Miles de Viviendas. Comunicat Últimes Notícies
20 oct 2004
si podeu informeu de com va el procés judicial, o k dictamina el jutge, és per metenir-nos informats. suposu k ja ho anaveu a fer però wueno...

solidaritat amb els presos d'hospi! LLIBERTAT
Re: Desallotjament Miles de Viviendas. Comunicat Últimes Notícies
20 oct 2004
he llegit k ja ha sortit okis
Re: Desallotjament Miles de Viviendas. Comunicat Últimes Notícies
21 oct 2004
hi ha alguna concentració per dema?
Re: Desallotjament Miles de Viviendas. Comunicat Últimes Notícies
21 oct 2004
mira uns quans pollosos que es quedaran sense cau, molt millor per tots
Sindicat Terrassa