Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Jornades per la llengua a Sant Andreu de Palomar. La Cal i l'Ajuntament dificulten les jornades
19 oct 2004
Jornades per la llengua a Sant Andreu de Palomar. La persecució de la cultura popular per part de l'Ajuntament i l'actitut de la CAL ( Coordinadora d'Associacions per la Llengua ) dificulten les activitats populars a Sant Andreu de Palomar
Durant el Correllengua de l'any passat l'Ajuntament ve enviar els antiavalots de la Guàrdia a carregar sense motius durant el concert. Tot i la resposta popular aquella nit i els dies següents, l'AJuntament de Sant ANdreu ha decidit posar-nos totes les trabes possibles, ens ha negat tots els permisos per fer el concert a l'aire lliure i a les activitats del matí i de la tarda no tenim un punt de llum cedit per l'Ajuntament. A aquesta actitut que ja era d'esperar se li ha de sumar la de la CAL. Des que vàrem comencçar a muntar el Correllengua se'ns va dir que si teniem un nucli de la CAL a Sant Andreu no podiem fer COrrellengua, per això aquest any s'anomena Jornades per la Llengua. A més això vol dir que no comptem amb el suport de la CAL de cap mena ( sembla mentida que el que de debò els importi sigui la llengua catalana i el seu ús social i popular ).
Tot això vol dir que el Correllengua de Sant Andreu passa per uns moments difícils. Però tot i que la CAL ens digui que si la policia va carregar és per alguna cosa i que ens digui que el fet que no acceptem a gent de JERC i ERC dins el correllengua és ésser sectaris i sectàries, totes les entitats que hi partcipem seguint fent-lo ( associacions de veïns, l'AJStA, Endavant, gent a títol i individual i amb la col.laboració de botigues, diables, pallassos, esbarts i altres ).
El divendres 22 es farà una xerrada a l'associació de veïns de Sant Andreu de Palomar amb l'intervenció de l'Accent i l'Illacrua, sobre els mitjans de comunicació en català. A les 22 començarà el cercatasques a el Brot i acabarà al Casal Popular Miquel Martí i Pol.
El dissabte 23 es farà un recital de poesia al carrer Fabra i Puig amb carrer Gran de Sant Andreu amb xocolatada. Per la nit, a partir de les 22:30 es fàrà un concert al Casal Popular Miquel Martí Pol: els cantautors Joll Chamorro i Antoni Garcia, el grup de folk l'Ocell de Foc i els Pirats Sound Sistema, amb begudes de la terra i pinxos. I festa fins que duri.

Us hi esperem a totes i a tots

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jornades per la llengua a Sant Andreu de Palomar. La Cal i l'Ajuntament dificulten les jornades
19 oct 2004
Suposo que hi ha un error en el text i quan diu "que si teníem un nucli de la CAL a Sant Andreu no podíem fer Correllengua" vol dir precisament que si no el tenien no el podien montar.
Val a dir que aquesta decisió de la CAL de no montar Correllengües a on no hi tenen nuclis ha afectat a tot Barcelona. Esperem que la gent de la CAL reconsideri aquesta decisió i l´any vinent el Correllengua torni a ser de tots i totes les que volem defensar la llengua i la cultura catalanes.
Re: Jornades per la llengua a Sant Andreu de Palomar. La Cal i l'Ajuntament dificulten les jornades
19 oct 2004
Molt em sembla que no és així!

Aquí qualsevol deixa anar la seva i no saps per on vénen les garrotades...

qui serà?

Al meu poble no hi ha CAL i muntem el Correllengua... per què serà?
Re: Jornades per la llengua a Sant Andreu de Palomar. La Cal i l'Ajuntament dificulten les jornades
19 oct 2004
El què no és així? El que he dit del Correllengua i Barcelona és rigurosament cert i ho pots preguntar a la gent de la CAL. Ells tenen els seus motius per haver pres aquesta decisió, però no em sembla una decisió encertada, res més.
Re: Jornades per la llengua a Sant Andreu de Palomar. La Cal i l'Ajuntament dificulten les jornades
19 oct 2004
A la web de Sant Andreu de Palomar hi ha imatges i informació de com va anar l'agressió dels guardies del Jordi 'Putin' Hereu -PSC- (regidor de Sant Andreu i de mobilitat i seguretat) i l'actitud reaccionaria de Joan 'Boina' Pallarès -ERC- conseller de cultura (????!!), que s'hi va lluir, com l'altre conseller de drets ciutadans (o una cosa així)-ERC- que va passar de tot mentre es prenia una seveseta i no atenia les trucades dels que li reclamaven que defesés els 'drets ciutadans' dels joves que la GU estava atonyinant.

http://www.sant-andreu.com/catXppcc/correllenguastap2003imatges.htm

http://www.sant-andreu.com/catXppcc/correllenguastap2003-2.htm

Com diu un al Forum STAP "Ens ha caigut 'la grossa' amb el Jordi 'Putin' Hereu".

El que és més penós és l'actitud dels de la CAL. Déu n'hi do!! Que només s'escolten els del 'triparit'? Que no saben que a Sant Andreu de Palomar el dissabte següent a l'"hereuada" centenars d'andreuencs, joves i vells, particulars i entitats, van sortir al carrer a manifestar-se en contra de l'agressió i que ho van fer perquè no van considerar que tingués cap mena de justificació? Que entitats i col·lectius que defensen el lliure us de la llengua vulguin apropiar-se del lliure us dels carrers és ben preocupant.
I el Maragall a Madrit amb els de la division asul i a la Xina amb els de Tiannamen.

Collons, quin panorama!!!!
Sindicat