Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
cronica de la manifestació de diumenge contra el nou reglament d´estrangeria
18 oct 2004
> Mig miler d'immigrants protesten contra el nou reglament d'estrangeria

Els manifestants reclamen al PSOE que anul·li l'esborrany i que regularitzi les persones en situació irregular
A. ALSINA . Barcelona

Unes 500 persones immigrants es van concentrar ahir per reclamar l'anul·lació de la llei d'estrangeria, aprovada durant el mandat del PP, i la retirada de l'esborrany del reglament d'aquesta llei proposat pel govern del PSOE. Les prop de vint entitats d'immigrants en situació irregular que van convocar la manifestació reclamen al govern socialista que revisi els canvis i es regularitzi la situació del col·lectiu immigrant. Tot i que l'esborrany preveu diverses modificacions, manté alguns punts conflictius de l'actual llei d'estrangeria, com l'expulsió ràpida i la impossibilitat d'aconseguir la documentació en cas de decret d'expulsió.



+ Els manifestants, a la plaça Universitat de Barcelona. Foto: IVAN VILA.

El punt de partida de la marxa de protesta que va recórrer el centre de la ciutat va ser la plaça Universitat de Barcelona. Immigrants de procedències molt diverses van presidir ahir la manifestació, amb pancartes en diversos idiomes però sota un mateix lema: la defensa de la igualtat de drets i el rebuig de l'esborrany del nou reglament d'estrangeria que el govern estatal té pendent d'aprovar. La marxa, que va començar amb una hora de retard, va arribar fins al Palau de la Generalitat després de col·lapsar el trànsit al carrer Pelai i les Rambles. Un cop a la plaça de Sant Jaume, la guanyadora del premi Planeta, Lucía Etxebarría, va llegir el manifest de l'Assemblea per a la Regularització sense Condicions, que demanava quatre punts clau al govern de Rodríguez Zapatero: «L'inici d'un procés de regularització dels immigrants sense la documentació en regla que no inclogui l'existència d'una oferta de treball, la inclusió de criteris socials que permetin la regularització, l'anul·lació de totes les ordres d'expulsió no executades que condemnen moltes persones a viure en la marginalitat i el tancament dels centres de detenció d'immigrants.» Marcelo Bonilla, portaveu de l'Assemblea per la Regularització sense Condicions (ARC) i d'origen equatorià, va explicar abans que comencés la protesta que «un nou reglament no resol el problema de fons: una llei inconstitucional que atempta contra els drets humans». En la mateixa línia, va precisar que l'actual llei d'estrangeria és «contradictòria» i estableix un «cercle viciós» perquè només permet que la situació de l'immigrant es regularitzi un cop té un permís de treball. El nou reglament que el PSOE té previst aprovar presenta correccions que milloren la polèmica llei d'estrangeria que, al seu moment, va fer el govern del PP i que permet, entre altres coses, donar el permís de residència als immigrants que demostrin que fa un any que treballen.



NOTÃ?CIES RELACIONADES

> Amb papers i sense feina
http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-928367.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: cronica de la manifestació de diumenge contra el nou reglament d´estrangeria
18 oct 2004
Durante la agresion y posterior batalla campal k formo España2000 el otro dia en el Carmen,el hijo de Pingüino-2000,se paso de listo y le abrieron la cabeza con una piedra,jejeje.Que se joda por nazi y subnormal.

Posteriormente toda la Levantina fue al Carmen:sicarios,asesinos y criminales,y Jose Luis Roberto Navarro,presidente de España2000 con pistolas en el Carmen para matar okupas y punkis.Veridico.
Ahora no se ven ni okupas ni punkis por la zona,ni se veran porque desde España2000 a comenzado un campaña para vengar a su hijo y va a morir gente,de los nuestros claro.La polica esta atada de manos y pies,no pueden actuar,España2000 tiene el poder suficiente para detener a la Justicia y tener la escusa perfecta para comenzar lo k siempre quiso:el extermino de los okupas y los antifas en Valencia.

Señores y señoras,Valencia esta declarada oficialmete ZONA NAZI.
Ojo que esta gente a jurado a su presidente que nos quieren matar,y la justicia esta de su parte.


Totalmente veridico

*Bueno España2000,habeis ganado,lo aceptamos,El Carmen ya no es ANTIFASCISTA,el PP os dara las gracias,eso sí,no os habeis ido de rositas y al hijo de vuestro presidente Se le dejo en coma y a punto de morir...la pena es k no se ha muerto,jejejeje,jajajaja,qué bueno,qué contento estoy.

Asi k Jose Luis,te jodes tu y tu hijo,JAJAJAJAJAJAJA.

HEMOS MUERTO CON DIGNIDAD.

¡ORGULLOSOS DE SER GUARROS Y ANTIFASCISTAS SIEMPRE!
Sindicato Sindicat