Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Demanen 47 i 30 anys de presó per a Zigor, Laura, Fernando i Lierni
17 oct 2004
Dijous comença a l'Audiència Nacional el judici contra Zigor Larredonda, Laura Riera, Fernando García Jodrá i Lierni Armendariz. Demanen 47 i 30 anys de presó
[tret d www.telenoticies.com]

Dijous comença el judici

Demanen 47 i 30 anys de presó als etarres que van matar el regidor del PP de Viladecavalls
    Francisco Cano Consuegra va ser assassinat al setembre del 2000.
   
       
L'Audiència Nacional jutjarà a partir de dijous que ve els membres del "comando Barcelona" d'ETA per l'assassinat del regidor del Partit Popular de Viladecavalls Francisco Cano Consuegra, que va tenir lloc al setembre del 2000. El fiscal demana 47 anys de presó per a Fernando García Jodrá i Lierni Armendariz, i 30 anys per als seus col·laboradors, Zigor Larredonda i Laura Riera. També se sol·licitarà que els acusats paguin una indemnització de 300.000 euros als familiars del regidor assassinat.
   
    L'anomenat "comando Barcelona" d'ETA ja l'han jutjat i condemnat per la mort del polític socialista Ernest Lluch, del guàrdia urbà de Barcelona Juan Miguel Gervilla i el regidor del Partit Popular de Sant Adrià del Besòs José Luis Ruiz Casado.

Fernando García Jordá i Lierni Armendariz ja els van sentenciar l'octubre de l'any passat a 36 i 39 anys de presó per pertinença a ETA, activitats terroristes, dipòsit d'explosius i altres delictes. Ara, però, el fiscal de l'Audiència Nacional demanarà 47 anys a tots dos per l'assassinat del regidor del Partit Popular de Viladecavalls Francisco Cano.

En el seu escrit de conclusions provisionals, el fiscal de la sala quarta de l'Audiència Nacional assegura que els dos acusats van preparar informes per decidir que Cano seria l'objectiu d'ETA, en col·laboració amb Zigor Larredonda i Laura Riera, per a qui es demanen 30 anys de presó.

Riera ja va ser condemnada per delicte de col·laboració amb banda armada, i ara se l'acusa d'haver facilitat a membres del comando informació aconseguida des de la seva feina d'administrativa de l'Ajuntament de Terrassa
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/51851
http://www.nodo50.org/desdedentro/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Demanen 47 i 30 anys de presó per a Zigor, Laura, Fernando i Lierni
17 oct 2004
Pero si la/s vista/s y juicio oral se había celebrado ya...no lo entiendo. Estaba a la espera de sentencia y no de vista oral(si mal no me oriento-recuerdo)y sobre la peña d Cataluña se pedían alrededor d doce años d prisión y no como al resto del Gaztelu- Gazte-(C.Barna.)...Como es eso que comentas?


Salut!!(y resisTenciA!!)
Re: Demanen 47 i 30 anys de presó per a Zigor, Laura, Fernando i Lierni
17 oct 2004
A ver, Laura i Zigor ya tubieron un juicio (en octubre del 2003) y estubieron esperando sentencia hasta junio del 2004. La sentencia ya salió y me parece que le cayeron 9 años a Zigor por pertenencia y 7 o 8 a Laura por colaboración (no lo sé seguro).
Ahora se trata de un nuevo juicio por el tema del concejal de Viladecavalls. (el anterior juicio sólo se juzgaba la pertenencia o colaboración con ETA) y las peticiones fiscales son tan desfasadas como 30 años por ppasar supuestamente la matrícula de su coche.
Re: Demanen 47 i 30 anys de presó per a Zigor, Laura, Fernando i Lierni
17 oct 2004
Gracias por la aclaración.

Salud y resistencia!!
Sindicato Sindicat