Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Salvem el Cabanyal, diu que la decisió del TSJ "no significa llum verd" per a la prolongació.
15 oct 2004
Salvem el Cabanyal, que recorrerà al Suprem, diu que la decisió del TSJ "no significa llum verd" per a la prolongació
14/10/2004 VALÈNCIA, (EUROPA PRESS)


La plataforma Salvem el Cabanyal, que va anunciar que recorrerà la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana de mantindre la prolongació de Blasco Ibáñez perquè creu que és "respectuosa" amb el conjunt del Cabanyal, ha assegurat hui que esta sentència "no significa llum verd" per a este pla perquè queden per resoldre per part d''altres administracions fases del projecte com la d''expropiació i la d''urbanització.El ple de la sala contenciosa administrativa del TSJ ha desestimat, per 11 vots contra 8, els recursos interposats per les entitats contràries a l''acord de 23 de març del 2001 de la Conselleria d''Obres Públiques, Urbanisme i Transports de la Generalitat, pel que es va aprovar l''homologació modificada i el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior del barri del Cabanyal-Canyameral de València.

En este sentit, l''advocat de la citada plataforma, José Luis Ramos, va afirmar, en declaracions a Europa Press, que la sentència "en cap cas significa llum verd al pla del Cabanyal" perquè, va explicar, "queden altres fases administratives que ha de superar com el projecte d''expropiació i el d''urbanització", en les quals "hi ha altres administracions, com el Ministeri de Cultura, que poden parlar".

Així, Ramos va assegurar que "els mateixos arguments que hem utilitzat contra això són aplicables als nous instruments" i va afirmar que l''explicació de la plataforma "ara està recolzada pel vot particular de 8 magistrats".

José Luis Ramos va recordar que quan el Pla del Cabanyal va ser estudiat per la Conselleria de Cultura, els servicis jurídics d''esta institució "van advertir que si alterava la trama seria il·legal, i ara quan passa pel TSJ, un 40 % dels magistrats els advertixen", per la qual cosa, va insistir, "que no es valore amb tanta alegria" esta decisió judicial.

Per part seua, el portaveu de la plataforma Salvem el Cabanyal, Faustino Villora, va destacar que la votació ha estat "molt ajustada", amb 11 vots a favor i 8 en contra. A més, va ressaltar "una qüestió molt important" i és que "hi ha un vot particular que està recolzat per huit magistrats", el que, segons el seu parer, suposa que "ens trobem en una situació, dins d''haver perdut, molt favorable que ens obri grans expectatives". Sobre això, Villora va destacar que "les espases estan en alt, igual que fins ara".

Així mateix, va dir, respecte a la "perspectiva social", que "més que mai, creiem imprescindible una reforma en els òrgans judicials de l''ordre que s''està proposant estos dies per part del Govern". Així, va assenyalar que creuen que estos òrgans "no poden estar tan mediatitzats com sembla que estan".

Tot i això, Villora va ressaltar que "respecten profundament" la sentència i, per això, recorreran al Tribunal Suprem. D''esta manera, va explicar que "el major punt de respecte que podíem manifestar és que anem a seguir creient en els tribunals" i, per això, va dir, "recorrem, però pensem que en certs moments sembla que hi haja alguna instrumentalització per part de l''Executiu del poder judicial".

Faustino Villora es va pronunciar en estos termes, a més de per la decisió judicial, per la "dilació que hi ha hagut en temps i les esperes".
Mira també:
http://www.e-valencia.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5997&mode=thread&order=0&thold=0

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa