Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : guerra
la guerra de l'Iraq al centre del debat del FSE
15 oct 2004
Londres acull el tercer Fòrum Social Europeu amb la guerra de l'Irac al centre del debat
Vint mil persones són les que s'esperen des d'avui fins diumenge a la capital anglesa, Londres, per assistir al tercer Fòrum Social Europeu (FSE), que enguany té damunt la taula sis temes centrals de debat: el medi, la democràcia i els drets humans, el racisme i l'augment de l'extrema dreta, la mundialització econòmica, la justícia social, i la guerra i la pau.


El programa és gairebé tan espectacular com l'assistència prevista, amb mig miler de conferències, tallers, seminaris, espectacles i accions que es tancaran diumenge amb una manifestació i un concert contra la guerra de l'Irac.


En la sessió inaugural, que es va fer ahir al vespre, hi van assistir el batlle de Londres, Ken Livingstone; el president del Sinn Féin, Gerry Adams; la filla del guerriller Ernesto Che Guevara, Aleida Guevara, i l'escriptora Susan George.


Diumenge al matí, l'assemblea dels moviments socials debatrà una possible mobilització europea, durant la primavera de 2005, per reclamar una UE més social.


Com ja va passar en les dues edicions anteriors de l'FSE a Florença (2002) i a París (2003), a Londres també hi ha aquests dies un fòrum paral·lel organitzat per grups 'no vox' o sense veu, com ara els desocupats, els sense papers i els sense sostre.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa