Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : amèrica llatina
Els que no celebren el dia de la raça
12 oct 2004
EL 12 D'OCTUBRE NO HI HA RES A CELEBRAR
alkaluf.jpg
alkaluf2.jpg
haush.jpg
Fotografies de dones i d'homes pertanyents a cultures extinguides de l'amèrica llatina.

Un petit homenatge.
-Haufs, Ones, Yamanes i Alcalufs-
Mira també:
http://www.limbos.org/sur/elsur-i.htm
http://www.angelfire.com/ca6/filosofo/natives.html

This work is in the public domain

Comentaris

no hi ha res a celebrar
12 oct 2004
ona.jpg
ona06.jpg
mujeres.jpg
..Van arribar fins al extrem sud de xile i fins i tot allà -l'ultim racó d'amèrica- van anar acabant exterminats.

Alguns varen viure el suficient fins l'època de les primeres càmeres fotogràfiques.
No hi ha res a celebrar
12 oct 2004
yaman11.jpg
yamanes pintanse.jpg
ianonami.jpg
Alguns han quedat i poden defensar els seus drets.
-Indi yanonami del brasil-
El 12 O. No hi ha res a celebrar
12 oct 2004
america.jpg
america2.jpg
El 12.O. No hi ha res a celebrar
Mira també:
http://www.angelfire.com/ca6/filosofo/natives.html
Re: Els que no celebren el dia de la raça
12 oct 2004
Con esos caretos no me extraña que se extinguieran.

¡¡¡ VIVA EL DIA DE LA RAZA !!!
Re: Els que no celebren el dia de la raça
12 oct 2004
A mi els indigenes se me la pelen, no clebro la hispanitat pk no sóc espanyol. Sóc català!

El cmbat maulet continua
Re: Els que no celebren el dia de la raça
12 oct 2004
uns trobu als 2 uns inutils. el primer per ignorant i k es miri ell al mirall i el 2n per egoista i ignorant tmb, i va d maulet, wueno tinc pressa

12 res a celebrar!
solidaritat antifa am la penya del 12.oct '99
La creació del mon segons una cultura ja extinguida
12 oct 2004
"Kooch sempre va existir, no va tenir mai principi ni naixement. Era com l'aire. Ningú el podia tocar, tampoc hi havia ningú al mon per veure'l ni per tocarlo. Desde el principi infinit de tot, Kooch estava rodejat de tenebres. Com que vivia sol i rodejat d'aquestes tenebres desde l'eternitat més absoluta, res podia veure i aquesta situació el va arribar a entristir tant que va començar a plorar llargament, amb un plor profund i interminable.
Van ser tantes les seves llàgrimes que van formar la mar, i en aquesta mar començà a gestarse la vida per poblar el futur mon.
Al adonarse però, de que el nivell del mar era massa alt -degut a les seves llàgrimes-, va deixar de plorar, tot fent un profund suspir! que va donar lloc al naixement del vent, el qual va agitar les tenebres, aconseguint disiparles de tal manera que va observar claretat al voltant seu.
Aquesta descoberta el va causar gran alegria, despertant les seves ansies de seguir creant la resta dels elements que formarien el mon. Va crear totes les coses amb vida, fins les pedres tenen una forma de viure. Kooch habia creat la mar amb les seves llàgrimes i havia disipat les tenebres al seu voltant, pero en la llunyania continuaven i l'impedien veure el seu mon desde la distància, tot i haverse allunyat més i més. Fins que de sobte, Kooch va alçar la ma, realitzant un ràpid moviment, inconscient, amb el qual va esquinçar les tenebres ..I de llur acte mateix saltar una guspira. Una gran guspira que va disipar les tenebres que restaven. Va ser aleshores quan va poder veure el maravellós mon il.luminat per la mateixa i a la qual va anomenar "Xaleshen".

*****(Sol)***
Mira també:
http://www.limbos.org/sur/tehue.htm
vaja
12 oct 2004
Qui no es solidaritze amb la gent que va patir i pateix l'opressió del colonitzador, assassí, i egoista estat espanyol està prou cec, el pep i el de la "rasa aspañola" encara no s'han parat a pensar
Re: Els que no celebren el dia de la raça
12 oct 2004
El personatje que firma com a maulet és un intoxicador/provocador... deu ser del nucli d'amics d'Heribert Barrera (com a mínim...).

El combat maulet continua!
Visca la terra lliure!
Maulets per la raça catalana
12 oct 2004
Tu Pep, no sé quina és la vostra utopia, però està clar que deus pensar que tots els catalans han de ser maulets, i doncs només us heu de dedicar a defensar la raça mauleta.

Quina vergonya, havent participat com ho vam fer els catalans en l'esclavisme a les amèriques, que hi hagi catalans que diguin que els indígenes se la pelen.
Mes comentaris
12 oct 2004
COMENTARIS ARRÀN DE 4 FRASES lleugeres.

Als dos feixistes ("espanyol" i "català" en aquest cas respectivament) que heu escrit us puc dir el següent.

Al segon per començar li diré que els catalans, si bé no van participar massa en els episodis de la conquesta d'amèrica (per raons purament contextuals) si que en van partipar del seu expoli i se'n van enriquir tardanament amb activitats com per exemple el comerç d'esclaus per les plantacions de centreamèrica.

Respecte al comentari del fatxa espanyol: Si el que vols es compararte físicament (ja que parles dels seus "caretos") dons mira, els indis Ona, que son alguns dels que surten a les imatges tenien una alçada mitja de 1 metre amb 80 centímetres, quan els europeus de l'època, al segle XVI, feien només de mitja 1'67m. També eren més corpulents.

Per el que fa a la seva cultura, no havien descobert els carros de combat ni havien aixecat catedrals, es obvi, pro tenien -per exemple els yamana i malgrat el seu poc nombre d'habitats- un idioma riquíssim de més de 32.000 paraules (més que el català¿?) riquissimes en significacions de tota mena.
La seva cultura mistico-religiosa no era tant brutal i criminal com la dels europeus (sino al inrevés) i sino s'hi van abocar a la descoberta de la tecnologia com la entenem aquí ..podriem pensar que potser es perque eren més savis. Les tribus indies de la terra del foc, portaven establertes 10.000 anys en aquests territoris. La historia d'europa en canvi, dominada per la cobdicia de la terra, el poder patriarcal, el capitalisme, etc.. és una historia de pobles que s'esclafen uns als altres, de gent que emigrà, d'arrelaments i dessarrelaments constants, de falta de convivencia i de tècnica, si, això si; de molta tècnica ...subproducte en la majoria de casos (no oblidem) de la voràgine d'interés militar d'investigació, o arràn d'altres interessos competitius sectorials o individuals. Aquestes tècniques militars (i els estats que les anfitrionaven) van acabar amb els pobles indígenes del sud d'amèrica i amb moltes altres coses. Després aquesta tècnica i la ciencia que la acompanyava també ha derivat en descobriments positius (colateralment), com tothom sap, de tipus mèdic, químic, geològic, etc.. pero ..Quantes coses anem perdent per el camí?

Molts coneixements humans, especialment molts NO materials, desapareixen. Quantes literatures? quantes histories, quantes maneres de conviure es destrueixen? quantes llavors del mon s'aborten?

Mai n'hem sigut ni en serem del tot conscients.
Re: Els que no celebren el dia de la raça
12 oct 2004
Celebraciones

En 1889, París festejó, con una gran exposición internacional, el primer siglo de la revolución francesa.

Argentina envió una variada muestra de productos del país. Entre otras cosas, mandó una familia de indios de la Tierra del Fuego. Eran once indios onas, ejemplares raros, una especie en extinción: los últimos onas estaban siendo aniquilados, en esos años, a tiros de Winchester.

De los once onas enviados, dos murieron en el viaje. Los sobrevivientes fueron exhibidos en una jaula de hierro. "Antropófagos sudamericanos", advertía un cartel. Durante una semana no les dieron nada de comer. Entonces, cuando ya los indios estaban aullando de hambre, les arrojaron algunos pedazos de carne cruda. El público, que había pagado entrada, se agolpaba en torno de la jaula. Nadie quería perderse aquel espectáculo impresionante. Así fueron celebrados los primeros cien años de la Declaración de los Derechos del Hombre.


Eduardo Galeano
El libro de los abrazos
Re: Els que no celebren el dia de la raça
13 oct 2004
el 12 res a celebrar i el maulet o maulets s'han retratat be..........pandilla de feixistes
AntiTroll
13 oct 2004
12 i pep són trolls

www.maulets.org
Re: Els que no celebren el dia de la raça
14 oct 2004
em sembla molt estrany que celebrem un dia de la raça, el qual celebra una història d´èxits (com la matança de uns quants pobles i l´esclavitut) en que ni tan sols el 90% de la població hispànica ha contribuit, perque fins al dia de hui, no hem pogut participar activament en la política que duuen els nostres governs.

Ja que es veu facilment que tot això de distinguir entre la culpibilitat dels catalans i dels castellans no es pot enraonar, ni val fer-ho, em sembla millor posar en marxa un dia dels individus. Ho que falta la festa nacional és un sentit que importem nosaltres com a persones pròpies amb les nostres pròpies vides. Menys races, menys nacionalismes, més llibertat individua. Allò es ho que deu celebrar la festa nacional.

Democràcia ha de ser plural, i de fet la pluralitat, (més que el multiculturalisme especulador qui porta els partits polítics actuals) sí és alguna cosa en concret que tots hem de celebrar. Així és el que vaig veure a la TV hui, quan els manifestants han baixat a un estatua de Colón. Les represàlies policials que havien sigut, en contrari, eren res més que una celebració d´uniformisme; o sia, d´una incapacitat d´acceptar més que una versió de l´història.
Sindicat Terrassa