Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : guerra
Per que la celebració de la festa nacional es una celebració basicament de caire militar?
12 oct 2004
Avui com cada any se'm remou l'esmorzar a la panxa veient per la tele soldats de vestits de camuflatge passejant per madrid. Ahir era la boda del princep, avui els "defensors" de la patria (o les "patries")... Avui, per tal de seguir digerint l'esmorzar, m'he preguntat a mi mateix el que ve a continuació.
PER QUE LA CELEBRACIÓ D'UNA FESTA NACIONAL ÉS UNA CELEBRACIÓ BÀSICAMENT DE CAIRE MILITAR?

Aquest aspecte, i no tant el fet de la celebració en si (discutible pro respectable), és el que em repugna més com a ciutadà.

Sí. Per que collons els galans d'honor de la festa han de ser els legionaris amb la cabra, o la division azul etc.. etc..? Pero no sols aquests! sino també en la resta dels elements que conformen les forces armades actuals.

Imaginem un escenari paral.lel on la representació legítima d'un sentiment nacionalista (com el que representa el 12 d'Octubre) fos acompanyat d'una representació militar:

Que dirien els espanyols si per exemple, en la nostra respectable diada de catalunya ..Fessim desfilar almogavers armats fins a les dents i el president maragall honrés desde el balcó de la generalitat a militars catalans, tots engalanats i educadament fessin un jurament per defensar la patria catalana amb sang i heroïsme?

Ens dirien que estem bojos. No? El R.Ibarra sen's en riuria més que amb lo de les seleccions esportives i les persones mes modestes dirien que hem perdut definitivament el seny.

Dons bé; celebracions de caire militar son les que mes caracteritzen les diades nacionals dels estats. Trobo que hem de reflexionar sobre això, mes enllà de fer una critica als particularismes propis de cada estat o nació.

Ara se m'acut. Hi ha qui dirà...: Oh!; es que els militars necessiten fer una festa al any perque en tenen dret com qualsevol altre colectiu. O no?

Dons bé; asumint el argument i posat's a ser tous envers aquesta postura i a permetre que desfilin... Aleshores podem dir: D'acord; pero ..Per que donar tanta rellevancia als militars i no per exemple celebrar una gran festa NACIONAL del colectiu de metges, o bé del colectiu de flequers, o d'arquitectes, o de escriptors o de bombers o d'animadors, etc..? Eh?
Per que no esgafar algun col.lectiu d'aquests, per exemple, com a anfitrions d'una festa nacional i es reivindiqui, més civilitzadament l'esencia d'una nació?

.. Es que l'esència de tota nació-estat son els seus militars i forces armades?

Es obvi que si, que l'esència de tots els estats segueixen essent les seves forces armades, pro seria hora ja, de començar a plantejar ...-com a mínim!- aquesta petita reflexió als governants.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per que la celebració de la festa nacional es una celebració basicament de caire militar?
12 oct 2004
Por eso mismo,porque es el símblo del fascismo,de lo que realmente es una nación.

¿Qué país trata bien a sus ciudadanos?,NINGUNO.
¿Qué país trata bien a los ricos y a la burguesía?,TODOS.

Los países son inventos de los ricos y de los desalmados para gobernar,manipular y explotar al pueblo.

¿Por qué sinó el pueblo siempre está jodido y encima reprimido,pero en cambio la burguesía campa a sus anchas y gasta lo que quiere?,por eso mismo.

¿Qué se encuentra entre el pueblo(nosotros) y el poder(iglesia,ricos,burgueses etc)para que todo siga igual y las clases sociales estén bien diferenciadas?,EL EJERCITO.


LOS PAISES SON LA MIERDA DEL MUNDO.
Re: Per que la celebració de la festa nacional es una celebració basicament de caire militar?
12 oct 2004
TU eres la mierda del mundo, y el adalid de la incultura también, ya de paso...

joder, ¡qué miseria!

¡ARRIBA ESPAÑA!

¡VIVA EL REY!

¡VIVAN LAS FUERZAS ARMADAS!

www.himnonacional.org
Re: Per que la celebració de la festa nacional es una celebració basicament de caire militar?
12 oct 2004
Es molt senzill, la unitat d'espanya està garantida en darrer terme per l'exercit. Sense exercit espanyol et puc assegurar que espanya no duraria unida ni una setmana. Per això és lògic que un estat (presó de pobles) celebri la seva festa nacional amb una desfilada militar.
Ah, una cosa més. Si els catalans l'11 de setembre com tu dius , fessim desfilar un exercit (en el cas que en tinguessim, que no en tenim) t'asseguro que en R. Ibarra i la seva camarilla no riurien gens, ans el contrari, es cagarien de por.
Re: Per que la celebració de la festa nacional es una celebració basicament de caire militar?
12 oct 2004
Viva el gey
Re: Per que la celebració de la festa nacional es una celebració basicament de caire militar?
12 oct 2004
però si el maragall ja ho va fer el 11 d setembre, va fer desfilar els mossos, k per ells son com el seu miniexercit, al servei del capital.

Prou politics botiflers!

Per cert, no cal un exercit. Només k ens deixessim estar d lluites internes obtindriem el k volem.
Sindicat Terrassa