Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : indymedia : mitjans i manipulació : xarxa i llibertat
nota de prensa de Indymedia del 11 oct
12 oct 2004
Indymedia a las autoridades de ESTADOS UNIDOS, Reino Unido, Suiza y Italia: "Cuidado con tocar nuestros Webs"
Indymedia a las autoridades de ESTADOS UNIDOS, Reino Unido, Suiza y Italia: "Cuidado con tocar nuestros Webs"

Comienzan a acumularse pruebas de que las autoridades de por lo menos cuatro países (Suiza, Italia, Reino Unido y los EE.UU.) están implicados en el secuestro la semana pasada de dos de los servidores de Indymedia que trajo abajo más de 20 de los webs de la red Indymedia y de varias canales de radio por Internet. Indymedia todavía espera recibir cualquier declaración o información oficial sobre lo que exigió la orden o porqué fue dictaminada.

Un portavoz de la FBI, Joe Parris, confirmó a Agence France-Presse que la FBI publicó una citación al proveedor que hospedaba los servidores de Indymedia en el Reino Unido, pero que estaba "a nombre de un tercer país." (1) Daniel Zapelli, fiscal superior para Ginebra (Suiza), confirmó que él ha abierto una investigación criminal en la cobertura de Indymedia de la cumbre 2003 G8 en Evian. (2) Zapelli proporcionará detalles de esa investigación en una rueda de prensa el martes, 12 de octubre.

La fiscal federal de Bolonia (Italia) Marina Plazzi indicó que ella está investigando Indymedia Italia porque puede "dar apoyo al terrorismo." (3) Plazzi dice que proporcionará más información el jueves, 14 de octubre.

Mientras tanto, asociaciones internacionales de periodistas se han manifestado en apoyo a Indymedia. "Hemos atestiguado una intolerable e intrusiva operación internacional policial contra una red que se especializa en periodismo independiente," dijo Aidan White, secretario general de la Federacion Internacional de Periodistas. (4)

Indymedia está consultando con la Electronic Frontier Foundation (EFF - Fundación Libertad Electrónica) sobre cómo recuperar sus servidores y prevenir futuros ataques gobernamentales contra la libre expresión. "La EFF se encuentra profundamente preocupada por las implicaciones graves de este secuestro para los derechos a la libertad de expresión y la intimidad, y estamos explorando todas las avenidas para demostrar la responsabilidad del gobierno en este caso de improcedente e inconstitucional silenciamiento de medios de comunicación independientes," dijo el abogado Kurt Opsahl de la EFF. (5)

En fecha de lunes, 11 de octubre, se han restaurado cinco de los websites tragados, incluyendo Brasil, Euskal Herria, Polonia, Reino Unido y Niza. Los voluntarios de Indymedia están trabajando alrededor del reloj para restaurar los sitios restantes. No obstante, por lo menos cuatro de ellos - Uruguay, Italia, Massachusetts occidental y Nantes - han sufrido pérdida de datos como resultado de la acción de los gobiernos.

"Esta operación de la FBI nos da aún más razón para continuar con lo que hemos estado haciendo desde hace varios años," dice un(a) activista de Indymedia Italia.

"Uruguay tiene una larga historia de represión de los medios. No tenemos el dinero para pagar el servico de hospedaje de una web, así que confiamos en la solidaridad de otros países. Las acciones como el secuestro de servidores hacen el mundo entero más inseguro para los medios libres, "dice Libertinus, voluntario de Indymedia Uruguay, uno de muchos sitios de la red Indymedia que fue cogido por las acciones de FBI como espectador. "Se celebran las elecciones nacionales de Uruguay el 31 de octubre. Es un mal momento para que sucede esto."

Para más información, ir a www.indymedia.org/en/static/fbi, email press(a)indymedia.org, o hablar con Tomasso en +39 3383903806 (Italy), Hep Sano en +1-415-867-9472 (San Francisco), o David Meieran en +1-412-996-4986 (Pittsburgh).
Mira també:
http://canarias.indymedia.org/newswire/display/8534/index.php
http://www.indymedia.org/es/

This work is in the public domain

Comentaris

nota de prensa de Indymedia del 11 oct[CAT]
12 oct 2004
nota de premsa d´Indymedia del 11 oct



Indymedia a les autoritats d'ESTATS UNITS, Regne Unit, Suïssa i Itàlia: "Compte amb tocar els nostres Webs"


Comencen a acumular-se proves que les autoritats d'almenys quatre països (Suïssa, Itàlia, Regne Unit i els EUA) estan implicats en el segrest la setmana passada de dos dels servidors d´Indymedia que va provocar la caiguda de 20 dels webs de la xarxa Indymedia i de diverses canals de ràdio per Internet. Indymedia encara espera rebre qualsevol declaració o informació oficial sobre el que va exigir l'ordre o perquè va ser dictaminada.

Un portaveu de la FBI, Joe Parris, va confirmar a Agence France-Presse que el FBI va publicar una citació al proveïdor que allotjava els servidors d´Indymedia en el Regne Unit, però que estava "a nom d'un tercer país." (1) Daniel Zapelli, fiscal superior per a Ginebra (Suïssa), va confirmar que ell ha obert una investigació criminal en la cobertura d´Indymedia de la cimera del G8 en Evian. (2) Zapelli proporcionarà detalls d'aquesta investigació en una roda de premsa el dimarts, 12 d'octubre.

La fiscal federal de Bolonya (Itàlia) Marina Plazzi va indicar que ella està investigant Indymedia Itàlia perquè pot "donar suport al terrorisme." (3) Plazzi diu que proporcionarà més informació el dijous, 14 d'octubre.

Mentrestant, associacions internacionals de periodistes s'han manifestat en suport d´Indymedia. "Hem testificat una intolerable i intrusiva operació internacional policial contra una xarxa que s'especialitza en periodisme independent," va dir Aidan White, secretari general de la Federacion Internacional de Periodistes. (4)

Indymedia està consultant amb la Electronic Frontier Foundation (EFF - Fundació Llibertat Electrònica) sobre com recuperar els seus servidors i prevenir futurs atacs gobernamentals contra la lliure expressió. "La EFF es troba profundament preocupada per les implicacions greus d'aquest segrest per als drets a la llibertat d'expressió i la intimitat, i estem explorant totes les avingudes per a demostrar la responsabilitat del govern en aquest cas d'improcedent i inconstitucional silenciament de mitjans de comunicació independents," va dir l'advocat Kurt Opsahl de la EFF. (5)

En data de dilluns, 11 d'octubre, s'han restaurat cinc dels websites caiguts, incloent Brasil, Euskal Herria, Polònia, Regne Unit i Niça. Els voluntaris d´Indymedia estan treballant al voltant del rellotge per a restaurar els llocs restants. No obstant, almenys quatre d'ells - Uruguai, Itàlia, Massachusetts occidental i Nantes - han sofert pèrdua de dades com resultat de l'acció dels governs.

"Aquesta operació de la FBI ens dóna encara més raó per a continuar amb el que hem estat fent des de fa diversos anys," diu un(a) activista de Indymedia Itàlia.

"Uruguai té una llarga història de repressió dels mitjans. No tenim el diners per a pagar el servei d´hospedatge d'una web, així que confiem en la solidaritat d'altres països. Les accions com el segrest de servidors fan el món sencer més insegur per als mitjans lliures, "diu Libertinus, voluntari d´Indymedia Uruguai, un de molts llocs de la xarxa Indymedia que va ser agafat per les accions de FBI com espectador. "Se celebren les eleccions nacionals d'Uruguai el 31 d'octubre. És un mal moment perquè succeeix això."



Per a més informació, anar a www.indymedia.org/en/static/fbi, email press(a)indymedia.org, o parlar amb Tomasso en +39 3383903806 (Italy), Hep Sa en +1-415-867-9472 (San Francisco), o David Meieran en +1-412-996-4986 (Pittsburgh).
Re: nota de prensa de Indymedia del 11 oct
13 oct 2004
Ciertamente Bush nos está empezando a tocar los webs. Maldito nazi mediático...se le curva la espalda de tanta basura que tiene en el cerebro.

Bush, matón de Texas, vuelve al whisky, reza tus oraciones y vigila con los indys porque Toro sentado reclama su venganza. La tierra no es de nadie y menos de los putos tejanos ávidos de petróleo.
Sindicato Sindicat