Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Prohibit prohibir? Article de Vicent Partal referent al 12 oct
11 oct 2004
Prohibit prohibir?

04/10/2004

Tots els partits del Parlament de Catalunya, tret del PP, demanen la prohibició dels actes que fan els grups feixistes el 12 d'octubre. Ho demanen afirmant que es tracta de grups que no tenen gens de suport social, que fan apologia de la violència i de la xenofòbia i que sovint originen incidents greus. Tot això és cert. I més i tot, si voleu: els recents incidents de Gràcia són prou greus com per a deixar clar de quin personal parlem. Però justifica això que es prohibesca una manifestació?
Em sap greu, però diria que no. No hi estic d'acord, a prohibir la manifestació del 12 d'octubre, perquè crec que també ells tenen el dret d'expressar-se. En tot cas, allò que ha de fer el govern és controlar-los bé i impedir que causen incidents. Per això mateix estic convençut que hem de distingir l'una cosa de l'altra: la violència del pensament. Parlar, expressar-se, no és cap delicte. No pot ser-ho mai, sota cap concepte, per més aberrant que siga el pensament i l'expressió d'aquest pensament. Però, a més, alerta, perquè és molt perillós acceptar que una expressió pot ser delicte. Perquè, si n'hi ha cap, on és el límit? I qui el marcarà? I qui decidirà de què es pot parlar i de què no?
Entenc que és una posició que pot molestar. Ho sé. Però no puc deixar de recordar una anècdota que, a mi, em va ensenyar molt. Corria l'any 1992 i, enmig de la ràtzia de Garzon contra l'independentisme, i instigats per un diputat del PSC, els directius de Catalunya Ràdio van clausurar la tertúlia que dirigia Jordi Vendrell, 'L'Orquestra'. Molta gent es va mobilitzar per protestar i es va fer un acte inoblidable als Lluïsos de Gràcia. La sala era plena de gom a gom, amb tots els contertulians habituals. Entre ells, l'inoblidable Víctor Alba. Parlant de la seua experiència durant la revolució i la guerra, Alba va dir que defensar la 'nostra' llibertat d'expressió era molt fàcil, però que els anys li havien ensenyat que la cosa realment important era de defensar la dels altres .
Per cert, no puc evitar un darrer comentari: posats a fer, els senyors diputats no podrien demanar que el 12 d'octubre deixara de ser festa? El tema d'aquesta data és sinistre i xenòfob per si sol. Tant com l'esperpent dels 'rojigualdos' de Montjuïc. O més encara. Ep!, no dic prohibir-lo. Dic simplement que no fóra festa...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prohibit prohibir? Article de Vicent Partal referent al 12 oct
11 oct 2004
Bé,Partal!
Salut REvolució i cap prohibició és possible, però apologia al nazisme (12-O), com en aquest estat, lo és d'eta, jutjat.O tots, o ningú!
Re: Prohibit prohibir? Article de Vicent Partal referent al 12 oct
12 oct 2004
Jo també proposo que intentem convencer als nordamericans que 18 de juliol deixin de celebrar la seva festa nacional
Re: Prohibit prohibir? Article de Vicent Partal referent al 12 oct
12 oct 2004
PER FAvOR QUE ESTEM PARLANT DE FEIXISTES !!!!
què m'esteu dient ?!?!
COm a ANTIfeixistes no hauriem de reconeixer cap dret als que ens han ocupat militarment, han practicat un genocidi contra el nostre país, han torturat i torturen, i han assessinat i assassinen.
Guillem Agulló, Roger...CAP MES !

PIM PAM PUM, QUE NO EN QUEDI NI UN !!!
Digues que sí!!!
01 nov 2004
Me cago en vuestra puta vida independentistas de mierda, vosotros atentáis contra todo el territorio español, cada vez me dá más vergüenza decir que soy catalán por culpa de gente como vosotros.

Iros todos a la mierda con vuestros amigos etarras y con los musulmanes a ver si os acaban decapitando a vosotros también, desgraciados.

Espero veros a todos muertos.

Un petonet.

P.D.: Por cierto, mucha mierda de que la nostra llegua y todos esos rollos, pero no tenéis ni puta idea de escribir el catalán. Encima de hijos de puta sois incultos... supongo que está todo relacionado. Que os peten.
Re: Prohibit prohibir? Article de Vicent Partal referent al 12 oct
01 nov 2004
Malgrat el que diu l´anterior P.D., les colònies hispanoamericanes s'independitzaren en castellà!

La primera passa ha de ser individual: tu has de ser una persona lliure, i no un esclau, com molt bé assenyala Cepcero. I a l'enemic ni aigua, com diu una pintada.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more