Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : guerra
El govern espanyol torna a dedicar més diners a recerca militar que no a recerca bàsica
10 oct 2004
Ho indica una anàlisi del projecte dels pressupostos generals espanyols del 2005 en R+D
VILAWEB

10/10/04

Segons assenyala l'Informe 2005 sobre els pressupostos espanyols per al 2005 (en pdf) el 26,7% de la despesa pública per a recerca científica correspon a programes militars. L'informe ha estat elaborat per la Fundació per la Pau i la campanya 'Per la pau, prou investigació militar!' i després de fer una anàlisi dels pressupostos, destaquen que en matèria de recerca científica el grau de militarització és més o menys el mateix que en anys anteriors.


El pressupost per a recerca militar suposa gairebé tres vegades més que el dedicat a recerca científica bàsica, això és, la font principal de finançament de les universitats i del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). A més a més, els diners invertits en recerca militar són cinc vegades més que els que es dediquen a recerca sanitària, vint-i-dues més que el dedicat a recerca agrícola i trenta-una més que l'invertit en recerca oceanogràfica i pesquera. A més a més, segons recull l'informe, tan sols cinc empreses (EADS-CASA, Santa Bárbara Sistemas, SENER, Izar i ITP), vinculades a la indústria militar, s'enduen el doble de diners dels que reben conjuntament les universitats i el CSIC per a R+D civil.


L'informe també denuncia que els pressupostos espanyols d'enguany suposen l'incompliment de promeses fetes pel PSOE.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El govern espanyol torna a dedicar més diners a recerca militar que no a recerca bàsica
10 oct 2004
http://www.prouinvestigaciomilitar.org/
Re: El govern espanyol torna a dedicar més diners a recerca militar que no a recerca bàsica
11 oct 2004
És sabut que tots i cadascun dels ciutadans contribuïm religiosament al manteniment de la institució monàrquica espanyola, però el que no sabem és que el pressupost que cada any hi destina el corresponent Govern augmenta també religiosament.
Si el darrer pressupost aprovat per Aznar donava al rei Joan Carles 7,51 milions d’euros, per al 2005, el nou executiu socialista no ha volgut ser menys, i ha augmentat el “sou� de la família reial en un 3,5%, situant la partida destinada en 7,78 milions.

I és que el cost de la vida puja, i al ciutadà corrent cada vegada li costa més arribar a final de mes. Aquestes xifres consten en el projecte de pressupostos generals de l’Estat que el ministre d’Economia, Pedro Solbes, ha entrat aquest matí al Congrés dels Diputats.

Pel que fa l'apartat de sous dels principals càrrecs de les diferents institucions de l'Estat espanyol, el sou del president del govern, José Luís Rodríguez Zapatero, serà al 2005 d'uns 85.000 euros. La seva retribució, però, continua sent inferior a la de les principals autoritats del Poder Judicial i del Consell Econòmic i Social, entre d'altres.

Tant el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, així com del Tribunal Constitucional, percebran 135.518 euros. Pel que fa a altres membres del govern, els vicepresidents, actualment María Teresa Fernández de la Vega i Pedro Solbes, tindran un sou de 79.854 euros; les retribucions dels ministres es fixen en 74.959 euros, i les dels secretaris d'Estat se situen al voltant dels 69.000 anuals.
Sindicato Sindicat