Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Prohibit sindicar-se
09 oct 2004
L'empresa Docuteca acomiada a sis dels seus treballadors per intentar organitzar unes eleccions sindicals.
Sembla mentida que dins d’aquest sistema suposadament democràtic, se segueixin produint fets com els que jo mateixa i altres companys de feina hem estat sofrint aquesta última setmana a l’empresa Docuteca (Documentació i Anàlisi, que pertany al grup ECA), fets que es podrien qualificar de terrorisme empresarial.

Fa uns mesos, entre alguns companys vam decidir que ja n’hi havia prou de tanta injustícia laboral: contractes d’obra i servei durant anys, hores extres impagades, temps de descans ridículs, clàusules abusives... per tant, vam intentar fer unes eleccions sindicals per exigir uns mínims en les nostres condicions. Totes les nostres esperances van començar a estroncar-se en el moment que va arribar a la direcció la carta d’avís de les eleccions per part dels sindicats i es va tenir notícia de les nostres intencions: van començar els acomiadaments improcedents (per fer-nos callar amb una indemnització), els interrogatoris a treballadors... I vam comprovar com, arribats a cert punt, la situació es va convertir en ciència ficció.

De moment ja s’han produït quatre acomiadaments, però l’assetjament als treballadors sospitosos encara continua, i molt probablement les eleccions no se celebraran, la gent té por, i és normal. així que després de tot el que ha succeït tot seguirà igual, als treballadors que aixequin el cap un mil.límetre, els el tallaran sense contemplacions.

El cert és que si l’empresa té tanta por, alguna cosa greu està ocultant. Mentre els empresaris no entenguin que el bon funcionament de les empreses depenen del grau de satisfacció laboral dels seus treballadors, no ens alliberarem d’aquesta cultura caciquil i de precarietat en el món laboral.

Natàlia Casado Garcia,
extreballadora de Docuteca.
Barcelona.

El Punt, 6-10-04.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-920165.html
http://usuarios.lycos.es/succedani/webdb.html#PROHIBIT

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prohibit sindicar-se
13 oct 2004
Pressions i amenaces

Treballo a l'empresa Docuteca, que és part d'ECA, i la situació que s'hi viu és insostenible. Tot va començar quan alguns companys van voler celebrar unes eleccions per tenir representació sindical i comptar així amb l'oportunitat de defensar-nos respecte a les nostres precàries condicions laborals, que inclouen contractes d'obra i servei que duren anys, hores extres impagades, temps de descans ridículs, clàusules contractuals abusives... L'assumpte va arribar a les altes esferes i fins ara hi ha hagut quatre acomiadaments amb amenaces directes de l'estil: "Qualsevol que voti a les eleccions serà considerat enemic de l'empresa". Segurament les eleccions no se celebraran. La gent té por. És comprensible. I el pitjor és que si ECA es preocupa tant, sembla evident que alguna cosa greu deuen tenir a amagar. Incapaços d'entendre que el progrés d'una empresa depèn del grau de satisfacció dels treballadors, els nostres directius continuaran utilitzant aquests absurds i inquietants mètodes fins que l'empresa faci fallida, marxem o aconseguim que es reconeguin els nostres drets.
Re: Prohibit sindicar-se
13 oct 2004
una situació semblant vaig patir jo a l'empresa on curro i el problema es q la punyalada va venir dels propis company*s q es van rajar de mala manera i em van deixar amb el cul al aire... perquè no feu difussió a les llistes especialitzades IWETEL i Bibcat?

apa, salut!
Sindicat