Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
07 oct 2004
LLIBERTAT PER ALS JOVES D’HOSPITALET EMPRESONATS SENSE PROVES
El jutjat 13 d’instrucció els empresona per declaracions obtingudes sota tortura
(també en arxiu adjunt)
Comunicat_empresonats_hospitalet_7_d\'octubre.doc
Comunicat empresonats hospitalet 7 d\'octubre.doc (34,5 KiB)
Dimecres 6 dâoctubre de 2004, a les 9 del vespre el titular del jutjat núm. 13 dâinstrucció va ordenar lâempresonament dâE.M.M. i E.B.G, de 18 i 19 anys dâedat respectivament i veïns de lâHospitalet de Llobregat, per un delicte de danys, desordres públics i resistència a lâautoritat, i va decretar la llibertat dâun tercer jove que va sortir al carrer acusat de danys i desordres.
Aquest és el primer desenllaç dâun malson que va iniciar-se el passat diumenge a la nit, quan la policia nacional va detenir els tres joves acusant-los dâhaver atacat la comissaria de Sants amb còctels molotov. Als primers van detenir-los a la carretera de la Bordeta: la policia va tirar-se a sobre de la moto que conduïen i els va atropellar brutalment, fins al punt que van haver dâanar a lâHospital Clínic per les ferides ocasionades; a lâaltre noi van anar a buscar-lo a casa seva.
Un cop detinguts van ser incomunicats durant 10 hores a les quals la Brigada dâInformació de la Policia els va torturar física i psicològicament. Els van colpejar repetidament i fins i tot van posar una pistola sobre la taula mentre els interrogaven, aconseguint que dos dâells signessin declaracions sota tortura.
Durant aquestes hores la brigada dâinformació va intentar per dos cops, sense èxit, que lâAudiència Nacional els apliqués la Llei Antiterrorista per allargar el període dâincomunicació i continuar la investigació policial amb total impunitat i realitzant més detencions.
El dimecres al matí van passar a disposició judicial acusats de danys, desordres, resistència i associació il·lícita, acusació que sovint sâutilitza contra els moviments socials per agreujar les penes. No obstant això, la inconsistència de les proves aportades per la policia va obligar a la fiscal a retirar aquest càrrec.
Finalment, tot ignorant que les declaracions van ser obtingudes sota tortures i malgrat lâescassa entitat de lâacusació final, el jutge va justificar lâingrés en presó sense fiança per a E.M.M. i E.B.G. com a âmesura dâescarmentâ? i pel fet de ser joves i no disposar de feina ni habitatge estable, precarietat que patim la majoria. A més va considerar que els joves no tenen suficient arrelament social malgrat la seva participació en diferents projectes col·lectius i comunitaris de la seva ciutat.
La operació policial continua oberta i no es descarten noves detencions.
Els familiars, amics i associacions properes als detinguts considerem que ens trobem davant dâun nou cas dâimpunitat policial i judicial, on sâestan vulnerant els drets més fonamentals dels dos joves empresonats. Ens sembla escandalós que un jutge no tingui en compte les irregularitats evidents de lâactuació policial i decideixi empresonar dues persones basant-se en les declaracions obtingudes sota tortures i en la criminalització de la precarietat que el sistema ens imposa.
Estem segurs de que lâacarnissament policial contra aquests joves es deu a la seva vinculació amb el teixit associatiu dâHospitalet i Cornellà i amb els moviments socials i les iniciatives comunitàries que escapen del seu control.
Exigim:
- la llibertat immediata dâ E.B.G. i E.M.M.
- la retirada dels càrrecs per als tres detinguts.
- el respecte absolut a la seva presumpció dâinnocència, dret a la intimitat i la pròpia imatge.
- lâaturada de la criminalització i persecució policial contra els moviments socials i altres formes de dissidència.

CONVOCATÃRIES DE SUPORT EL MES DâOCTUBRE:
DIVENDRES 8, MARXA DE SUPORT, PLAÃA UNIVERSITAT 19H.
DISSABTE 9, CONCERT AL CSO PATI BLAU, CORNELLÃ, 22H.
DILLUNS 11 CONCENTRACIÃ A LA PRESÃ DE JOVES DE TRINITAT, 19H.
DIMECRES 13 MANIFESTACIÃ, RAMBLA DE LâHOSPITALET, 19H.
DIJOUS 14, CONCENTRACIÃ A LA PRESÃ DE JOVES DE TRINITAT, 19H.
DIVENDRES 15, MANIFESTACIÃ A PLAÃA UNIVERSITAT, 19H.

Avui han estat ells, demà pots ser tu.
Prou impunitat policial!!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
07 oct 2004
¿Imaginem la odisea d'aquests nois? ¿D'on venen? ¿D'una guerra? ¿Quin setge ha sigut el seu? ¿I quin cavall de fusta i vuit per dintre sempre ens falla? Detinguem-nos breument en aquets deu anys de llarg viatje que els espera. Sense patria, ningú desfilan la prenda, sense arc per tensar al retorn, a l'hora de la justícia...

De vegades de pensar-ho tot s'en oblida el mes obvi: la adreça correcta. Vull dir que pensem cosas, de vegades fins els més últims detalls (nous noms senser per a la guerra, paraules i códigs secretes per als temes, coses per l'estil), però aquest cop oblidaren raonar sobre el més esencial. Ens oblidem sempre de la segona part de les adreçes. (Per els confiats, perdó per el sarcasme) I de pas demano,: ¿era aquesta realment la porta a la que habíem de trucar?? Ahir vam parlar amb uns amics: em penso que la adreça no era la correcta.
Per acabar i cambiant el tema (o no tant): malgrat tot, allá eren, jugant-se la pell, mentres millions de persones varen continuar mirant, hipnotitsats de sacrosanta pasivitat, les imatges de la seva pantalla, aquella comedia escrita per un imbécil.

Ha tot el que no vagi a la mani, li recomano la película de TV3 a la tarda.

Ara no val abadar: ara més que mai s'ha de estar present.


Ara i sempre solidaritat i resistència.
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
07 oct 2004
Si s'haguessin fotut la benzina a la moto en comptes de fer el ruc (de pura raça catalana?) ara no estarien així. Burgesets estúpids que igual es van comprar en un 'mercadillo' una samarreta amb el "Che" i es van fumar un petard massa carregat i es van fotre a fer la revolució ells sols.

Quan els petin el cul al carrer Entença començaran a entendre que les revolucions les fan les persones disposades al sacrifici i no els imbècils que han fumat o begut massa.
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
08 oct 2004
Es de sobrat escriure sense tenir coneixement ni disposar de cap tipus d'informació només per difamar.
Qui diu que fumessin porros o que estiguessin fent la revolució?
Potser si els coneixessis sabries que poc fills de papa son, que no beuen alchool probablement i que si van ser ells qui ho fessin, sería per algo.
"proudexorradesja" proba de no escriure subnormalitats i poder causarás menys molèsties a qui probem de exercir la solidaritat amb els companys presos.
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
14 oct 2004
COMUNICAT MOLT URGENT:
SOBRETOT NO FEU CAP MANIFESTACIÃ A LES PORTES DE LA PRESÃ, JA QUE EL MÃDUL ON ES TROBEN ELS 2 DETINGUTS DE L'HOSPITALET ESTÃ SENT CASTIGATS SENSE DUTXES, TELÃFON I REBEN REPRESARIES DELS ALTRES PRESOS.
GRÃCIES.
LA FAMÃ?LIA.
SÃ?LVIA.
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
14 oct 2004
es aixo veritat? juer k xungo... weno pos aveure que es diu demà divendres
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
14 oct 2004
odi i proudexorradesja doneu per suposat k van ser ells quan no és així.
proudexorradesja prejutges sense conèixer, fas bastanta peneta la veritat... paraules com les teves només poden sortir de la boca d´un ignorant amb ganes de fer mal.. ets patètic i demostres k no tens ni puta idea de qui son.
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
14 oct 2004
S'haguèssin possat els coktels pel cul...
ara que no es queixin
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
14 oct 2004
ke les den x kulo, la proxima vez que tiren los cocteles a su puta madre.
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
14 oct 2004
ells no van tirar cap coctel!
No ens equivoquem de problema!!
15 oct 2004
Quan es discuteix el fet de si van participar o no de l'acció ens equivoquem de debat, i quan es demana la seva llibertat, no la demanem reivindicant la seva innocència ni demanant una mena d'indult, demanant perdó, NO, el que demanem és que desapareixin les causes per les que hi ha gent que pren la iniciativa de passar a l'acció, demanem que, o millor dit exigim que aquesta púrria, aquestes forces d'ocupació i de repressió DESAPAREIXIN, NO HEM DE DEMANAR PERDÓ A NINGÚ PER INTENTAR SOBREVIURE A LA BARBÀRIE DE L'ESTAT CAPITALISTA ESPANYOL.

LLIBERTAT 2 JOVES DE L'H !!

COMBATRE EL FEIXISME NO ÉS CAP DELICTE !!!!
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
15 oct 2004
reivindicacions concretes per a casos concrets: en aquest cas s'ha de defensar la seva inocència, no barrejeu les coses pq x vosaltres es molt fàcil pq no heu pringat com ells... no es tracta de demanar perdó, sino lluitar contra l'injusticia
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
15 oct 2004
solidaritat amb els dos joves empresonats de l'Hospitalet. sollidaritat amb la gent que lluita cada dia per constrï aquesta justícia que volem,més solidària,que poguem ser lliures un dia.....

Avui a les 19:00 hores totes a la manifestació a la plça univesidad,avui han estat aquests dos nois joves,i demà pot ser qualsevol de nosaltres....
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
15 oct 2004
"aquestes forces d'ocupació i de repressió DESAPAREIXIN, NO HEM DE DEMANAR PERDÓ A NINGÚ PER INTENTAR SOBREVIURE A LA BARBÀRIE DE L'ESTAT CAPITALISTA ESPANYOL."

Deixa-ho en forces de repressió, catalanes o espanyoles, i en intentar sobreviure a la barbàrie de l'Estat, capitalista, socialista o la nova modalitat per venir. No?

No hi ha proves i la presumció d'innocència ha desaparescut del mapa, fins i tot als mitjans de comunicació amb tota mena de casos ("vean foto del culpable", enlloc de PRESUMPTE culpable, abans d'haver-hi detencions). Això és greu, i amb aquests nois ha passat. Però d'altra banda està clar que el debat important no és si van participar o no en els fets, cosa que m'és igual (els respecto tant sí com no), sino quines causes reals i concretes tenen fets com aquests. Que no són només l'ocupació militar d'un Estat estranger, ni de bon tros.
Vale nen
15 oct 2004
Em sembla que et flipes, perquè aquesta tendència a quedar-se només en la part del text que creus que pots manipular?
Són forces d'ocupació, i això, com tu crec que acceptes és una realitat, i també són forces de repressió, ningú ha escrit que els mossos siguin bons no? Estem d'acord que tots dos cossos (i la resta) tenen la funció de garantir el monopoli de la violència a l'estat espanyol per a defensar l'status quo actual.
En quan al terme estat capitalista espanyol, mira't-ho com vulguis, ara mateix és l'estructura política que ens oprimeix més directament... clar que tu segurament a la que sents parlar d'atacar l'estat espanyol penses:
- Mira el típic indepe i socialista que porta estelades a tot arreu i se sap quatre frases fetes de Marx i Lenin!!... Doncs mira ara t'has equivocat, jo tinc molt clar a quin poble pertanyo (poder tu no, o ni tan sols t'ho planteges, igual no t'importa, allà tu..tampoc és tan important) al igual que tinc clar que l'estat com a model d'organització (sigui capitalista o socialista) no m'atrau gens, per dirigista, vertical, i amb enorme poder de corrompre.

Així que no em vinguis amb frases fàcils " no només l'ocupació militar d'un estat estranger, ni de bon tros"... doncs això NI DE BON TROS he afirmat que fos tan sols una questió nacional.

Menys rabieta fàcil i més analitzar les coses pel que s'escriu aquí i no pels prejudicis que tens.

LLIBERTAT 2 JOVES D'HOSPITALET!!
LA LLUITA ENS DÓNA, EL QUE EL PODER ENS TREU!!
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
15 oct 2004
Molt bé, amb una explicació clarificadora com aquesta no tinc res a dir. Només que l'ús de l'aparell conceptual tradicional indepe/marxista-leninista dona lloc a equívoc.

És a dir, és clar que vull que desapareixin les forces d'ocupació i repressió, però no només. Està clar per la teva explicació posterior que tu tampoc.

D'altra banda parlar d'atacar l'Estat capitalista em recorda, he de reconèixer, el rotllet leninista, especificant que l'Estat que s'ataca és per capitalista, no per Estat a seques.

I potser, i només és una suggerència, perquè sembla que tens les coses prou clares i en realitat és l'important, valdria la pena marcar distàncies a nivell de vocabulari amb el marxisme independentista autoritari i dogmàtic, doncs encara existeix i es fa visible.

Sense res més a dir, i una mica astorat pel fet que t'ho hagis pres com a rabieta fàcil, quan encara que he prejutjat no he atacat, salut!
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
15 oct 2004
sabeu si la mani d´avui acaba a la presó?
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
15 oct 2004
Que se jodan, por imbeciles. Seguro que son unos niños mimados, burgueses a los que les han comido la cabeza.
Mariano...Rajoy?
15 oct 2004
ETS UN PALLASSO!!!!!!!!!!!!
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
15 oct 2004
Los de hace dos años en Besós y Viladecans eran niños mimados burgueses también, está claro. Y los del año pasado. Es más, los grupos de la FAI en los años treinta eran burgueses mimados, y la Angry Brigade, y CAA, y el MIL (GAC), y Action Directe, hasta los huelguistas de Vitoria eran burgueses mimados. Todo el que empuñe un arma o esté suficientemente desesperado como para una huida adelante así es un burgués mimado. Y tú un desgraciado.
Re: Comunicat i convocatòries de suport als dos nois d'Hospitalet empresonats
18 oct 2004
Mariano mariano...no te pasas de listillo porke te vamos a meter 2 kokteles por tu ano y despues te dejaremos en la comisaria de hostafrancs...pa ver ke pasa!!
Ke pareces hijo de madero!!!!
Sindicato Sindicat