Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
Cercavila per la llengua a la Universitat de València
06 oct 2004
COMUNICAT DE PREMSA DE LA CEPC.
CERCAVILA REIVINDICATIVA PER LA LLENGUA.
DIJOUS 7 D’OCTUBRE 12:00 , FACULTAT DE FILOSOFIA (UNIVERSITAT DE VALÈNCIA)


    Amb motiu del 9 d’octubre des de la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans convoquem una cercavila que recorrerà el campus de Blasco Ibañez, per tal de recordar que significa aquest dia i reivindicar l’ús de la nostra llengua tant dins de la nostra Universitat com al conjunt de la societat del nostre País. La cercavila s'iniciarà a les 12 hores de la gespa de la facultat de Filosofia.

    Aprofitarem aquesta reivinidiació per tal de recordar quina és la vertadera situació del català, ja que volem tornar a recordar que la nostra llengua està sent marginada a la nostra Universitat, ja que un any més són nombroses les classes ofertades en català però impartides en castellà; que el professorat continua sense tindre l’obligació de donar les classes en català; que la nostra llengua continua sent marginada per la institució universitària... En definitiva, exigim i reivindiquem un major ús de la llengua catalana a la nostra Universitat i un major compromís per defensar la nostra llengua.
    Però també volem recordar a aquells partits polítics espanyolistes i regionalistes que fomenten els secceccionisme lingüístic que el català és l´únic nom oficial i científicament reconegut, que té la nostra llengua de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Diguem no a que el català i el valencià siguen reconeguts de manera diferent a Europa; diguem no a potenciar una diferenciació inútil que sols busca rendibilitat política i també diguem no a aquells polítics que el dia 9 d’octubre són més valencianistes que ningú i durant la resta de l’any s’obliden d’aquesta reivindicació. I recordem també en un espai com la Universitat, ja que diferents professors en formen part, que tenim un ens suposadament lingüístic totalment inútil, que sols busca l’enriquiment personal i polític dels seus acadèmics, ens referim lògicament a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.
    Per tot això,ara i sempre des de la Coordinadora d’Estudiants a la Universitat de València continuarem eixint al carrer per defensar el català allà on pertoque i davant qui siga necessari.

València, L’Horta, Països Catalans, 6 d’octubre del 2004

CEPC-Universitat de València

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more