Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
Cercavila per la llengua a la Universitat de València
06 oct 2004
COMUNICAT DE PREMSA DE LA CEPC.
CERCAVILA REIVINDICATIVA PER LA LLENGUA.
DIJOUS 7 D’OCTUBRE 12:00 , FACULTAT DE FILOSOFIA (UNIVERSITAT DE VALÈNCIA)


    Amb motiu del 9 d’octubre des de la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans convoquem una cercavila que recorrerà el campus de Blasco Ibañez, per tal de recordar que significa aquest dia i reivindicar l’ús de la nostra llengua tant dins de la nostra Universitat com al conjunt de la societat del nostre País. La cercavila s'iniciarà a les 12 hores de la gespa de la facultat de Filosofia.

    Aprofitarem aquesta reivinidiació per tal de recordar quina és la vertadera situació del català, ja que volem tornar a recordar que la nostra llengua està sent marginada a la nostra Universitat, ja que un any més són nombroses les classes ofertades en català però impartides en castellà; que el professorat continua sense tindre l’obligació de donar les classes en català; que la nostra llengua continua sent marginada per la institució universitària... En definitiva, exigim i reivindiquem un major ús de la llengua catalana a la nostra Universitat i un major compromís per defensar la nostra llengua.
    Però també volem recordar a aquells partits polítics espanyolistes i regionalistes que fomenten els secceccionisme lingüístic que el català és l´únic nom oficial i científicament reconegut, que té la nostra llengua de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Diguem no a que el català i el valencià siguen reconeguts de manera diferent a Europa; diguem no a potenciar una diferenciació inútil que sols busca rendibilitat política i també diguem no a aquells polítics que el dia 9 d’octubre són més valencianistes que ningú i durant la resta de l’any s’obliden d’aquesta reivindicació. I recordem també en un espai com la Universitat, ja que diferents professors en formen part, que tenim un ens suposadament lingüístic totalment inútil, que sols busca l’enriquiment personal i polític dels seus acadèmics, ens referim lògicament a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.
    Per tot això,ara i sempre des de la Coordinadora d’Estudiants a la Universitat de València continuarem eixint al carrer per defensar el català allà on pertoque i davant qui siga necessari.

València, L’Horta, Països Catalans, 6 d’octubre del 2004

CEPC-Universitat de València

This work is in the public domain
Sindicat