Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : especulació i okupació
Signatures contra la cimentació del riu Llobregat.
06 oct 2004
El passat 15 de setembre el riu Llobregat va ser definitivament desviat.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/121208
Tot i la declaració del Tribunal Suprem sobre la seva il·legalitat les obres continuen endavant
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/96561
Davant d'això grups ecologistes com Salvem el Delta i DEPANA vem fer un manifest per demanar que l'antiga llera del riu de tres Km no sigui cimentada per construir els pol·ligons i oficines del nou port comercial i ZAL, i es mantingui com a reserva natural i zona humida
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/120798
Davant l'urgència de salvar l'antiga llera del Llobregat grups ecologistes i entitats pratenques hem iniciat una recollida de signatures que sigui estensible a tots els col·lectius ecologistes i preocupats amb salvaguardar el territori, així com un enviament massiu de correus electrònics als diferents ministres, consellers i polítics implicats, amb una carta model en castellà i català que us adjuntem per si voleu adherir-vos.

La recollida de signatures s'està preparant perque en uns dies pugui fer-se de forma electrònica, però fins que arribi aquest dia us enviem el full original en pdf demanant-vos si podeu fer còpies i fer-lo correr per allà on creieu necessari. Les adreçes on heu d'enviar els fulls signats són:

-Salvem el Delta del Llobregat
Apartat correus 243

-DEPANA
c/Sant Salvador 97 08024 Barcelona
Tlf. 93.210.4679 Fax: 93.285.0426
info ARROBA depana.org
Dilluns-Divendres 10:00-13:00/16:00-19:00

-KOP-Alta Tensió (Prat)
c/Dr.Soler i Torrents núm. 36-38
El Prat Llobregat 08820
kasalprat ARROBA moviments.net
PERUNRIUVIU[1]signat.doc
PERUNRIUVIU[1]signat.doc (40,5 KiB)
desviament.gif
CARTA ADREÃADA ALS RESPONSABLES DEL DESVIAMENT DEL LLOBREGAT

Donada la seva responsabilitat directa o indirecta sobre el projecte de
desviament del riu Llobregat, volem manifestar:

Que el projecte comporta la destrucció de tres quilòmetres de la llera actual del riu Llobregat. Segons totes les definicions nacionals i internacionals la llera dâun riu constitueix una zona humida (Conveni de Ramsar, Llei dâEspais Naturals, etc..) Quasi 100 hectàrees de zona humida, en aquest país, no sâhan destruït des de els temps més foscos del franquisme i ens costaria molt trobar cap precedent històric a lâEuropa occidental.
Creiem que els màxims responsables de la conservació dâaquest espai no poden defugir la seva responsabilitat en els fets, excusant-se en
la decisió prèvia presa pels governs anteriors ja siguin català o estatal. Volem que es marqui la diferència amb les administracions anteriors.

Demanem a les administracions responsables del projecte de desviament del riu Llobregat: Conselleria de Mediambient , Ministerio de Medioambiente i Ajuntament de El Prat del Llobregat:

1ª- La preservació i conservació dels tres quilòmetres de la llera històrica del Riu Llobregat com a zona humida. El llit històric del riu és un valor cultural i paisatgístic que cal preservar.
2ª- Que no es remenin els fangs del Riu, pels greus perills de contaminació que això comporta i que es permeti la seva regeneració natural.
3ª- La conservació de la vegetació i la potenciació del bosc de ribera. Demanem un gran espai lúdic i natural que compensi la pèrdua de zones lliures i naturals que hem patit els habitants de lâàrea metropolitana i molt especialment els habitants del Delta.

CARTA DIRIGIDA A LOS RESPONSABLES DEL DESVÃ?O DEL LLOBREGAT

Dada la responsabilidad directa o indirecta que tienen sobre el proyecto de desvío del río Llobregat, queremos exponer:

Que el proyecto comporta la destrucción de tres kilómetros del lecho actual del río Llobregat. Segun todas las definiciones nacionales e internacionales el lecho de un río constituye una zona húmeda (Convenio de Ramsar, Llei dâ
Espais Naturals, etc..) Casi 100 hectáreas de zona húmeda, en este pais, no se han destruido desde los tiempos más oscuros del franquismo y cuesta mucho encontrar precedentes históricos de actos semejantes en la Europa occidental.
Creemos que los actuales máximos responsables de la conservación de estos espacios no pueden ignorar su responsabilidad en estos hechos, excusandose en la decisión previamente tomada por gobiernos anteriores, ya sea catalán o
estatal. Queremos que se marque la diferencia con las administraciones anteriores.

Pedimos a las administraciones responsables del proyecto de desvío del río Llobregat, Conselleria de Mediambient , Ministerio de Medioambiente i Ajuntament de El Prat del Llobregat:

1ª- La preservación y conservación de los tres kilómetros del lecho histórico del Río Llobregat como zona húmeda. El lecho histórico del río es
un valor cultural y paisajístico que se debe preservar.

2ª- Que no se remuevan los fangos del Río, por el grave peligro de contaminación que ello conlleva y que se permita su regeneración natural.

3ª- La conservación de la vegetación y la potenciación del bosque de ribera. Pedimos un gran espacio lúdico y natural que compense la pérdida de zonas libres y naturales que hemos sufrido los habitantes del área metropolitana y muy especialmente los habitantes del Delta.


Enviar a:

Cristina Narbona, ministra medi ambient estat espanyol: ministra ARROBA mma.es
Salvador Milà, conseller medi ambient i habitatge: consellermila ARROBA gencat.net
Lluís Tejedor, alcalde del Prat: lluistejedor ARROBA aj-elprat.es

+info sobre el Delta del Llobregat:

- http://www.amics21.com/lacaralletja/index.html
- http://www.kasalprat.org    
- http://www.depana.org
- http://barcelona.indymedia.org
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/106060
- http://www.cuadll.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Llavors
06 oct 2004
La pressió a que sotmetem el nostre entorn, ens afecta a nosaltres mateixos. .Sovint oblidem que qui sembra recull i de bones llavors fa temps que no s'en planten, que no seria hora?
Estem eliminant casa nostra començant pels ciments, espero que no ens caigui a sobre.
Re: Signatures contra la cimentació del riu Llobregat.
06 oct 2004
Per molts enginyers i arquitectes que hagin fet servir per a la construcció d'aquestes infraestructures quan caigui una bona tormenta d'aigua el riu tornarà al seu llit original...arrassant amb tot al seu pas...
Sindicato Sindicat