Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Xúquer Viu inicia demà una campanya de sensibilització
05 oct 2004
La Plataforma Xúquer Viu iniciarà demà amb un acte amb alcaldes i regidors de la comarca de la Ribera una campanya per a "mobilitzar l''opinió pública valenciana en defensa del riu Xúquer i del llac de l''Albufera i contra el transvasament Xúquer-Vinalopó", segons han informat fonts d''esta associació, que van explicar que exigiran a les administracions implicades que concentren els seus recursos per a pal·liar la contaminació del riu i de l''Albufera.
Xúquer Viu inicia demà una campanya per a mobilitzar l'opinió pública en defensa del riu


Així, demà a les 20:00 hores, a la Cambra Agrària de la localitat valenciana d''Algemesí s''iniciarà esta campanya que està previst que finalitze a final d''enguany, van assenyalar.

Amb esta, la plataforma pretén sol·licitar a les administracions implicades en este "greu panorama de contaminació i de falta de cabal que patix el riu", que concentren els seus recursos a "recuperar el Xúquer i l''Albufera, que s''assigne un cabal ambiental permanent i adequat a la seua importància i que abandonen de manera definitiva el transvasament del Xúquer-Vinalopó perquè és insostenible i per al qual no hi ha recursos hídrics suficients".

En este sentit, van criticar l''"estat de deteriorament del riu i del llac", per això van reclamar una "atenció especial respecte a la situació d''estos dos ecosistemes emblemàtics per als valencians". Sobre això, van recordar que en els últims 10 anys el cabal d''aigua és "tan baix, que el 55 per cent dels dies el riu no aporta aigua a la desembocadura".

A més, van apuntar que les últimes setmanes han aparegut "milers de peixos morts a Polinyà, i de llises i anguiles a l''Albufera". Sobre això, van destacar les mobilitzacions i les protestes que van realitzar per la contaminació de les platges de la Ribera o dels estudis efectuats per la contaminació de les aigües a Sueca i de la intrusió salina a la part final del Xúquer", amb l''objectiu de "no permetre la mort d''un riu".

Un altre dels actes emmarcats en esta campanya és la participació en la manifestació del 9 d''octubre per a reivindicar la defensa del territori amb una pancarta que anirà en segon lloc, van indicar, amb el lema "Pel Xúquer i l''Albufera Vius. No al transvasament".

Esta campanya es realitzarà per tota la comarca de la Ribera i als seus municipis es col·locaran pancartes als balcons, s''editaran tríptics explicatius, recollida de firmes, organització de xerrades informatives i altres actes reivindicatius. Per a poder dur a terme esta campanya, van apuntar, se sol·licitarà la col·laboració dels ajuntaments de la comarca que "se suposen estan especialment sensibilitzats amb la problemàtica del riu".

Entre d''altres activitats tindrà lloc un "enterrament simbòlic del Xúquer i de l''Albufera" a València o un acte al riu amb polítics i personalitats destacades. Al novembre se celebraran les segones jornades del Fòrum Permanent Xúquer i Albufera Vius per a continuar amb les que es van realitzar el mes de juliol passat amb una "gran assistència".

També el pròxim mes de novembre, esta plataforma organitzarà les jornades del Fòrum Social de l''Aigua de caràcter estatal, en què es tractaran "els avanços i les alternatives de la nova cultura de l''aigua".

----------
Mira també:
http://www.vilaweb.com/ep/20041005161920.html

This work is in the public domain
Colera camping CNT