Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
La CAL denuncia l'ocupació de freqüències audiovisuals del govern balear
05 oct 2004
La CAL denuncia l'ocupació de freqüències audiovisuals del govern balear

El govern balear ha decidit que la nova televisió autonòmica, IB3, ocuparà unes freqüències que actualment estan assignades a unes quantes televisions catalanes i valencianes: TV3, 33/K3, Canal 9 i Punt 2. Així les coses, en aquesta freqüència on fins ara pràcticament només es podia sentir el català, actualment hi haurà una programació bilingüe, que és la política de la nova televisió balear. Segons la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), aquesta mesura no és casual, ans respon a una estratègia premeditada amb l'objectiu d'espanyolitzar el panorama lingüístic.

Així les coses, la CAL dóna suport a qualsevulla acció que pugui dur a terme Voltor, l'entitat que gestiona els repetidors de TVC a les Balears. I és que la recepció de TV3 en aquesta zona ha estat una fita del moviment associatiu, que ha hagut de superar moltes traves administratives. I l'entitat catalana exigeix al govern balear el manteniment de les freqüències que actualment ocupen TV3, 33/K3, Canal 9 i Punt 2, i l'assignació de noves freqüències a IB3. La CAL considera que és urgent i imprescindible que es crei un espai comunicatiu nacional com a eina de renacionalització del nostre país, a saber, crear un marc de relacions i un imaginari col·lectiu centrat en la realitat lingüística, cultural i nacional dels Països Catalans.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CAL denuncia l'ocupació de freqüències audiovisuals del govern balear
05 oct 2004
En cada bogada perdem un llençol :-( Reculada rere reculada fins... INDEPENDÈNCIA JA!
Re: La DRETA REACCIONÀRIA BALEAR
05 oct 2004
El president del Govern Balear Jaume Matas ha encès una nova polèmica. En el seu discurs sobre l'estat de les Illes, al Parlament balear, ha afirmat que "cal erradicar qualsevol intent d'ikastolitzar les nostres escoles". Ho ha fet per a defensar el seu ja criticat model escolar que, sota el pretexte de reforçar el bilingüisme, de fet arraconaria l'ús del català a les escoles balears. El discurs de Matas ha causat estupor en els cercles d'ensenyants ja que assumeix que el bilinguisme consisteix en que tothom parli espanyol i que, qui ho vulgui, pugui parlar també català però com a segona llengua. El president balear, del PP, ha arribat a dir que l'espanyol "és, a més de cooficial, la llengua de l'Estat i, més important encara, la llengua de tota una societat que la utilitza com a única o que la comparteix amb el català".
En un altre ordre de coses Matas ha afirmat que s'elaborarà un nou Règim Especial Balear. L'anunci ha estat contestat per l'oposició que ha afirmat que va ser el mateix Matas qui va boicotejar l'anterior projecte de Règim Especial, quan era ministre a Madrid.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more