Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Fites en el camí de la destrucció de Menorca i del Port de Ciutadella
04 oct 2004
Fita: A les ordres com sempre dels interessos de torn dels especuladors immobiliaris del territori i amb la celeritat que en termes de destrossa del medi natural el caracteritza, el Govern Balear aprova al Consell de Govern del 29 d’agost de 2004 la contractació tècnica del projecte d’ampliació del port de Ciutadella.
Per res no han tingut en compte la declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera, el patrimoni cultural i dâidentitat nacional de Ciutadella i les festes de Sant Joan, el valor natural i paisatgístic del port de Ciutadella com a llegat per a les generacions futures, els arguments dâinformes de Greenpeace absolutament contraris al projecte o els estudis dâavaluació dâimpacte ambiental que sâhaurien de portar a terme seguint les directrius europees dâobligat compliment.

Fita: Al cap dâun mes, el 22 de setembre, el mateix Govern organitza un acte de propaganda al Parc Tecnològic del Vallés on Europrincipia, empresa redactora de la barrabassada del dic exterior presenta una maqueta i canta les excelâ¢lències del mateix (âfins i tot millorarà la qualitat i claredat de lâaigua dels voltantsâ? ) al davant una delegació de càrrecs institucionals de lâAjuntament de Ciutadella amb el batlle Lorenzo Brondo, del Govern Balear amb la Consellera dâObres Públiques, Transport i Vivenda, Mabel Cabrer, lâantic director general de ports, ex-president de la Comissió Balear de Medi Ambient i ara Conseller de Treball el menorquí Cristofol Huguet, i Fernando Garrido actual director general de ports del Govern autonòmic que els hi riuen totes les gràcies.

Fita:Seguidament i amb la destilâ¢lació dâesterilitat que la caracteritza , la Consellera Cabrer va garantir que el Govern Balear assumiria el cost del projecte, 60â1 milions dâeuros, i anuncià que ja ha estat remès al BOIB per a iniciar el període dâexposició pública i alâ¢legacions. Una vegada âestudiadesâ? i llançades a la paperera les possibles aportacions, el projecte serà remès a la Comissió Balear de Medi Ambient i les obres podrien adjudicar-se a principis de lâany vinent.
Cabrer: âel projecte no atenta contra el model turístic de Menorca, sinó que serà beneficiós i modernitzarà les infraestructures necessàries per a la prosperitat de Ciutadellaâ?. Que vol dir, traduïda al que pot ser més entenedor, fer entrar una guarda dâelefants a una tenda de vidrieria fina com és la Reserva de la Biosfera de lâilla de Menorca i el port de Ciutadella.

Fita: Dels projectes immobiliaris que acompanyen el projecte no en varen parlar, dâaixò ja en degueren tenir temps a les festes de Sant Joan.


Joan Vicenç Lillo i Colomar
Mira també:
http://www.racocatala.com /articles/5398

This work is in the public domain

Comentaris

Menorca és una RESERVA DE LA BIOSFERA!!
04 oct 2004
No al nou port de Ciutadella!!!

Mobilitzacions ja!!!

Menorca és RESERVA MUNDIAL DE LA BIOSFERA, caldira recordar-ho als especuladors!!!!!
Sindicat Terrassa