Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Ecologistes en Acció insisteix que Ercros pagui pels danys a l’Ebre
03 oct 2004
Flix

03/10/04

Marçal Lladó (laMalla.net)

L’organtizació Ecologistes en Acció troba “antisocial� l’actitud d’Ercros pels abocaments continuats a l’Ebre. En conseqüència, insisteix en el fet que l’empresa pagui per reparar els danys causats al riu. Els ecologistes consideren que Ercros no podia ignorar tots els perills ecològics i per a la salut que comportaven els residus abocats, que contenien restes de mercuri i fosfats.
Ecologistes en Acció de Catalunya afirma en un comunicat que "el que ha passat a Flix no pot reduir-se a un simple problema de costos, economia i legalitat". Prefereixen veure-hi "un succés amb grans implicacions ètiques que haurien de portar tothom, començant per les empreses implicades en la contaminació, a actuar amb responsabilitat davant la societat i els col·lectius afectats".

A més d’exigir que Ercros la reparació dels danys, els ecologistes també reclamen que la planta de Flix posi al dia els seus procediments de treball, ja que la Comissió Europea desaconsella l’ús de mercuri en la indústria del clor i de la sosa. Com Erkimia-Ercros, també es troben en aquesta mateixa situació poc desitjable altres empreses com per exemple Solvay, que té una planta a Martorell.

En el comunicat, emès aquest dissabte, els ecologistes aprofiten per carregar contra el president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, que va afirmar que actualment la planta d’Ercros a Flix compleix tots els requisits i que, en conseqüència, no seria just fer-li pagar pels desperfectes causats durant tota la seva existència. Ecologistes en Acció afirma que les seves declaracions “ens han sorprès extraordinàriament�.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ecologistes en Acció insisteix que Ercros pagui pels danys a l’Ebre
03 oct 2004
Menudes declaracions les de Carod Rovira,amb olítics d'esta categoria anem apanyats a la Ribera d'Ebre.No votare més a ERC.
Re: Ecologistes en Acció insisteix que Ercros pagui pels danys a l’Ebre
18 nov 2004
Ataqueu sense tenir ni ieda, vosaltres que enteneu per contaminació? vale, porser si que hi han no se quantes mil tones de residus, però foren avocades fa anys.
A mi si em parlen de contaminació, hem ve al cap una imatge desoladora i negra, a Flix hi ha el canyissar mes ample de tota Catalunya a més de 200 metres d'amplitud, tenim una reserva natural que cria cigonyes, potser mes de 20 concursos de pesca anuals...vosaltres mateixos...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more