Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : criminalització i repressió
tallen el trànsit pel desallotjament del D-Form Festival
03 oct 2004
Els manifestants col·lapsen la plaça Espanya i la Gran Via
Mig miler de persones van tallar ahir al vespre el trànsit a diversos carrers del centre de Barcelona en protesta pel desallotjament del solar de l'Hospitalet on s'estava preparant l'esdeveniment alternatiu D-Form Festival. Al matí, un centenar d'agents antiavalots dels Mossos havien desocupat l'espai on des de dimecres s'estava preparant el festival.


Una pancarta en defensa de la cultura presidia la marxa que va sortir a les nou del vespre de la plaça dels Països Catalans en direcció a la plaça Espanya. Un cop allà, van col·lapsar el trànsit de la plaça durant més de mitja hora. Després van circular per la Gran Via en direcció a plaça Universitat, ocupant pràcticament tot el carrer, i seguits per sis furgonetes d'antiavalots de la Policía Nacional, sense que hi hagués hagut cap incident al tancament d'aquesta edició.
Els manifestants protestaven pel desallotjament, que va començar a les set del matí, quan un centenar d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra van entrar al solar propietat del Consorci de la Zona Franca ocupat des de dimecres amb una ordre del jutjat d'instrucció de l'Hospitalet número 3 que decretava que l'ocupació constituïa un delicte d'usurpació. A més, duien una resolució del Departament d'Interior que prohibia el festival perquè no tenia autorització. Els organitzadors van desmuntar les estructures i els camions de les brigades de neteja de l'Hospitalet es van endur material considerat com a deixalles però que els promotors del festival volien fer servir com a material reciclat per als muntatges.
Es van viure alguns moments de tensió que van acabar amb la denúncia de dues assistents per contusions ocasionades pels agents. Una de les ferides és membre del grup de flamenc fusió Ojos de Brujo, previstos en el cartell de dissabte. La cantant del grup, Marina Lacanillas, va manifestar ahir «una sensació de vergonya, indignació i pena perquè el que havia de ser un festival d'art d'àmbit europeu va acabar sent un mal dia». Els organitzadors, que esperaven 250 artistes i més de 5.000 espectadors, havien negociat amb l'Institut de Cultura de Barcelona un espai adient per a les seves demandes sense acord final, ja que la proposta del Mercat de les Flors no els va satisfer per les dimensions i la limitació horària. El consistori de l'Hospitalet, per la seva banda, va declarar que
la seva actuació s'havia limitat a col·laborar amb els Mossos amb efectius de la Policia Municipal i amb camions de recollida de brossa. ICV, soci del PSC a l'equip de govern, es va desmarcar del desallotjament, que va considerar «desproporcionat». ERC, a l'oposició, el va qualificar també de «desmesurat».
La Guàrdia Urbana de Barcelona va escortar la cinquantena de vehicles del D-Form Festival fora de Barcelona, cap a ciutats de les rodalies com Sitges, on es van quedar durant unes hores.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: tallen el trànsit pel desallotjament del D-Form Festival
03 oct 2004
es refereix al divendres a la nit
qina es la font?
03 oct 2004
a mi m'agrada coneixer la font d las noticies. crec q ajuda. podries ficar-la ara i cuan publiqes una noticia? gracies
Sindicato Sindicat