Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
03 oct 2004
Veu Pròpia ha fet avui el llançament de la seva nova pàgina web, que incorpora tot un seguit de novetats importants. A part de tot el contingut a què podien accedir els i les visitants fins ara, la web inclou enquestes, un llibre de visites i la possibilitat d'escriure comentaris, així com una àrea interna per a socis, amb funcionalitats com ara un fòrum, un sistema de missatgeria privada i un xat.
Respecte a l'àrea interna, l'entitat considera que es tracta d'un gran avenç per les potencialitats de comunicació interna que suposa. Segons Josep-Anton Fernàndez, president de Veu Pròpia, «disposar d'aquesta nova web agilitzarà enormement els contactes entre els nostres membres actius, ens permetrà mantenir debats en línia, i en definitiva ens ajudarà a treballar de manera més efectiva a favor de la nostra llengua comuna». http://www.veupropia.org Tots els socis i sòcies de Veu Pròpia tenen accés a l'àrea interna del lloc web.

El lloc web permet una més gran comunicació interactiva amb el públic. Els internautes que la visitin poden recomanar-lo als seus amics i amigues, o posar-se en contacte amb les persones responsables de cada àrea de treball de l'entitat mitjançant un formulari. També s'hi pot trobar documentació de i sobre Veu Pròpia, i els butlletins informatius que aquesta publica trimestralment. Els visitants fins i tot poden contribuir al finançament de l'entitat —que és independent des del punt de vista econòmic i no sol·licita ni accepta subvencions de les administracions públiques— fent un donatiu amb la seva targeta de crèdit mitjançant PayPal.

La nova web de Veu Pròpia manté una estructura semblant a la fins ara existent, així com els principals trets distintius de la imatge de l'entitat, en particular el color. La web està feta amb Mambo, un sistema de gestió de continguts gratuït i de codi lliure, que ofereix una gran simplicitat i flexibilitat i compta amb molts components en català/valencià.

La pàgina web de Veu Pròpia es veu millor amb Mozilla 1.7, amb Firefox i amb altres navegadors que compleixen els estàndards més recents. Veu Pròpia recomana el programari lliure.


www.veupropia.org
info ARROBA veupropia.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
03 oct 2004
quina novetat!
ja fa un any i mig que teniu pàgina web...
...i doneu tabarra amb mails

Per cert, qui us finançia?
ho dic perque tot aixó no es fa amb quatre euros...
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
03 oct 2004
Davant l´afany de destrucció dels ignorants o nacionalistes espanyols (no sé a quin grup pertany el del primer comentari, suposo que al segon), endavant aquesta gent que fan pujar els colors a més d´un i d´una!

He anat a una xerrada de Veu Pròpia i fan més feina que mil associcacions per la llengua juntes. És el que va dir la Puri: a mí no em pot venir ningú del Foro Babel a dir-me que vull exterminar els castellanoparlants...

És això el que molesta, i és això el que fa que un ignorant, o nacionalista espanyol, que ni posa el seu nom, hagi d´intentar buscar alguna excusa per criticar-los.

Veste´n a una xerrada, fill meu, i ho sentiràs de la seva boca: "No acceptem subvencions de cap partit polític ni institució, tan sols d´entitats i particulars".

Ja, ho veus, menja´t la ràbia que portes a sobre, i amunt nous catalanoparlants!!!!
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
03 oct 2004
només una dada: aquests "nous" catalonoparlats porten ja 30 anys a Catalunya...

no soc nacionalista espanyol, i estimo i defenso el català (i Catalunya) tant com tu (i jo si que soc "nou catalanoparlant"... "resiensito inmigrado"...). Tan sol m'agradia saber qui hi és al darrera de "Veu Propia"... per que la absència de contingunt polític clar a la seva propaganda es força sospitosa...

res mes.
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
03 oct 2004
"només una dada: aquests "nous" catalonoparlats porten ja 30 anys a Catalunya..."

Una altra dada: Veu Pròpia no és una associació constituida pels immigrants dels anys 60, bé potser algun sí que n´hi ha. Els membres que n´he conegut jo són bastant joves (és a dir, fills d´aquella immigració), però també hi ha
sudamericans, àrabs, gent de l´àfrica negra, europeus, americans.... Jo vaig anar a una xerrada de la Puri Prieto, que és filla d´immigrants andalusos, per tant, nascuda aquí, però ens va explicar que els membres de l´associació, l´únic que tenen en comú és que parlen català, per tant, no està formada, ni exclusivament, ni principalment per castellanoparlants, sinó per "nous catalanoparlants", que tenen diferents llengües maternes: l´àrab, el castellà, l´anglès.... Crec que la presidenta de l´associació és peruana(potser m´equivoqui), i si no recordo malament un noi que va anar a recollir un premi en nom de l´associació era un americà que porta 2 anys visquent a Catalunya i ja parla català.

"Tan sol m'agradia saber qui hi és al darrera de "Veu Propia"... per que la absència de contingunt polític clar a la seva propaganda es força sospitosa..."

Aquesta sí que és bona. O sigui que el fet que no hi hagi un contingut polític clar vol dir que al darrera hi ha una mà negra? Doncs ho trobo molt positiu, la noia que t´he dit ens va deixar molt clar això: que no accepten diners de cap partit polític i que no estan al servei de cap projecte polític, cosa que trobo totalment normal i molt coherent. D´organitzacions polítiques ja n´hi ha prou. Em sembla perfecte que aquesta gent treballi a favor de la llengua des de l´apartidisme, i et recomano que vagis a alguna xerrada, per tal de poder intercanviar opinions...explica´ls les teves sospites, aviam que en diuen...
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
03 oct 2004
Qui a dos amos vol servir, l'un o l'altre ha de trair


(Quan el PP necessita arribar o consolidar el poder, fitxa històrics periodistes i polítics progressistes a fi que l'ajudin a maquillar el seu neofranquisme. Vergonya per als qui s'hi presten per diners!)

alerta amb els-les intoxicador-s!
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
03 oct 2004
"No acceptem subvencions de cap partit polític ni institució, tan sols d´entitats i particulars". L'únic sospitòs és que desprès de llegit aixó encara algú continui amb parides... Veu Pròpia diu molt clarament el que fa i perqué ho fa arreu dels Països Catalans. Hem sembla molt bé, tenen tot el meu suport
«Que no ens dividesquen el cor»
03 oct 2004
Ja han estat diverses les vegades que algú m'ha preguntat: «Per què Veu Pròpia?». En el meu cas la resposta no podria ser cap altra: «Per qüestions pràctiques, per pura necessitat.»

Sempre s'ha dit que la continuïtat de qualsevol organització depén molt de la demanda que aquesta genera dins de la societat en què s'insereix. El meu cas és només un bon exemple d'aquest lligam necessari entre el col·lectiu i els interessos dels seus membres.

Però com el meu, hi ha molts més casos de tantes persones que volen, que necessiten arrelar-se a aquesta terra (per exemple, mitjançant la seua llengua), i que potser l'única manera que trobaran de fer-ho siga a través de col·lectius emergents com aquest.

Jo sóc un nou parlant de català a València i vell parlant de portugués a Galícia. D'aquesta terra em vaig traslladar a València fa ja gairebé tres anys. Un poquet contra la meua voluntat, és veritat, però també amb la curiositat que sempre desperta encetar una nova vida a una terra estranya. D'estranya, no en fou molt de temps, però.

De seguida vaig identificar aquest poble com a molt obert i hospitalari i, al cap de pocs mesos, ja em sentia a ma casa. Vaig voler aleshores sentir-me'n un més: al meu cor hi havia espai per a dos terres...

Tanmateix, hi havia una cosa que no semblava voler oferir-me aquest poble amb bona voluntat: la seua pròpia cultura. La meua curiositat s'estavellava una i altra vegada contra el mur d'aquelles persones (moltes) que no semblaven disposades a fer de la seua llengua un motiu d'orgull, de la seua cultura un producte atractiu i exportable.

Vaig començar a buscar. Vaig buscar persones que s'estimassen, qui em fes classes de llengua, llocs on poder respirar la terra, gaudir la meua casa d'adopció. No era fàcil trobar-ne. M'imaginava el desassossec que haurien de sentir tantes persones com jo, intentant recórrer el mateix camí, fer el mateix viatge, i pensava: que fàcil resulta abandonar...

És veritat que vaig trobar persones meravelloses, no una ni dos, sinó moltíssimes, però no arribaven a omplir tots els àmbits de la meua vida. Més sovint, al treball, al carrer, és fàcil trobar gent que, si ja ignora l'ús de la llengua entre els valencians i les valencianes, per què no hauria de menysprear la seua adquisició per part d'un forà?

De vegades em sentia ridícul —el meu nivell lingüístic no és encara massa bo— i moltes persones desconsiderades amb el seu país semblaven preguntar-se per què havia de parlar la llengua, semblaven ofeses perquè algú s'hagués adherit al llegat que poquet a poquet molta gent nadiua anava deixant enrere.

Feia falta un nou discurs, esperançador per a aquelles persones de dintre, integrador per a qui ve de fora... un discurs cohesionador, per tant. Un nou discurs que aconseguís arrelar a la llengua tanta gent d'ací que ja no l'estima, perquè ja no la sent.

Un discurs que ens mostre a aquells i a aquelles que venim de fora els immensos atractius de la terra en què ens trobem...

Veu Pròpia va nàixer llavors...
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
03 oct 2004
Eduard, gent com tú i la Puri m´alegren el dia (i la setmana). Res més, salut i força!!
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
03 oct 2004
Informeu-nos de totes les vostres xerrades i actes, teniu molta gent interessada!!
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
04 oct 2004
Es que son tant bons els de Veu Propia...

A la seva Web no hi ha res sobre els Drets Humans dels immigrants, res sobre la manca de papers, res sobre els seus problemes d'integració, res sobre el rebuig que pateixen, res sobre el racisme...

Aixó si, tenen el dret de parlar català... i res mes.
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
04 oct 2004
ets un perfecte exemple del que NO hauriem d'arribar a ser mai

un pocasolta amb poques idees que practica la divisió del nostre poble a compte dels de l'unic nacionalisme obligatori que existeix a l´estat espanyol: l'espanyolista.

Que no se'n vagi mai: és l'exemple perfecte que necessitem. Salut!
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
04 oct 2004
Tres puntets: espero que siguis tan primmirat amb totes i cada una de les iniciatives que s'hi publiquen. No sé perquè em sembla que el teu afany inquisitorial només s'activa en determinades ocasions.

Podries publicar el teu decàleg del "bon col·lectiu" amb tot allò que la seva web ha de dir per que no haguem de dubtar, segons tu, de la seva "bondat"?
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
04 oct 2004
Que consti que no critico el catalanisme, que consti que no estic contra la difusió i la defensa de la llengua catalana, que consti que no soc espanyolista...

Em sembla extrem que el fet de "inquirir" se consideri "inquisitorial" i que el fet de "dubtar" sigui considerat "pràctica de divisió del nostre poble"...

Perdó per demanar claritat, perdó per ser "excèptic"...

Sembla que no es pot questionar qualsevol iniciàtiva que tingui per meta la defensa del català. Crec que tinc dret a dubtar i a demanar més informació i tant sols aixó és ho que faig.

"Bons col·lectius"? El meu calificatiu de "Bons" va ser una mena d'ironia (mal expressada, pot ser) en relació a la falta absoluta de context i compromís social del projecte de Veu Propia (per altra banda, objectius fonamentals de la gent d'Indymedia).

Salut!
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
04 oct 2004
Pel poc que sé d'aquest projecte em sembla que es centra en un objectiu molt definit com és el de facilitar la integració cultural dels immigrants.

No tots els col·lectius tenen perquè posicionar-se públicament en tots i cada un dels temes, es limiten a aplegar voluntats i esforços per dur a terme una tasca específica. I en aquest cas ja és prou important. Suposo que la gran majoria de la gent que forma part d'aquest projecte està tan sensibilitzada com tu o com la gent que fa servir indymedia respecte a les dificultats per la integració econòmica i a la integració política dels immigrants d'avui. El que és molt probable també és que siguin molt conscients de que la seva capacitat per incidir en aquests altres aspectes de la integració social de la immigració sigui molt menor que en el camp en el què treballen.

Podríem fer una valoració similar, possiblement, de les activitats que desenvolupen aquells col·lectius que dediquen els seus esforços a l'acollida dels nouvinguts. Molts d'aquests col·lectius no es dediquen a fer proclames regulars de denúncia del sistema econòmic que origina aquests fluxes de gent forçada a immigrar, es limiten a fer el que poden per ajudar a les víctimes. Una tasca prou necessària i encomiable ateses les circumstàncies.

El mateix raonament el podríem aplicar, per exemple, a la plataforma per la defensa de l'Ebre amb una tasca i uns objectius específics ben clars i definits. De fet, per elevació, no van més enllà de reclamar "una nova cultura de l'aigua". Un objectiu tan ambiciós com alhora modest respecte a l'immens ventall de "noves cultures" que ens calen en aquest món. Però no seré pas jo qui els retregui que no denunciïn diàriament la necessitat de renovar totes i cada una de les "velles cultures" sota les que ens obliguen a viure.

salut
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
04 oct 2004
"falta absoluta de context i compromís social del projecte de Veu Propia"

... aquesta frase te la creus?? Ens expliques quin és el teu compromís social? Potser tú consideres que defensar la llengua catalana per part de gent que l´ha adoptat com a pròpia no és "compromís social". O potser consideres que s´haurien de dedicar a defensar els drets de gays i lesbianes (per dir algo)? Veu Pròpia és una organització sectorial, que treballa molt més per aquesta societat que molts boques, que cada cop que hi ha una inciativa en defensa del català intenten buscar-hi 5 potes al gat.

Potser l´inquisidor ets tú, a mí almenys m´ho sembla. Context, compromís.... ves a una xerrada seva, i els ho dius això del compromís social, el que s´ha de sentir, per favor!! au bona nit
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
04 oct 2004
no sé si seràs d´indymedia (per la manera d´escriure sembla que sí), m´en faig creus que una persona que porta indymedia no tingui altra feina que dedicar-se a buscar les pessigolles, això sí només a determinades iniciatives. Perquè clar tú critiques a Veu Pròpia perquè són immigrants que defensen el català i " a la seva pàgina web no hi diuen res sobre els drets dels immigrants". Has criticat algun cop a algun grup ecologista dels que escriuen per aquí perquè a la seva pàgina web no hi diuen res dels drets de les dones? Estic segura que no, i també estic segura que a alguns, el que us molesta (encara que us fa vergonya dir-ho) és que aquesta gent, que en alguns casos fa 2 anys que està aquí, us fagi sentir incòmodes, perquè "dan donde más duele". Perquè serà tan ressentiment? Primer que sí les subvencions, després que resulta sospitós que no pertanyin a cap projecte polític (si fos al revés, diries, són d´ERc o són no seque), després que aquests nous catalanoparlants porten 30 anys aquí (que per cert l´has ben cagada), finalment, l´única excusa que has trobat ha estat aquesta.

Has pensat de fer-te del Foro Babel?
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
04 oct 2004
Veu Pròpia esta formada per immigrants, tant de tercera generació com acabats d'arribar, que descobreixen el català i volen afavorir-ne el mestissatge. Perque alguns quan parlen de mestissatge pensen només en mestissatge en espanyol i excloent el català.

"ACABO DE LLEGIR LA VOSTRA WEB, i vull felicitar-vos per la vostra iniciativa per la llengua catalana. Vaig arribar a Catalunya el 1983, la mateixa setmana de la inauguració de TV3, i des de llavors vaig tenir la sort de trobar gent i mitjans com Catalunya Ràdio i la mateixa televisió autonòmica, que van ser bàsics per a la meva millor i més ràpida adaptació a aquesta terra. Després de vint anys considero fantàstica l'actitud integradora de la gent de Catalunya, especialment d'Osona. Ara mateix em sento com a casa, potser perquè sóc un polonès al país dels «polacs», i això encara m'estimula més a conèixer de prop la cultura, els costums i la música, etc... Us animo a seguir en aquesta direcció, perquè persones com jo, quan arribem a un país com Catalunya, volem trobar un país amb la seva identitat i els seus valors propis.

Zdzislaw Grygus (Osona)"
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
05 oct 2004
"Crec que tinc dret a dubtar i a demanar més informació i tant sols aixó és ho que faig"

Encara estic esperant algo més que rebuig al fet de dubtar.

Nota 1: el polonés de Osona porta 20 anys a Catalunya. No és precisament un "nouvingut".

L'exemple de relació entre "Ecologisme" i "Feninisme" em porta a una certessa: Veu Propia defensa la llengua catalana, peró no als immigrants. Em sembla bé, és la seva opció, peró personalment no participaré mai d'un projecte que no uneixi els dos aspectes.
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
05 oct 2004
El dret a dubtar el tens tot, el dret a expressar el teu dubte en un tó o en un altre també. I els demés tenen el dret a criticar la manera com ho fas i a escollir el tó que els sembli més conseqüent.

També tens el dret a arribar a les conclusions que vulguis sobre Veu Pròpia, com els altres tenim el dret a arribar a les nostres pròpies conclusions sobre VP i sobre les teves crítiques. Tu creus que defensen la llengua catalana (i prou). Altres creiem que, a més a més, ajuden i faciliten la integració cultural dels novinguts des del respecte a llurs diverses cultures d'origen.

Tu creus que "no defensen als immigrants" i d'altres podem creure que els ajuden molt més que qui els margina en no fer res per compartir amb ells la cultura i la llengua del lloc on viuen. Una eina totalment necessària -com altres- per poder conviure en igualtat de condicions amb la resta de la societat que els acull.

Tu els exigeixes compromisos extraordinaris al voltant de realitats sobre les que poca cosa poden fer i altres ja considerem prou meritori el que fan per una raó molt simple: perquè cal que algú ho faci! Si més no mentre no siguem capaços de solucionar el problema de fons. I malauradament jo no veig aquest moment massa a prop ¿tu sí?

VP és un gra de sorra més. Com tantes altres coses que cal fer, en tots i cada un dels camps que afecten les nostres vides, i la del nostre entorn social, cultural, natural, humà, planetari.

I "fer" vol dir alguna cosa més que parlar, denunciar i criticar com de malament està tot. No serà amb proclames "en contra de" com canviarem les coses sinó "fent". Fent camí dia a dia. I això, en termes col·lectius vol dir fomentar i valorar totes i cada una d'aquestes iniciatives per modestes i específiques que semblin. Especialment, si aquestes, com sembla, surten de la propia societat.

salut
Re: Veu Pròpia llança la seva nova pàgina web
05 oct 2004
si tens tantes ganes de dubtar, i ets una esceptica...no és cosa meva, ja t´ho faràs. Pots viure alegrement la teva vida d´esceptica, però deixa que els col.lectius que treballen per l´ús i extensió social de la teva llengua facin el seu treball. Que ho podrien fer millor? És clar! Però el teu escepticisme, a molts ens pot resultar idèntic al discurs que ha mantingut l´Aznar durant 8 anys de govern i els seus cercles d´intel.lectuals orgànics. Rellegeix tot el que s´ha escrit i treu conclusions. Ànims a la gent que defensa el patrimoni cultural i lingüistic!
Sindicato Sindicat