Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: sexualitats
Un metge Francès prohibeix a un pacient donar sang per ser homosexual
02 oct 2004
ANDORRA LA VELLA


Un metge francès impedeix de donar sang a un jove homosexual a Andorra Un jove homosexual no va poder donar sang el darrer dia de setembre a Andorra la Vella perquè un metge francès li ho va prohibir. Segons denuncia la Creu Roja, l'incident va ser un malentès, però per l'associació de gais i lesbianes d'Andorra Som com Som hi podria haver un cas de discriminació. La polèmica va saltar quan el noi es va presentar per donar sang a la campanya de tardor que es fa aquests dies a tot Andorra. El metge francès no la va acceptar, al·legant que la legislació francesa considera l'homosexualitat un factor de risc. Segons Som com Som, el metge es va mostrar 'inflexible' quan se li va comunicar que a Andorra la realitat és una altra. Finalment l'afer es va solucionar gràcies a la gestió de la Creu Roja Andorrana.
L'associació ha qualificat el cas 'd'intolerable' i ha demanat que es trenqui el conveni amb la companyia francesa que gestiona la campanya de recollida de sang a Andorra.



-------------------------------------------------



LES PARELLES DE GAIS I LESBIANES PODRAN ADOPTAR INFANTS

La reforma del codi civil que s'ha aprovat al consell de ministres de l'1 d'octubre permetrà a les parelles de gais i lesbianes de casar-se i adoptar infants a partir que entri en vigor el nou codi, a principis de l'any vinent. Els canvis fan referència a catorze articles i signifquen l'equiparació dels drets de les parelles homosexuals a les heterosexuals. La mesura, quan s'aprovi després dels tràmits parlamentaris, equipararà l'estat espanyol als drets que ja es reconeixen als Països Baixos i Bèlgica, ja que permetrà a les parelles de gais i lesbianes d'adoptar criatures, cobrar la viudetat, obtenir drets laborals, fer la declaració de la renda de manera conjunta, adoptar la nacionalitat de la parella o bé aconseguir la reagrupació familiar quan un dels cònjuges sigui a l'estranger o administrar l'herència, entre altres punts.
Els col·lectius de gais i lesbianes del país han aplaudit la iniciativa perquè contribueix a la plena igualtat legal de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals.

------------------------------------------------

COL•LECTIUS DE GAIS I LESBIANES DEL PA�S CELEBREN L'APROVACIÓ DE LA REFORMA DEL CODI CIVIL


Col·lectius de gais i lesbianes d'arreu del país han aplaudit la reforma del codi civil espanyol que ha aprovat el consell de ministres pel que fa als drets de les parelles homosexuals. El Col·lectiu Lambda, al País Valencià, felicita el govern espanyol per haver fet un pas decisiu per la igualtat i per posar fi a la discriminació de gais i lesbianes. Així mateix el coordinador general de l'entitat considera que és un dia històric per la lluita per la dignitat dels homosexuals i convida el PP a rectificar i sumar-se a l'aprovació. Per la seva banda, al Principat la Coordinadora Gai-Lesbiana fa un recull de titulars en referència a la reforma i apunta en un comunicat que més enllà de ser un important pas legislatiu es tracta del reconeixement de la dignitat de les persones homosexuals. L'Associació Cristiana de Gais i Lesbianes (ACGIL) aplaudeix la decisió, denuncia l'homofòbia d'alguns sectors de l'església catòlica i recorda que hi ha grups eclesiàstics menys conservadors que donen suport sense reserves al matrimoni de gais i lesbianes. El Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) ha obert un fòrum pera recollir opinions respecte a l'aprovació. Pel que fa a les Illes, VilaWeb no ha pogut contactar amb el col·lectiu Ben Amics, que si bé no té informació sobre la reforma a la pàgina, en té sobre el registre de parelles estables a les Balears.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat