Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Gener»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme : criminalització i repressió : fòrum 2004
comunicat des de D-form davant l'actitud del govern català
02 oct 2004
Desde fa mesos, artistes de tota Europa s'han autoorganitzat per oferir a Barcelona un festival de cultura alternativa, autogestionada i que no té cabuda a l'actual cultura enllaunada i de consum que s'ofereix des de les institucions...
Desde fa mesos, artistes de tota Europa s'han autoorganitzat per oferir a Barcelona un festival de cultura alternativa, autogestionada i que no té cabuda a l'actual cultura enllaunada i de consum que s'ofereix des de les institucions.

Tot i que es va intentar negociar amb l'Ajuntament, en cap moment ens van assegurar un espai apropiat per a poder realitzar les nostres activitats, pel que es va optar per utilitzar durant el transcurs del festival un solar abandonat, recondicionant i convertint-lo en una festa d'art i cooperació, reutilitzant els materials i creant estructures, decoracions, escenaris, màquines per a comunicar les nostres expressions artístiques que no tenen cabuda en els fòrums de cultura institucionals.
Els Mossos d'Esquadra van entrar al solar destrossant escenaris i materials, colpejant-nos sense cap mena de contemplació, i deixant diversos ferits.

Aquesta activitat, igual que la majoria de les iniciatives culturals no institucionalitzades (festes alternatives, músics de carrer) estan sent reprimides d'una manera totalment desproporcionada dintre d'una estratègia que no permet l'ús de l'espai públic per a activitats que no reportin beneficis econòmics.

Aquesta repressió a les expressions culturals alternatives és inadmissible en una Barcelona que diu respectar la diversitat. Quina cultura ens ofereixen les institucions? Només la cultura enllaunada, llesta per a consumir, rentable. No només no donen suport a les activitats que surten d'aquesta línia, sinó que gasten recursos i energies perquè no es portin a terme. Quants D-Form es podrien haver organitzat amb un sól dia del pressupost del Forum?
Quant diners ha costat l'operatiu policial per a impedir que els camions entressin a Barcelona, les vint-i-tres furgonetes dels Mossos d'Esquadra i les set de la Guàrdia Urbana que van arribar a les set del matí del divendres a un solar abandonat a fer fora a artistes de tota Europa que venien a regalar-nos un veritable forum de les cultures?
Quan s'utilitzaran aquests diners per a fomentar realment les expressions culturals emergents que es desenvolupen a la ciutat?
Tan perillosos som? Tant poder tenim, que han de reprimir-nos així?

Tenim la ilusió i el desig de poder construir un altre món.

Avui a partir de les 19 hores, a la plaça Catalunya, ens veurem per a seguir intentant-ho.

This work is in the public domain

Comentaris

Comunicado de D-Form ante la actitud del gobierno catalan
02 oct 2004
Desde hace meses, artistas de toda Europa se han autoorganizado para brindar en Barcelona un festival de cultura alternativa, autogestionada y que no tiene cabida en la actual cultura enlatada y de consumo que se ofrece desde las instituciones.

A pesar de que hubo negociaciones con el Ayuntamiento, en ningún momento nos aseguraron un espacio apropiado para poder realizar nuestras actividades, por lo que se optó por utilizar durante el transcurso del festival un solar abandonado, reacondicionándolo y convirtiéndolo en una fiesta de arte y cooperación, reutilizando los escombros y convirtiéndolos en estructuras, decoraciones, escenarios, máquinas para comunicar nuestras expresiones artísticas que no tienen cabida en los foros de cultura institucionales.

Los Mossos de Escuadra entraron en el solar destrozando escenarios y materiales, golpeándonos sin ninguna contemplación, y dejando varios heridos.

Esta actividad, igual que la mayoría de las iniciativas culturales no institucionalizadas (fiestas alternativas, músicos callejeros) estan siendo reprimidas de un modo totalmente desproporcionado, dentro de una estrategia que no permite el uso del espacio público para actividades que no reporten beneficios económicos.

Esta represión a las expresiones culturales alternativas es inadmisible en una Barcelona que dice respetar la diversidad. ¿Qué cultura nos ofrecen las instituciones? Sólo la cultura enlatada, lista para consumir, rentable. No sólo no apoyan las actividades que salen de esta línea, sino que gastan recursos y energías para que no se lleven a cabo. ¿Cuántos D-Form se podrían haber organizado con un solo día del presupuesto del Forum?

¿Cuánto ha costado el operativo policial para impedir que los camiones entraran a Barcelona, las veintitrés furgonetas de los Mossos de Escuadra y las siete de la Guardia Urbana que llegaron a las siete de la mañana del viernes a un solar abandonado a echar a artistas de toda Europa que venían a regalarnos un verdadero forum de las culturas?

¿Cuándo se utilizará ese dinero para fomentar realmente las expresiones culturales emergentes que se desarrollan en la ciudad?

¿Tan peligrosos somos? ¿Tanto poder tenemos, que deben reprimirnos así?

Tenemos la ilusión y el deseo de poder construir otro mundo.

Hoy a partir de las 19 horas, en plaza Catalunya, nos veremos para seguir intentándolo.
Re: comunicat des de D-form davant l'actitud del govern català
02 oct 2004
última hora: la polícia impide la realización de d-form en un espacio privado cedido por su propietario. ¡esto es persecución! tomamos nota.
Re: comunicat des de D-form davant l'actitud del govern català
02 oct 2004
Supongo que en casos como este es cuando mas claro queda como funcionan las cosas.La unica cultura admitida es la oficial, la que pasa filtros y censuras y no supone critica alguna del orden establecido.La cultura y el arte son vistos como formas de mantenernos contentos y distraidos (contra mas fuegos artificiales, mejor), hacernos cada vez mas homogeneos, una de las multiples formas de control de esta sociedad del miedo. Arte y cultura son conceptos vaciados de su verdadera esencia que es basicamente critica, subversiva, corrosiva... y puestos al servicio del dinero.
El D-form les ha aterrorizado, y no hay mas. En esta ciudad de mierda (cada vez lo pienso mas) lo que vende es lo bonito por fuera y vacio por dentro,lo superficial, los frios locales de diseño, el hacerse rastas pagando 150 euros y comprarse un skate,incluso el no a la guerra fue mas una tendencia, una moda, que no una verdadera implicación (¿cuanta gente en las manifestaciones unos meses mas tarde?).
Cientos de personas juntos, de muchos paises y sin forum,mentalidad critica, insatisfaccion con lo existente, creatividad, ganas de encontrar nuevas vias, abrir caminos...es de un peligro alucinante para ellos, algo aterrorizador. En Barcelona con el D-form y en Genova en la mani antiglobalizacion, su unica manera de combatirlo es destruirlo. Pero al final de cuentas, y utilizo esto un poco como autoconsuelo, nuestra victoria es su miedo, sus ojos desquiciados y esquizofrenicos. El que usa brutalmente la fuerza solo demuestra debilidad, infinitos agujeros por los que colarse y crear confusion y K-os.
Verdaderamente la noticia me ha deprimido enormemente, el D-form era una luz en el triste panorama de la ciudad. Si a algo tendria que llevarnos esto es a la persistencia, al no dejar nunca de luchar, nos quitan de un sitio, inmediatamente aparecemos en otro,se apropian de una idea, rapidamente tenemos 1000 otras, cada uno contribuyendo a su manera, buscando algo solido y contundente que confrontar a este sistema cruel y estupido que tenemos cada dia delante...
Re: comunicat des de D-form davant l'actitud del govern català
02 oct 2004
els partits del govern tripartit són els hereus directes dels botxins del maig del 37? tornem a les pràctiques stalinistas?
Re: comunicat des de D-form davant l'actitud del govern català
02 oct 2004
aquesta setmana, per tv3, varen lloar al franquiste porcioles, amb el que van creixer en narcis serra, en miquel roca, en pasqual maragall... les actituts de persecució cultural d'aquest cap de setmana ens fan entendre el perqué...
Re: comunicat des de D-form davant l'actitud del govern català
02 oct 2004
Miquel Roca i Narcís Serra no tenien un despatx junts kuan Porcioles, i van fer un projecte per urbanitzar i destruir el Poble Nou ke no es vá realitzar per la oposició dels veins?Uns anys després amb l´ajuntament socialista es va fer, amb els jocs olimpics dels 92.Em semble ke té molta raó amics de durruti.Salut.
Re: comunicat des de D-form davant l'actitud del govern català
02 oct 2004
La unica cultura que entenen es la cultura del pal.
Re: comunicat des de D-form davant l'actitud del govern català
02 oct 2004
Realmente es una pena, Barcelona da pena, me refiero a sus politicos.¿Tanto miedo le da a la clase politica la autogestión y la cultura libre?
Creo que si amiguit@s

SALUT!!!
Re: comunicat des de D-form davant l'actitud del govern català
03 oct 2004
Actuació totalment feixista de l´ajuntament amb el D-Form. Potser en tractar-se d´un event artístic no s´havia previst tal repressió. Espero que podem aprendre dels errors, i tinguem plan B per a la pròxima.
Re: comunicat des de D-form davant l'actitud del govern català
03 oct 2004
Gràcies d-form per haber demostrat fins a quin punt barcelona es una ciutat provinciana i represiva .


I reafirmar les meves pors sobre els merdes dels mossos d´escuadra que tenen ganes de guanyar-se un nom dins del mon de la placa , la pistola i la porra.Amb el d-form s´ha vist clarament la gran mentida del forum.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more

CNT Girona