Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Va... relaxem-nos, avui anem a contar històries per a distreure'ns.
01 oct 2004
Aquesta és una història de gent a la qual se li suposa llibertària i federalista. Una història que mai ha passat, és ficció, faltaria més, que aquestes coses no passen en el món llibertari.
Abans de res que quedi això clar, eh!! De vegades podem veure com aquesta gent, que se suposa companys, posen a la mateixa altura a CCOO i a la Falange, sense cap problema, i és que no van viure la dictadura, ni van passar per les presons de Franco, divina joventut. Podem veure com tot el món és feixista, per a ells i menys ells. Si a això li unim la forma d'expressar-se, tan totalitària (i fins i tot violenta) com les seves idees, ens podem fer una idea de com pot ser el seu posicionament en certs temes que intentin marcar unes pautes d'organització i convivència, amb el degut respecte a tots i cadascun dels quals "conviuen".

Però no penseu que ells no són federalistos, dic federalistes, perdó. Que va.... El millor exemple del seu federalisme és que mentre està gent d'aquesta que no acaba d'agradar-los en els Secretariats, em refereixo a aquesta gent que per ser tolerant cap a les diferents formes de pensar i de fer en l'organització diuen que semblen més de CCOO que CGT, perquè sembla ser que per a ser bon anarcosindicalista has de ser totalitari (tots fatxes menys ells), doncs mentre estan aquests fatxes que accepten la pluralitat i són tolerants, els federalistes i anarcos "de debò", no compleixen els acords i es queden tan feliços i contents, que para això som federalistes i tenen la seva autonomia. I així durant anys.

Però Ah!!!! de sobte guanyen els seus, i els que estan en els secretariats són col·legues. Van canviar les tornes. Ara és l'hora. Començarem per aplicar els estatuts de la CGT d'Espanya, encara que el tema estigui recollit en els de la CGT de Catalunya. Fixeu-vos que no és que es molestin primer a canviar els estatuts de la CGT de Catalunya, sinó que passen olímpicament d'ells i apliquen directament els de ASPAÑA!!! Aquest seria el primer exemple de bon fer llibertari, federalista i confederal.

Altre exemple seria, que encara que ells s'hagin passat anys sense complir els acords contrets en Plens o Plenàries, ara seran els primers a exigir a la resta que compleixin els acords que es prenguin a partir d'ara perquè si els acords no es compleixen, on queda el pacte federal? A partir d'ara el que no compleixi els acords ni serà anarcosindicalista, ni demòcrata, ni federalista, ni...., perquè no accepta el pacte federal i compleix l'acordat per "tots", o sigui per la majoria, la seva. I si no estan d'acord, doncs que es vagin. És més, es podria arribar a demanar la seva expulsió. Faltaria més, mira que no complir els acords adoptats per tots democràticament, cal veure...

Però no queda aquí el seu esperit revolucionari. Ja se sap que, per a alguns, per a fer la revolució és necessari do de comandament, disciplina, demostrar qui mana. Així que cal deixar bé clar qui mana davant els subordinats, cal deixar clar el principi d'autoritat. I si algun es rebel·la, ja posats, i embeguts d'esperit revolucionari, gent que mai ha tocat una cara a un empresari pot arribar a proposar partir-li les cames a un company, o fins i tot penjar-li de la seva balconada. I és que l'esperit revolucionari, de vegades, arriba a uns extrems.... i és que ja ens han contat el que passa en aquests moments d'eufòria revolucionària en la majoria dels casos. Sort que sempre haurà altres més civilitzats que li facin fer anar dret i li expliquin que des del poder també es poden fer les coses d'altres maneres, que també es pot anar als tribunals. Però no és fàcil, quines paperetes amb això del poder.... Però no es pot permetre la indisciplina, i sigui pallissa o tribunals alguna cosa cal fer, que sinó.. batibull, ...caos, que descontrol, que falta de respecte al poder i l'autoritat.

Bé que aquesta història de ficció, s'està fent massa llarga i pot avorrir. En tot cas podem continuar altre dia, si és que aquesta classe d'històries de ficció interessen. Doncs fixeu-vos, que m'he concentrat tant en el tema que sembla fins i tot que hagi viscut de debò aquesta història de ficció. L'hauré somiat? L'hauré viscut de debò?

Doncs si això és ficció, també és cert que podria ocórrer, no? Així que siguem seriosos, i deixem bé clar si som federalistes, si som confederals, si volem aplicar algo similar al "estat de les autonomies", si som centralistes descaradament, i sobretot si som antiautoritarios i llibertaris, que de vegades amb segons que intervencions, actes o persones no sap un ni on ni amb qui està.
Ni en les idees, ni en el marc territorial ni en les formes...ens podem fer amb el conservadurisme de l´estat.

Jose

This work is in the public domain

Comentaris

Poca vegonya
01 oct 2004
1) El text reproduït dalt, és una intervenció "personal" en un fòrum concret, i no ha estat la persona que ha fet aquesta intervenció en aquest fòrum qui l'ha traslladat aquí a Indymedia.2) Està fora de tota ètica treure un text d'un debat i posar-lo de per lliure, traient-lo completament fora de context, i donant pauta a tota classe de manipulacions per persones alienes al debat i interessades a ficar merda a casa aliena.
3) També està fora de tota ètica, fer ús d'aquesta intervenció en un fòrum intern d'una organització concreta, i un debat concret, traient-la sense permís de la persona que l'ha realitzat, i no se sap amb quina intenció aquí a Indymedia.4) Ja és el súmmum de la falta d'ètica l'agafar el text d'un altre, modificar-lo o afegir-li i mantenir la signatura de l'autor original com si tot fos fruit del primer autor.5) L'ús indegut i manipulació d'aquest text demostra la poca vergonya de qui signa dalt com "anarcosindicalista".6) Que se sàpiga que l'autor del text original, rebutja i reprova el que companys/es que són incapaços de portar a terme el degut debat i defensa de principis, exigint les degudes responsabilitats, on cal fer-lo, després vagin traient fora de context i de lloc aquestes qüestions en ambients aliens, per a vergonya de tots, i més d'aquelles persones que en el seu moment han vist com qui considerava companys/es de lluita de molts anys, quan havien de donar la cara per ells/es, no sol no ho han fet, sinó que deixen en evidència tota aquesta lluita amb tota aquesta magarrufa en fòrum públics per a vergonya i escarn de tots i joia dels nostres enemics d'organització i de classe.
7) Agrairia als companys de Indymedia que, a poder ser, esborressin aquesta "news" perquè, si deu haver debat, ho hagi amb el text original, sense afegits ni manipulacions, en el seu lloc d'origen i sense treure'l del seu context.
Salut.
Per què no l'afegeixes tu?
02 oct 2004
Per què afegeixes tu el text del fòrum, en comptes de demanar que s'esborre?
No, no es censura
02 oct 2004

No, no és censura. Com indico, aquesta intervenció és personal i dintre d'un fòrum d'una organització i un cercle social concret. I també dintre d'un debat concret d'una organització i als seus propis mitjans de debat.

Entenc que aquesta és una intervenció personal. Si no sóc una persona "pública", i escric com individu, com "persona", i no com moviment, entitat o organització; i a més la meva intervenció la faig dintre d'un context, és natural que desitgi que ningú la manipuli traient-la d'allí, i més sense el meu permís. Si volgués fer la intervenció dintre d'un espai obert a un ventall tan ampli com ho hi ha en Indymedia (tots podem veure que aquí intervenen des del moviment alternatiu, antiglobalització, okupa, etc., fins fatxes, trolls, etc.) sóc jo qui deuria posar-lo, i no altre. I menys fent modificacions o afegits, però mantenint la signatura original. Si el que ho ha posat ho vol plagiar i posar-lo com propi, signant-lo ell, entra en la seva sola responsabilitat,  tant se me'n dona, però tal com ho ha fet, ho considero una manipulació inacceptable. D'altra banda, no dic als/les companys/es de Indymedia el que han de fer (ells/es sabran si deuen o poden accedir als meus desitjos), sinó que l'hi demano, pels motius que ja he exposat. El trobo legítim. Si un dia em dóna per fer nudisme en la terrassa de la meva casa, comprendràs que no em queixi si els veïns o veïnes em veuen nu, és evident i era d'esperar. Però, com comprendràs, això no li dóna dret a ningú de treure'm una foto i repartir-la per tot el barri o per tota la ciutat, i a sobre posant afegits a la imatge de la foto.

glups...
02 oct 2004
parlant tambe a titol personal...
no conec tant a la cgt com per a ficar-me en aqet asumte...
tinc amics/ges a la cgt i tambe a molts llocs, per sort.
el vostre debat... no lo he seguit per era massa intim per a mi i... no soc cotilla. i crec q lo millor q podeu fer es parlar entre vosaltres.

vos desitge bona sort, perq la societat tal i com esta necesite sindicats (no perfecte, jo tampoc) per menejar una tant gran a l'aptia. i no dormir-se :)
Re: Va... relaxem-nos, avui anem a contar històries per a distreure'ns.
02 oct 2004
AAAAAAAAAAAAAAAAAA))))))))))))))))99999
Sindicato Sindicat