Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió
Concentració a Terrassa per demanar l'alliberament de la presa política Laura Riera (video)
01 oct 2004
Ahir al vespre al Raval de Montserrat, a part de la manifestació per la taxa de residus, també hi va haver una concentració d'unes cinquante persones per demanar la finalització de l'aïllament i l'alliberament de la presa política terrassenca i catalana Laura Riera
(Vídeo producció pròpia a: www.lamalla.net/pic/links/01102004141856.rm)

L'atribució de l'autoria de l'atemptat del 11M, per part del Govern del Partit Popular, a l'organització ETA va fer que funcionaris de presons incitessin a reclusos comuns a agredir a presos polítics. Aquesta situació va servir per justificar l'aplicació de polítiques d'aïllament per tal de "garantir la seguretat" dels presos polítics.

En base a això a la presa política catalana Laura Riera se li va aplicar l'article 10 del Reglament Penitenciari. Aquest article, pensat per presos preventius extremadament perillosos o que hagin protagonitzat actes d'extrema gravetat dintre de la presó, suposa el canvi de cel·la per passar a un mòdul d'aïllament. En aquestes cel·les les condicions sanitàries, d'espai, etc. són encara més lamentables que en la resta, a més a més, les estades són de 20 hores diàries, les estones de pati es veuen reduïdes quasi totalment, a més a més es fan en un pati diferent de la resta de presos, amb unes dimensions molt més reduïdes. Per si no n'hi ha prou es pot realitzar cap tipus d'activitat, els règims de visites, trucades, etc. són modificats, i es redueix a quasi bé res el objectes personals que es poden tenir (llibres, roba, etc.).

Tot plegat no fa res més que agreujar la situació de la Laura, que va ser detinguda i sotmesa a tortures fa més de tres anys, moment des de el qual està empresonada de manera preventiva, dispersada a centenars de quilometres de casa seva (Madrid, Badajoz,...) i ara, en un regim d'aïllament brutal que ja dura més de 6 mesos.

Des de Rescat, Col·lectiu de Suport als Presos i Preses Polítiques catalanes, denunciem la doble moral del Govern del PSOE que no ha dubtat en cap moment en treure rendiments electorals de l'atribució a ETA de l'autoria de l'atemptat del 11M per part del Partit Popular, però en canvi mig any després d'haver assolit el poder, continua aplicant mesures extremadament repressives que van ser imposades amb la única justificació d'aquesta suposada autoria.
Mira també:
http://www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=5652

This work is in the public domain

Comentaris

Entrevista als pares de la Laura i el Diego
01 oct 2004
Entrevista publicada al número 3 de la revista Llibertat, òrgan de Rescat.

“La dispersió sembla feta amb l’objectiu de destrossar els familiars�

http://www.lahaine.org/b2/articulo.php?p=4420&more=1&c=1
Sindicato Sindicat