Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí : xarxa i llibertat
FSE Londres:4 dies sobre Drets de Comunicació i Producció de Medis Tactics
01 oct 2004
Cada cop més, els governs i les corporacions basen la seva autoritat en la propietat i el control de la informació. Una mirada rebel.la que aquestes àrees són el camp on es lliuren actualment les grans batalles. Els "drets de comunicació" estan al cor d´aquests conflictes.



Les batalles entorn dels mitjans de comunicació juguen un paper central de les polítiques globals; les corporacions estan fent de la Propietat Intelectual un dels medis principals de control sobre el coneixement i sobre el nostre entorn. Les tecnologies de control es desenvolupen i implementen a gran escala tant per exercir la vigilància sobre la gent, com per limitar la seva llibertat de moviments. Al mateix temps, s´exerceix un nivell creixent de repressió militaritzada contra la dissidència, generant una situació intensa d´"infowar": la logica de guerra aplicada als mitjans de comunicació: en premsa, a la televisió, a les pantalles dels nostres ordinadors i als nostres carrers.



Mentres que assistim a la creixent privatització del coneixement i a l´extensió de règims repressius basats en la ciber-seguretat, creix un moviment entorn als drets de comunicació, generant nussos que travessen les fronteres físiques, un moviment format per xarxes i campanyes específiques.



Proposem tractar aquestes qüestions durant quatre dies de discussió, col.laboració pràctica i producció de medis i de comunicació, que tindrà lloc paral.lelament al Forum Social Europeu (FSE) a Londres. La seu de la nostra convocatòria: Camden Centre, prop de Kings Cross, en el Bloomsbury de Londres (una de les dos localitzacions principals del FSE).



El nostre espai acollirà un centre Indymedia (IMC) que facilitarà la producció d´informació
DiY (Do-it-Yourself: Fes-ho tu mateix@),
per cobrir tot allò que succeixi al FSE, els espais autònoms, així com les protestes, accions i intervencions de tot tipus. També ens proposem crear sinergies en diversos nivells pràctics i teòrics. S´anima, a totes les persones que assistiu , a què participeu en el desenvolupament i en l´experimentació d´una forma de comunicació horitzontal, en la compartició del coneixement, en la creació de xarxes de projectes i campanyes de comunicació alternativa, en la producció de mitjans generats desde la base social. També hi haurà un bar i menjar barat, aixó com diversos moments de socialització 8projecció de pel.lícules, etc). Haurà també nodes d´Indymedia en altres localitzacions, i s´habilitaran espais adicionals per la cel.lebració de tallers i epr la formació técnica.
DIJOUS 14 D´ OCTUBRE 9:15H - 18:30H


L´ EUROPEAN FORUM OF COMMUNICATION RIGHTS (EFCR), Forum Europeu pels Drets de Comunicació, tindrà lloc el dia previ a l´inauguració del Forum Social Europeu, per a tocar una de les qüestions de més importància avui: com aplegar els qui treballen en els diferents aspectes dels drets de la comunicació: des de les.els activistes de base que treballen en projectes pràctics, fins a aquelles persones que realitzen campanyes de pressió i treballen polítiques en defensa de drets legals, passant per investigadors i gent vinculada al món acadèmic. Començarà la jornada amb intervencions específiques, presentacions d´experiències concretes i discussions obertes ens ajudaran a establir que està en joc en l´actual revolució informacional: qui poseeix què, qui té el poder, i que significa tot això per a nosatres.


"El moviment entorn dels drets de Comunicació va guanyant terreny, i treballa una multitut de campanyes que enfronten els mateixos temes des d´una gran varietat de punts de vista i en diverses direccions".

Aquesta jornada enfocarà les qüestions globals de la seguretat i l´Estat de vigilància, les migracions i fronteres, la privatització i el control corporatiu dels nostres espais de comunicació i coneixement. Buscarem afermar una base comuna per aquest conjunt de diferents aspectes, lligant-los de tal manera que ens permeti produir campanyes vibrants, relevants i potents.


DIVENDRES 15 D´ OCTUBRE


El divendres explorarem l´emergència de la resistència a les tecnologies de control cercant tàctiques, eines i tècniques, analitzant les pràctiques de subversió de la "infowar" (la guerra informativa) i de guerrilla cultural, la producció de "comuns" electronics, biopirateria, carnets d´identitat, génere i tecnologia, i els medis tàctics i alternatius. Per la nit, tindrà lloc un espectacle d´entreteniment que unirà la comèdia, la música, el cinema, i una serie de presentacions i performances, a càrrec de xarxes de migranrs, sense papers i gents del Sud global.


DISSABTE 16 D´ OCTUBRE


Dissabte cel.lebrarem el desé aniversari de
www.SchNEWS.org.uk amb una conferència que ocuparà des del migdia. SchNEWS va néixer del moviment contra una llei d´infausta memòria, la UK Criminal Justice Act de 1994, que buscava criminalitzar tot un espectre de conductes socials: desde la cel.lebració de festes "rave" o clandestines, fins a l´acció directa. Avui día, SchNEWS és un butlletí de noticies del moviment anticapitalista respectat internacionalment, que ofereix informació pel treball d´activistes de tot el món. Tant on-line com imprés, es difon gratuitament, la seva redacció es realitza amb treball voluntari, i es financia mitjantçant donacions. Després, a la tarda, tindrà lloc la Gran Festa d´Aniversari Pro-Financiació, en un lloc al sud del riu Tàmesis.

INDYMEDIA

Durant els quatre dies, es cel.lebraran reunions diàries d´Indymedia per coordinar la cobertura informativa desde la base. Aquest espai farà també, per tant, les veus d´un hub connetor d´altres iniciatives, com la producció d´una emissió de ràdio per web, així com proveirà d´informació de la resta d´aconteixements del FSE que tinguin a veure amb els drets de la informació.

ENLLAÇOS I CONTACTES



Web EFCR: www.efcr2004.net Contacte EFCR: info ARROBA efcr2004.net Indymedia UK Network: www.indymedia.org.uk Wiki organitzador del centre de medis d´Indymedia: http://docs.indymedia.org/view/local/UKImcEsf Llista d´ Indymedia: http://lists.indymedia.org/mailman/listinfo/imc-esf Iniciatives i Espais Autònoms: www.altspaces.net Web oficial del FSE: www.fse-esf.org Web no oficial del FSE: www.esf2004.net

Hem implementat aquest programa de quatre jornades per contrarrestar la carència de continguts sobre els drets d´informació de què adoleix el FSE. En un momento en el qual milers de participants de diversos movimients es trobaran per reunir-se i discutir, és obligat situar l´urgència dels drets de comunicació en el centre de les nostres visions d´una societat futura.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more