Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : xarxa i llibertat
FSE Londres:4 dies sobre Drets de Comunicació i Producció de Medis Tactics
01 oct 2004
Cada cop més, els governs i les corporacions basen la seva autoritat en la propietat i el control de la informació. Una mirada rebel.la que aquestes àrees són el camp on es lliuren actualment les grans batalles. Els "drets de comunicació" estan al cor d´aquests conflictes.Les batalles entorn dels mitjans de comunicació juguen un paper central de les polítiques globals; les corporacions estan fent de la Propietat Intelectual un dels medis principals de control sobre el coneixement i sobre el nostre entorn. Les tecnologies de control es desenvolupen i implementen a gran escala tant per exercir la vigilància sobre la gent, com per limitar la seva llibertat de moviments. Al mateix temps, s´exerceix un nivell creixent de repressió militaritzada contra la dissidència, generant una situació intensa d´"infowar": la logica de guerra aplicada als mitjans de comunicació: en premsa, a la televisió, a les pantalles dels nostres ordinadors i als nostres carrers.Mentres que assistim a la creixent privatització del coneixement i a l´extensió de règims repressius basats en la ciber-seguretat, creix un moviment entorn als drets de comunicació, generant nussos que travessen les fronteres físiques, un moviment format per xarxes i campanyes específiques.Proposem tractar aquestes qüestions durant quatre dies de discussió, col.laboració pràctica i producció de medis i de comunicació, que tindrà lloc paral.lelament al Forum Social Europeu (FSE) a Londres. La seu de la nostra convocatòria: Camden Centre, prop de Kings Cross, en el Bloomsbury de Londres (una de les dos localitzacions principals del FSE).El nostre espai acollirà un centre Indymedia (IMC) que facilitarà la producció d´informació
DiY (Do-it-Yourself: Fes-ho tu mateix@),
per cobrir tot allò que succeixi al FSE, els espais autònoms, així com les protestes, accions i intervencions de tot tipus. També ens proposem crear sinergies en diversos nivells pràctics i teòrics. S´anima, a totes les persones que assistiu , a què participeu en el desenvolupament i en l´experimentació d´una forma de comunicació horitzontal, en la compartició del coneixement, en la creació de xarxes de projectes i campanyes de comunicació alternativa, en la producció de mitjans generats desde la base social. També hi haurà un bar i menjar barat, aixó com diversos moments de socialització 8projecció de pel.lícules, etc). Haurà també nodes d´Indymedia en altres localitzacions, i s´habilitaran espais adicionals per la cel.lebració de tallers i epr la formació técnica.
DIJOUS 14 D´ OCTUBRE 9:15H - 18:30H


L´ EUROPEAN FORUM OF COMMUNICATION RIGHTS (EFCR), Forum Europeu pels Drets de Comunicació, tindrà lloc el dia previ a l´inauguració del Forum Social Europeu, per a tocar una de les qüestions de més importància avui: com aplegar els qui treballen en els diferents aspectes dels drets de la comunicació: des de les.els activistes de base que treballen en projectes pràctics, fins a aquelles persones que realitzen campanyes de pressió i treballen polítiques en defensa de drets legals, passant per investigadors i gent vinculada al món acadèmic. Començarà la jornada amb intervencions específiques, presentacions d´experiències concretes i discussions obertes ens ajudaran a establir que està en joc en l´actual revolució informacional: qui poseeix què, qui té el poder, i que significa tot això per a nosatres.


"El moviment entorn dels drets de Comunicació va guanyant terreny, i treballa una multitut de campanyes que enfronten els mateixos temes des d´una gran varietat de punts de vista i en diverses direccions".

Aquesta jornada enfocarà les qüestions globals de la seguretat i l´Estat de vigilància, les migracions i fronteres, la privatització i el control corporatiu dels nostres espais de comunicació i coneixement. Buscarem afermar una base comuna per aquest conjunt de diferents aspectes, lligant-los de tal manera que ens permeti produir campanyes vibrants, relevants i potents.


DIVENDRES 15 D´ OCTUBRE


El divendres explorarem l´emergència de la resistència a les tecnologies de control cercant tàctiques, eines i tècniques, analitzant les pràctiques de subversió de la "infowar" (la guerra informativa) i de guerrilla cultural, la producció de "comuns" electronics, biopirateria, carnets d´identitat, génere i tecnologia, i els medis tàctics i alternatius. Per la nit, tindrà lloc un espectacle d´entreteniment que unirà la comèdia, la música, el cinema, i una serie de presentacions i performances, a càrrec de xarxes de migranrs, sense papers i gents del Sud global.


DISSABTE 16 D´ OCTUBRE


Dissabte cel.lebrarem el desé aniversari de
www.SchNEWS.org.uk amb una conferència que ocuparà des del migdia. SchNEWS va néixer del moviment contra una llei d´infausta memòria, la UK Criminal Justice Act de 1994, que buscava criminalitzar tot un espectre de conductes socials: desde la cel.lebració de festes "rave" o clandestines, fins a l´acció directa. Avui día, SchNEWS és un butlletí de noticies del moviment anticapitalista respectat internacionalment, que ofereix informació pel treball d´activistes de tot el món. Tant on-line com imprés, es difon gratuitament, la seva redacció es realitza amb treball voluntari, i es financia mitjantçant donacions. Després, a la tarda, tindrà lloc la Gran Festa d´Aniversari Pro-Financiació, en un lloc al sud del riu Tàmesis.

INDYMEDIA

Durant els quatre dies, es cel.lebraran reunions diàries d´Indymedia per coordinar la cobertura informativa desde la base. Aquest espai farà també, per tant, les veus d´un hub connetor d´altres iniciatives, com la producció d´una emissió de ràdio per web, així com proveirà d´informació de la resta d´aconteixements del FSE que tinguin a veure amb els drets de la informació.

ENLLAÇOS I CONTACTESWeb EFCR: www.efcr2004.net Contacte EFCR: info ARROBA efcr2004.net Indymedia UK Network: www.indymedia.org.uk Wiki organitzador del centre de medis d´Indymedia: http://docs.indymedia.org/view/local/UKImcEsf Llista d´ Indymedia: http://lists.indymedia.org/mailman/listinfo/imc-esf Iniciatives i Espais Autònoms: www.altspaces.net Web oficial del FSE: www.fse-esf.org Web no oficial del FSE: www.esf2004.net

Hem implementat aquest programa de quatre jornades per contrarrestar la carència de continguts sobre els drets d´informació de què adoleix el FSE. En un momento en el qual milers de participants de diversos movimients es trobaran per reunir-se i discutir, és obligat situar l´urgència dels drets de comunicació en el centre de les nostres visions d´una societat futura.

This work is in the public domain
Sindicat