Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Les Jornades contra la precarietat es retarden una mica més per causa de les Cotxeres
30 set 2004
Les Jornades contra le Precarietat, que la Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat preveia per als dies 18-21 de novembre s'ajornen (si no passa res inesperat) als dies 9-12 de desembre. El motiu és per poder disposar del local de les Cotxeres de Sants, que els dies previstos estan ocupades.

Potser podem avançar alguns detalls que segurament que ja no canviaran:
* Els primers dies serien de concentracions en llocs simbòlics, i se'n farien tant a Barcelona, per barris, com a Badalona, Baix Llobregat, Vallès, Anoia-Penedès, Girona i Tarragona.
* El divendres (matí i tarda) i el dissabte al matí serien els debats.
* El diumenge seria la gran manifestació o concentració a la plaça St Jaume.
* Tot això hauria de ser un «començament».

This work is in the public domain

Comentaris

gracies per organitzar les jornades
01 oct 2004
a vore si puc anar. i la gent anem fent tantes coses q quasi q millor :)

ja val d la precarietat d la vida, parem-la!!
Re: Les Jornades contra la precarietat es retarden una mica més per causa de les Cotxeres
01 oct 2004
Aquí dieu que a Tarragona hi haurà una concentració i això és mentida, entre altres coses perquè la Xarxa es va muntar amb quaranta persones la primera reunió, deu o dotze la segona i quatre o cinc la tercera. Des d'aleshores no s'ha fet cap més reunió. Ara, com que la majoria érem de CGT potser no nteressava que se'nj fessin més, no sé..., ves a saber. Si es munta alguna cosa se suposa que s'haurà de fer en assemblea a Tarragona i estem disposats a fer-ho però no que vingui dictat des de cap lloc, i menys que ens n'assabentem per Indymedia.
Re: Les Jornades contra la precarietat es retarden una mica més per causa de les Cotxeres
01 oct 2004
aquests de la xarxa son els d'Endavant? o hi ha més col·lectius adherits? (q no siguin d'ells, vull dir)
Re: Les Jornades contra la precarietat es retarden una mica més per causa de les Cotxeres
01 oct 2004
Criminalització: Ni precarietat, ni repressió. Mesa cívica pels Drets socials

Actualització: 28/09/04

El 18 de maig de 1999 la policia municipal de Girona va carregar contra una concentració de la Mesa Cívica pels Drets Socials que pretenia assistir al ple municipal per donar suport a una moció que declarés Girona com a municipi lliure d'empreses de treball temporal. La repressió de l'Ajuntament arriba ara amb la denuncia de dos dels integrants de la Mesa Cívica. Podeu llegir el relat complert dels fets en aquesta altre noticia .

A continuació hi trobareu el manifest conjunt que s'ha elaborat per denunciar la criminalització i la precarietat creixent de les nostres vides. El judici que s'havia de realitzar dimecres 29 de setembre s'ha suspès per causes administratives.


Des del dia dels incidents ençà, les formes repressives de l'ajuntament han continuat essent una constant. Tot i el canvi d'alcalde, de la composició del govern i de la responsabilitat política de l'àrea de “seguretat ciutadana�, el cos de la policia municipal ha seguit perseguint l'agitació social que s'esdevé als carrers de la nostra ciutat. Els agents de la policia municipal continuen formant part d'un cos militaritzat que empaita els col·lectius que fan encartellades polítiques, que identifica aquells militants més actiu i fins i tot que no dubta en agredir impunement. La Policia Municipal de Girona treballa actua com un vertader cos repressiu -al servei de les “nadalades� d'abans i de les formes més refinades del govern d'avui-.

Són nombroses les persones que han acabat pagant petites multes per encartellar, o assistint a judicis on els agents municipals acusaven d'agressió o atemptat a l'autoritat. Potser dels casos més sonats el podem trobar en el judici celebrat fa un any, quan un militant independentista, després de rebre una brutal pallissa per part de dos agents en plena Rambla, fou acusat ell mateix i posteriorment condemnat per resistència a l'autoritat. Però en són molts altres, els casos que acaben comportant penes i multes. Un petit degoteig d'assetjament que cerca el cansament i el debilitament del compromís social. S'imposen, doncs, respostes fermes de solidaritat i de suport mutu.
No dubtarem en continuar acusant públicament aquest govern municipal de fomentar un model policial que ens recorda massa les formes dels Mossos d'Esquadra. No és d'estranyar, doncs, que el traspàs d'agents, a la ciutat, d'un cos a un altre, sigui també una realitat.

Així mateix, volem denunciar l'apropiació dels espais de resposta i debat social que ha vingut fent l'ajuntament des de llavors. La Mesa Cívica de Girona, com a primer embrió d'una xarxa de contra poder popular, era un espai deslliurat de la tutela de l'ajuntament. Però el consistori, de sempre, ha procurat reconvertir i manipular aquest tipus experiències per tal que no fossin un estorb. És així com iniciaríem el recompte de les cases okupes desallotjades, dels espais per joves aturats indefinidament (Marfà), dels espais parasitats (Consell de Joventut)... tot plegat contribuint a fer de Girona una ciutat més adormida i on la repressió obtingui menys respostes.


En el capitalisme, els avanços tecnològics i la creació de riquesa no condueixen a la reducció de la jornada, a una ocupació estable i digna o a una millora general de les condicions de vida. Porten, per contra, a substituir ocupació fixa per precària, a la deterioració general de les condicions de vida i a la ruïna de la immensa majoria de la humanitat.

Les xifres avalen aquest raonament. El nombre d’acomiadaments del 2003 a Catalunya per EROs son les més altes des del 96, afectant a 10.712 treballadors/es, un 24% més que el 2002. Els tancaments i les deslocalitzacions a les comarques gironines d'aquests mesos ho han posat ben bé de manifest: Levis, Panasonic, Tybor, Gassol...

Anem cap a la desertització industrial, a generalitzar la precarietat i a que les empreses que queden ho facin amb un retrocés generalitzat de les condicions de treball on es paradigmàtica la deslocalització i l’utilització de ma d’obra immigrant en negre. La precarietat supera ja el 40% del total de contractes mentre que d’ells el 60% son de menys de 3 mesos. En el 2003 es fan més de 160000 contractes temporals a les comarques gironines per 25000 d’indefinits.

És necessari posar en marxa un moviment general contra la precarietat. Un moviment que tingui per base una xarxa unitària de tots els sectors i col·lectius afectats. Un moviment que sigui capaç de sensibilitzar i mobilitzar la població. Un moviment que permeti visualitzar les precarietats, donant veu als que no tenen veu. Que augmenti la capacitat de donar respostes solidàries davant les agressions socials, que prengui iniciatives de mobilització que penetrin en la societat.

Ens sobren raons per continuar denunciant la repressió desfermada contra els treballadors i treballadores, també contra aquells que treballen en moviments polítics i socials rupturistes a la ciutat.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more