Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: immigració : laboral
Sobre el que ha passat a Elx i el paper del MUP
30 set 2004
Tots i totes a la concentració de dijous 30, a les 20:30 h, davant l’Ajuntament, pel calcer i els drets socials.
Treballador, treballadora: baixem cap a l’Ajuntament en acabar la feina.
Benvolguts companys i companyes, amics i amigues,

Davant els enviaments malament traduïts al català; i, especialment, davant la campanya de difamació apareguda tant a la premsa del règim com en alguns mitjans telemàtics suposadament alternatius però que no tenen problemes a publicar fem sense contrastar-lo mínimament, ens permetem enviar-vos algunes aclaracions, així com la declaració que el Moviment per a la Unitat del Poble (MUP) de Elx (País Valencià, Estat espanyol) va fer pública passat dia 23 i explicà davant els mitjans de comunicació el 24.

En preguem la màxima difusió, doncs la importància de la mobilització de demà, 30de setembre, així exigeix, alhora que requereix la major explicitació de la línia política del MUP, per tal que les calúmnies no aconseguisquen posar entrebancs a l’avanç de les classes populars.


Primerament:
·     Rebutgem categòricament les afirmacions falses que tracten de relacionar-nos amb la convocatòria de les protestes del 16 i el 23 o que pretenen implicar-nos en el que ocorregué el mateix 16.
·     Desmentim l’opinió de què el MUP és una organització «d’extrema esquerra»: el Moviment per la Unitat del Poble és una organització de gents d’esquerres, treballadors, de militàncies diverses, que alhora que lluiten contra els abusos dels oligarques fan seua la senyera del republicanisme que, hui, ens uneix als lluitadors i lluitadores que, al llarg de la nostra història, han defés els valors del progrés social i la democràcia.
·     Per descomptat, desmentim les afirmacions de què la mobilització del 30 vaja «contra els (comerciants) xinesos». El MUP ha reiterat fins la sacietat, davant de qui haja volgut sentir-ho, (ciutadans xinesos inclosos) la seua solidaritat amb tots els treballadors/es i el seu rebuig al racisme i a la infiltració de provocadors i manipuladors feixistes en les mobilitzacions populars.
·     El MUP nega que el fet de participar en la protesta del 23 i organitzar la del 30 supose una vinculació amb els excessos haguts el 16 i amb les proclames racistes i xenòfobes d’alguns exaltats, tal com han vingut argumentant alguns sectors polítics. El MUP sempre estarà on estiguen els treballadors per prendre el pols a la seua situació i donar-los a conéixer la seua línia política i les seues propostes als problemes que aquestos pateixen. Al contrari que l’â€?esquerraâ€? institucional, nosaltres no donem l’esquena als treballadors, sinó que tractem de conéixer quin es el fons que hi ha al darrere del seu estat d’ànim i el seu malestar o quins son les seues demandes. El MUP, a més, seguirà combatent els intents dels empresaris i dels feixistes de manipular les protestes obreres i populars per desviar-les dels veritables interessos dels treballadors i posar-les al servei dels beneficis empresarials, tal com ocorregué en la jornada del 16 de setembre. Estem convençuts, i així ho han demostrat els fets i la temorosa resposta que han donat a la manifestació del 23 tant la dreta com l’esquerra del règim, tant la premsa monàrquica com les cúpules dels sindicats majoritaris i els partits institucionals, que el paper dels homes i dones del MUP en la protesta del 23 fou determinant per, amb el suport actiu dels treballadors, donar-li la volta, almenys pel moment, a la situació, i aconseguir anul·lar tant les proclames racistes com les crides a la violència antixinesa.

I, ara sí, la declaració del MUP, precedida d’una introducció:


Davant la crisi del calcer i les protestes dels treballadors d'Elx

Per la defensa del calcer i els drets dels treballadors

Moviment per la Unitat del Poble

Dijous passat, 23 de setembre, els treballadors i treballadores d'Elx van tornar a concentrar-se en el polígon industrial, convocats per la rumorologia, per defendre el seu treball i els seus drets davant d'un impressionant desplegament policial, pensat per evitar qualsevol tipus d'incendi, ja fóra físic o social. La situació de la indústria a Elx és insostenible: els tancaments de fàbriques estan a l'orde del dia, les condicions de treball són infrahumanes en els tallers clandestins que inunden la ciutat, els empresaris no fan contractes, o com a màxim "concedeixen" contractes rotatius...
Les administracions (local, autonòmica i estatal), els sindicats majoritaris, els partits de l’“esquerra� institucional han deixat abandonats els treballadors a la seua sort. L'única solució que els queda és organitzar-se i mobilitzar-se des de la base, i això és el que estan començant a fer.

En la mobilització d'aquest dijous passat, que començà en concentració i acabà en manifestació espontània cap a l'ajuntament, poguérem sentir crits com ara: «Més solucions i menys pistoletes» (en al·lusió a l'impressionant desplegament policial), «Somos currantes, no maleantes», «Elche no vive de palmeras y Misteri», «¿Pa qué cojones nos sirve Comisiones?» (especialment quan passàvem enfront de la seu de CCOO), «¿Dónde están?, no se ven, Comisiones y UGT», «Somos racistas? ¡Noooo! ¿Qué queremos? Trabajo, trabajo, trabajo!!!!» «Alcalde, cabró, volem solució», «Els empresaris s’emporten el salari», «El pueblo, unido, jamás será vencido» i altres d'estil semblant que van aconseguir aïllar i convertir en anècdotes les veus molt comptades en contra de "els xinesos".

Els treballadors d'Elx van donar aquest dijous un exemple de dignitat i combativitat que a molts van recordar les jornades de la gran vaga general de 1977. Concentrats en el polígon industrial, totalment pres per la policia, van decidir anar fins al centre de la ciutat per arribar a l'Ajuntament i fer partícip de la seua mobilització tot el poble (un altre dels crits més corejats fou: «Esta lucha es de todos»). Al llarg del recorregut foren els mateixos treballadors els qui, en passar per alguns establiments propietat de ciutadans xinesos, van fer cordons de seguretat per si a algú se li ocorria provocar algun guirigall.

Tot açò no ha aparegut en la major part dels mitjans d’“informació�. Es continua presentant el que està ocorrent a Elx com a avalots racistes protagonitzats per grups vandàlics. És cert que un sector de l'empresariat i l'extrema dreta ha intentat, i intenta, manipular en benefici propi la mobilització dels treballadors, però aquest mateix dijous 23 els mateixos treballadors van rebutjar tant el feixisme i el racisme, com l'intent de manipulació que intenten fer no ja només grups d'extrema dreta, sinó la pròpia administració i els propis sindicats i partits polítics del règim, que pretenen confondre i presentar la lluita obrera dels treballadors d'Elx simplement com a avalots, per evitar explicar l'arrel del problema i de la crisi econòmica.

El Moviment per la Unitat del Poble (MUP) promou la mobilització dels treballadors i de tot el poble d'Elx , per salvar la indústria del calcer i els drets dels treballadors, tal com estan fent els companys d'IZAR, que formen part de la mateixa lluita i amb els que ens solidaritzem plenament.

La manipulació ja ha començat, i tots sabem la força que té: per això mateix és necessari combatre-la des de tots els àmbits. Però amb manipulació o sense ella, Elx s'ha posat dempeus: l'organització i la lluita són les armes que la faran avançar. En aquest sentit, el MUP convocà una manifestació legal (finalment, només ha estat autoritzada la concentració, encara que seguim buscant-hi alternatives per facilitar-hi el desplaçament dels treballadors) per al proper dijous 30, a partir de les huit de la vesprada, i demanarà als treballadors que trien representants en els centres de treball per convocar una Assemblea de treballadors que s'organitze com a portaveu efectiu dels obrers i obreres en eventuals conversacions amb la patronal i els sindicats. I és que hem de tindre en compte que una gran majoria de treballadors, a Elx, treballen en la clandestinitat i la precarietat i, per tant, no són ni poden ser representats pels sindicats.

En relació amb el que acabem de dir, el MUP vol denunciar els intents de criminalització que estan duent a terme alguns mitjans de comunicació, que no sols presenten aquesta organització de persones d'esquerres com a «extrema esquerra», sense més, sinó que fins i tot li atribueixen la convocatòria de les protestes del 16 (en la que es van produir els altercats i incendis) i 23 de setembre i arriben a referir-se a la convocatòria del 30 com a un acte «contra comerciants xinesos». La Subdelegació del Govern, per la seua banda, arribà a amenaçar més o menys vetladament amb sancions i declarà que l'autorització de la manifestació «depén de quin col·lectiu la demane», mentre la policia suggeria divendres que les protestes del 16 i les del 23 podrien haver estat convocades «per col·lectius distints que no tenen relació entre ells» . El MUP desmenteix rotundament les acusacions aparegudes en la premsa i insisteix en la total legalitat de la convocatòria de dijous vinent, dia 30, i en el seu respecte cap als ciutadans xinesos, d'acord amb el comportament de la immensa majoria dels treballadors durant la jornada del 23. Reitera també que la manifestació del 30 ha sigut convocada «en defensa del teixit industrial d'Elx» i, d'acord amb la campanya presentada el divendres pel MUP, «Pel calcer i els drets socials», per la qual cosa demana als treballadors i treballadores que no es deixen acovardir i continuen eixint al carrer en defensa dels seus drets.

Comunicat fet públic pel MUP dijous passat 23 durant la mobilització

1. Condemnem la presència, dijous passat 16, d'elements feixistes al mig de la protesta dels treballadors del calcer i altres sectors populars, així com el caire xenòfob que va intentar donar-li una part dels presents. Manifestem la nostra solidaritat amb tots els treballadors asiàtics que estan sent explotats.

2. Rebutgem la postura de l’“esquerra� institucional (PSOE, Esquerra Unida) i dels sindicats majoritaris, que han coincidit amb la patronal a veure només els aspectes xenòfobs de la mobilització, obviant el rerefons de desocupació i desindustrialització i la necessitat de lluita dels treballadors per la defensa del calcer, els seus llocs de treball i els seus drets laborals.

3. Condemnem la postura d'aquells empresaris il·licitans que traslladen la seua producció a altres països, aprofitant les condicions de semiesclavatge dels treballadors d'allà per enriquir-se, amb el suport de governs més o menys dictatorials; i condemnem també la posició dels empresaris que importen productes estrangers per comercialitzar-los, de vegades fins i tot amb etiquetes falses de “Made in Spain�. Els uns i els altres acaben amb el nostre teixit industrial i amb l'ocupació i són veritablement contraris als interessos de la nostra ciutat.

4. Denunciem l'actitud d'aquells empresaris que intenten aprofitar i manipular la mobilització dels treballadors en benefici dels seus propis interessos. Encara que sabem que, en aquesta lluita, els treballadors podem coincidir amb els xicotets empresaris en la defensa de la indústria il·licitanta, i de fet cridem a la mobilització unitària per defendre-la, tenim ben present que els treballadors tenim uns interessos concrets i diferenciats pels quals hem de lluitar.

5. D'acord amb allò anterior, considerem que els problemes del calcer no es redueixen a la competència exterior, sinó que també inclouen el clandestinatge, la mancança de drets laborals, etc., amb els quals molts empresaris s'enriqueixen.

6. Aquesta situació no podria donar-se sense:
a) una Unió Europea (UE) i una Organització Mundial del Comerç (OMC) que impedeixen la protecció de la nostra ocupació i afavoreixen, en canvi, el capital francés, alemany, britànic i nord-americà;
b) uns governs venuts al capital estranger (tant els de la Dictadura com els del Rei, i tant amb la UCD com amb el PP i el PSOE) més interessats en l'enriquiment dels bancs que en el benestar dels treballadors;
c) uns governs municipal i autonòmic incapaços de defendre la nostra indústria i els drets dels treballadors, perquè els importen més els guanys immensos i l'especulació de les constructores que destrueixen el nostre territori.

7. Davant d'aquesta situació, proposem:
a) Intervenció econòmica i política de l'Ajuntament, la Generalitat i el Govern per acabar amb el clandestinatge, assegurar el respecte als drets socials i laborals de tots els treballadors i garantir la reindustrialització d'Elx i del País Valencià.
b) Boicot als empresaris il·licitans que deslocalitzen la nostra indústria, als que importen i falsifiquen calcer estranger i als que no respecten els drets dels treballadors. Ni un euro públic per finançar la deslocalització industrial.
c) Protecció de la nostra indústria, enfront de la competència deslleial del calcer forani deguda a l'abaratiment de costos que permet l'esclavització dels treballadors dels països on és produït. No a la desaparició de les quotes sobre la importació del tèxtil i el calcer que el Govern, mitjançant la UE, ha acordat en l'Organització Mundial de Comerç.
d) Renegociació de les condicions econòmiques de la nostra pertinença a la UE. No a la Constitució Europea que condemna la nostra independència econòmica i la nostra butxaca.
e) Mobilització i organització dels treballadors i tot el poble d'Elx, amb independència del seu origen i condició social, per la salvació de la nostra indústria i dels drets dels treballadors, tal com estan fent els companys d'IZAR, que formen part de la mateixa lluita i amb els quals ens solidaritzem plenament.

Enfront dels polítics i empresaris que posen els seus interessos per damunt dels de la ciutat, mobilització dels treballadors i del poble pels drets socials.

S'hi adhereixen:
Plataforma d'Aparadores i Treballadors Precaris—Ciutadans per la República— Sindicat d'Estudiants Independent - Revolució - Organització Comunista del País Valencià - Associació d'Equatorians i Llatinoamericans Rumiñahui-Elx – PCPE - Col·lectiu Ecologista Margalló

[Les dos organitzacions darreres no s’adhereixen a la mobilització o no ho han expressat explícitament]
Mira també:
http://es.geocities.com/mup_elx
http://ww.mup-elx.tk

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Sobre el que ha passat a Elx i el paper del MUP
30 set 2004
Detrás de los incidentes y delitos de Elche están los grupos de extrema derecha valencianos.
El día de los incidentes habían cerdos skinheads con guarras y cochinas banderas españolas,aparte de un buen número de bakalas de mierda y demás basura social.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Contra los fachas
30 set 2004
Pues sí, Skorpion. Pero para eso estamos las gentes de la izquierda y los trabajadores, para evitar la manipulación de las luchas populares por los perros del fascismo.
Nos vemos mañana.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Sobre el que ha passat a Elx i el paper del MUP
30 set 2004
de fet de les entitats que signen, de la Plataforma de Ciutadans per la Republica en formeu part i gent del Sindicat Independent d'Estudiants son del MUP, no? i no m'estranyaria que dels que qden, tret dels dos últims, també fossin satèlits vostres...

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
MUP=CEOE
30 set 2004
Sou una colla de llepaculs de la patronal!

Esquirols a la foguera!

Grocs a la forca!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Sobre el que ha passat a Elx i el paper del MUP
30 set 2004
Qué bajo habéis caído, haciéndole el juego a los fachas de elx y ayudando a que haya más racismo. Y todo para que se os vea en la tele. Iros a cagar.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Sobre el que ha passat a Elx i el paper del MUP
30 set 2004
hacerle el juego a los fachas es no hacerse eco de las movilizaciones de los trabajadores y dejar el campo libre al fascismo,si piensa que lo hacemos por salir en la tele haztelo mirar porque lo tuyo es un caso de gilipollez congenita.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Se hace camino al andar
01 oct 2004
M'agradaria saber quants d'aquestos "ninyatos" han parlat amb treballadors de veritat i han pogut organitzar una concentració de 3500 persones com la de hui a Elx, amb tot el reformisme, el feixisme i la patronal en contra. No ens feu perdre el temps, si us plau...

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Sobre el que ha passat a Elx i el paper del MUP
01 oct 2004
"En el MUP no comparteixen els punts de vista «superficials» de l'esquerra institucional i interpreten la unió de treballadors i xicotets empresaris com la mostra que «en aquesta lluita concreta, en la defensa del nostre teixit industrial i de la nostra ocupació, els treballadors i els xicotets empresaris, les classes populars, tenim els mateixos interessos, encara que no siga així en l'interior de la fàbrica"

i aquesta gent és d'esquerres? a part de que van amb la bandereta de la republica burgesa amunt i avall, només falta que vagin de bracet amb els de la patronal!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Sobre el que ha passat a Elx i el paper del MUP
05 oct 2004
"con guarras y cochinas banderas españolas", Skorpion, no soy fascista, pero creo k lo guarro y lo cochino del asunto es tu lengua, acaso tienes algo en contra de la bandera de España?

Saludos
Sindicato Sindicat