Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats : dones
Aïllament és tortura. La Laura ens necessita.
29 set 2004
La nostra companya Laura està patint un duríssimes condicions de vida a les presons on es troba. L'estat no en té prou en mantenir-la dispersada i allunyada dels seus, primer a Badajoz i ara a Madrid, sinó que a més li aplica un desmesurat, i del tot al·legal , règim d'aïllament.

El passat 11 de Març arran dels atemptats a Madrid el Partido Popular en va atribuir l'autoria a l'organització armada E.T.A. Aquest fet va servir perquè a moltes presons els funcionaris animessin a presos socials a agredir als presos polítics. Alhora aquesta situació provocada pels mateixos funcionaris els va servir per començar a aplicar una sèrie de retallades dels drets de les i els presos polítics. Recordem que en Zígor i la resta de presos polítics d'Albacete van fer una vaga de fam de 30 dies per denunciar aquesta situació.

La Laura en aquelles dates es trobava a la presó de Badajoz. Tot i que en aquella presó no hi van haver problemes la direcció va aplicar l'article 10 del Reglament Penitenciari a tots els presos polítics. Aquest article s'aplica com a càstig a presos extremadament perillosos o que hagin participat en alguna agressió, baralla,.. L' article 10, consisteix en incomunicar a la persona presa; això vol dir canviar-la de la seva cel·la i conduir-la a un mòdul d'aïllament, de càstig, sola i separada de la resta de presos/es. En aquesta cel·la les condicions higièniques són encara més lamentables. La Laura està obligada a passar 20 hores tancada sense poder sortir-ne. Ha de fer-se en solitari el menjar o li entren per una petita finestra de la porta "l'agradable" menjar de la presó. Només hi ha el lavabo i el llit i són més petites que les cel·les normals.

Quan pot sortir, no ho pot fer amb les altres preses, ho ha de fer en un pati separat i molt més reduït. El nombre d'objectes i pertinences queda reduït a quasi bé res, li han tret, la majoria de llibres ,molta de la roba que tenia i la televisió. Li han negat el dret a fer qualsevol activitat i el règim de visites, trucades i cartes queda modificat. Recordem que la Laura porta més de 3 anys en situació de presó preventiva, l'any passat es va realitzar el judici i fins aquest any no hem sabut la sentència. Tot i així aquesta ha estat recorreguda sense que l´Audiència s'hagi pronunciat encara, per tant, la sentència encara no es ferma i la seva situació és de presó preventiva.

La presó és una mesura excepcional i l'última que s'ha d'aplicar, tanmateix un cop aplicada s'ha d'anar revisant per veure si s'aplica o no la llibertat provisional fins a l'espera de judici o de sentència. Per tant ¿com s'entén que mantinguin a la Laura en una situació de presa de 1er grau i amb una incomunicació desmesurada com si estigués condemnada? Amb aquesta situació estan sotmeten a la Laura (i malauradament a molts més altres presos) a una situació extrema d'aïllament.
Com si no fos prou l'aïllament que suposa estar presa, i dispersada il·legalment a centenars de
quilòmetres del seu lloc d'origen, l'estat i Institucions Penitenciàries ho porten més enllà. Ho fan aïllant a la persona presa també dintre de la presó, separant-la del seu entorn, de la petita família que són els companys i companyes preses i que és un dels pocs lligams que pot establir. La intenció va més enllà de la suposada pena que el pres ha de complir i és que
l'aïllament persegueix la destrucció física i psicològica de la persona al dificultar i impedir moltes vegades la relació del pres/a tant amb l'interior de la presó com amb el món exterior mantenint-lo tancat en una mateixa cel·la durant mesos i mesos.

Cal recordar que en els darrers mesos la presa política Ohiane va apareixer penjada a la seva cel·la despres de mesos en condisions durissimes d´aillament. I per aquesta situació extrema en que es troba la Laura des de fa 6 mesos que des de Rescat, Col·lectiu de Suport als Presos i Preses Polítics/ques Catalans/nes, hem iniciat una campanya urgent amb el lemaA�LLAMENT=TORTURA, i fem una crida a totes les persones a mostrar la seva solidaritat activa amb la companya presa política Laura Riera.

S'han fets uns cartells denunciant la situació i unes postals amb la direcció i el segell enganxats. La intenció és que es distribueixin els cartells al màxim possible i que s'enganxin per tot arreu per tal de que es visibilitzi la situació. Les postals són perquè es faci un enviament massiu a la Laura per demostrar-li, ara més que mai que no està sola. Els cartells i les postals les podeu recollir a l'Espai Obert, La Torna, l'Arran o al consell de la juventut de
Terrassa o si ho preferiu, podeu demanar-les per correu electronic a info ARROBA rescat.org, tanmateix el cartell també el podreu descarregar o imprimir des de la pagina de rescat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Aïllament és tortura. La Laura ens necessita.
29 set 2004
Ànims a la Laura i a la resta de presos i preses polítiques d'arreu.

Solidaritat, respecte i lluita al carrer!
Re: Aïllament és tortura. La Laura ens necessita.
29 set 2004
Demà 30 de setembre tots i totes a l'Ajuntament a les 20:00

www.kaosenlared.net
Re: Aïllament és tortura. La Laura ens necessita.
29 set 2004
A l´ajuntament de Terrassa!
Aupa Laura
Re: Aïllament és tortura. La Laura ens necessita.
29 set 2004
Presos Polítics Catalans als Països Catalans!!!
Com a mínim, ja ke la Laura ha de passar bona part de la seva joventut, els millors anys de la seva vida, a la presó, com a mínim ho hauria de passar en una presó propera a casa seva i sense aïllament.
La Laura riera pateix l´aïllament perquè és una independentista catalana i d´esquerres solidària amb el poble basc, és únicament per temes polítics que la Laura pateix la tortura de l´aïllament, amb la qual cosa l´estat terrorista espanyol és el primer a reconèixer amb les seves actuacions que realment si que hi ha presos i preses polítiques.
Tota la solidaritat i els ànims del Món!!
Laura Riera LLIBERTAT!!!
Re: Aïllament és tortura. La Laura ens necessita.
30 set 2004
Hola Laura,
sé que en aquests moments tant durs, el suport pot sonar com una simple paraula, però cal dir que ens tens a tots molt amoinats, ja que podiem haver estat qualsevol de nosaltres. A més a més, sembla que la impunitat de l'estat espanyol els dóna dret a destroçar vides, o com a mínim els millors anys de les persones.
Només vull expressar el meu suport cap a tu, i dir-te que ara, i quan sortis, pots comptar amb nosaltres
Re: Aïllament és tortura. La Laura ens necessita.
04 feb 2006
Que os den por el culo, hijos de puta terroristas, todavía os tratan bien si pensamos en lo que le hicisteis a Ortega Lara o Miguel Angel Blanco. ¿Qué derechos humanos les respetasteis a ellos?

www.presons.net
Sindicato Sindicat