Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: antifeixisme : mitjans i manipulació : especulació i okupació
TV3 ensabona desvergonyidament l'alcalde franquista Porcioles
29 set 2004
Decepció és el sentiment que ens envaí a molts ahir a la nit després de veure el documental que TV3 li dedicà ahir al penúltim alcalde franquista de Barcelona, José María de Porcioles.

Des de glossar la seva infància i els seus orígens de forma beatífica, passant per l'exercici de la notaria a Balaguer, l'empresonament a la model i posterior fuga al bàndol feixista i l'ascensió de càrrecs dins del règim fins a esdevenir alcalde -a dit- de Barcelona, el reportatge no deixava de tractar amb indulgència la figura de qui, amb proves a la mà, va fer-se d'or requalificant zones verdes i equipaments per construïr horripilants ciutats-dormitori com Bellvitge, Sant Roc, Montbau, etc. per part d'empreses participades per ell mateix. Per no parlar de com es va passar de puntetes pel tema SABA (empresa queconstruí i gestiona molts dels aparcaments de Barcelona, participada en gran part pel mateix Porcioles).

La pràctica totalitat dels testimonis que van parlar eren familiars, amics de fatigues i càrrecs sota el seu mandat a l'Ajuntament de Barcelona. Vam haver de sentir a dir a un procurador a corts franquista que Porcioles no era un falangista i que Franco l'havia posat a l'Ajuntament de Barcelona per que era (referint-se a Franco) un superdotat (sic.). Un esbiaixament indesitjable en una televisió pública. Les opinions contràries -molt suavitzades- gairebé vàren ser l'anècdota. Només Bohigas criticà tímidament el fet que porcioles deixà edificar fins a tres pisos més sobre els històrics edificis de l'eixample i algun ex-membre d'associacions de veïns li va retreure lalgun pecat menor.

Pel qui no conegués el presonatge en qüestió Porcioles va quedar com un gran alcalde, com un visionari, com l'autor intel.lectual de la Barcelona d'avui i com el qui va posar fi al barraquisme -horitzontal- a l'urbs barcelonina.

Una lamentable visió -més venint d'una periodista com Dolors Genovès, amb molt bons antecedents- més pròpia de qui deu algun favor que d'una televisió veritablement pública. No oblidem que Narcís Serra, Pasqual Maragall, Ernest Lluc o Miquel Roca entraren a la "casa gran" durant el mandat de Porcioles. Li deuen gaires favors?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: TV3 ensabona desvergonyidament l'alcalde franquista Porcioles
29 set 2004
doncs d'aqui a 30 anys al Clos el voldran beatificar...
Re: TV3 ensabona desvergonyidament l'alcalde franquista Porcioles
29 set 2004
joderrrrrrr a ver si lo escribis en español!!!
Viva la Falange
Jose Antonio ¡¡¡PRESENTE!!!
Ramiro Ledesma ¡¡¡PRESENTE!!!
Onésimo Redondo ¡¡¡PRESENTE!!!
¡¡¡Arriba España!!!
Re: TV3 ensabona desvergonyidament l'alcalde franquista Porcioles
29 set 2004
gñiii!! arribaspaññña!!
Re: TV3 ensabona desvergonyidament l'alcalde franquista Porcioles
29 set 2004
Hay que hacer urgentemente una sección de humor con todos los comentarios del individuo, "ESPAÑOL", creo que es necesario hechar unas risillas de vez en cuando ,que la vida está jodida...GRAN humorista..gracias por hacernos reir tanto,

Salud
Re: TV3 ensabona desvergonyidament l'alcalde franquista Porcioles
30 set 2004
Va ser apologia del terrorisme franquiste.
Re: TV3 ensabona desvergonyidament l'alcalde franquista Porcioles
09 des 2004
I fent aquests comentaris ara i aqui...penseu que teniu més raó??????? No crec k fos ni tot bo ni tot dolent el que va fer...no debia tampoc ser una posició fàcil. I...ki no s'aprofita de la seva posició...tots ho fem!!!!!!!
Re: TV3 ensabona desvergonyidament l'alcalde franquista Porcioles?? No ho hem vist enlloc!!
23 nov 2005
Això no és cert. A TV3 sempre , quan es parla de la guerra civil espanyola , sempre es parla dels grans crims dels franquistes , i els pobres fillets dels republicans , etc. , etc. Mai no esmenta les matances que feien els assassins de la FAi i la CNT .
El tema del Porcioles va ser tractat més en rigor del que sempre tracta TV3 aquests temes , posant-se sempre de banda clara de les esquerres , com si a la guerra civil nomé hi hagés un bàndol dolent i un de bo. El pur maniqueísme , quan tots els que volem ser realistes i no us aixalabrats sabem que els crims , com a qualsevol guerra es van produir d'ambdós bandes.
TV· i TV públique sempre atemten contra la part nacional i sempre pinten com a bona la part roja. Ni uns ni altres , però demanem respecte. Per una vegada que el favoritisme d'esquerres i antifranquista no és tant descarat , i es fa amb més rigor històiric , ara dieu que si van ser apologistes del franqquisme . No ens feu riure , si és tot el contrari , collons.
Sindicato Sindicat