Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
QUIN ÉS EL SOU DE ZP? I EL DE LA CASA REIAL?
29 set 2004
Segons queda estipulat en els Pressupostos Generals de l'Estat que ha lliurat el ministre d'Economia Pedro Solbes, el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, cobra 85.000 euros que venen a ser uns 15 milions de pessetes l’any. També paren la mà els membres de la Casa Reial. L'assignació que reben no para de créixer (ja ho va fer el 2003 i ho torna a fer ara) i reben 7,78 milions d'euros l'any. Que són, per a qui l'interessi, gairebé 1.300 milions de pessetes.
29/9/2004

lamalla.net


Encara que sembli mentida, Zapatero no és pas el que cobra més sinó que la seva nòmina és molt inferior, per exemple, a la que reben les principals autoritats del Poder Judicial i dels Consells Econòmic i Social. Així, Francisco José Hernando Santiago, president del Consell General del Poder Judical i, també, del Tribunal Suprem rebrà 135.518 euros, uns 23 milions de pessetes. És la mateixa quantitat que s'embutxacarà Maria Emilia Casas Bahamonde, presidenta del Tribunal Constitucional.

Els vicepresidents de Zapatero, Maria Teresa Fernández de la Vega i Pedro Solbes tindran un sou de 79.854 euros (13 milions de pessetes) i els ministres, com ara Moratinos o Alonso, per posar un parell d'exemples, cobraran 74.959 euros que venen a ser 12 milions i mig de pessetes. Els secretaris d'Estat se situen al voltant dels 69.000 euros anuals que representen 11.500.000 pessetes.

La Casa Reial, per la seva banda, frega els 130 milions de pessetes després de veure augmentada la seva nòmina en un 3,5% i situant-se els 7,78 milions d’euros. L'economia de La Zarzuela no para de créixer ja que l'any passat també va experimentar un nou augment. Aleshores va ser del 4%.

Altres institucions de l'estat també pateixen uns augments considerables en les seves retribucions. Així, Les Corts Generals veuen incrementada la seva remuneració en un 16,9% arribant als 180 milions d'euros.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: QUIN ÉS EL SOU DE ZP? I EL DE LA CASA REIAL?
29 set 2004
¿Cuánto cobra, por ejemplo, el gerente de la U.A.B? Más o menos, lo mismo que ZP.
Y podemos encontrar muchos ejemplos dentro de las instituciones públicas.
Re: QUIN ÉS EL SOU DE ZP? I EL DE LA CASA REIAL?
29 set 2004
A part del que cobren tota la seva vida és gratis. vivenda cotxes oficials, jalo, ...

I el rector de la UAB tb té dins del sou xofer i cotxe oficial al igual q molts altres.

Després la pasta no arriba x sanitat, o per llibres, segons.
Re: QUIN ÉS EL SOU DE ZP? I EL DE LA CASA REIAL?
30 set 2004
el millor dels borbons és que no tenen que "justificar" (encara que això de justificar és una broma de mal gust) com gasten els calés
Sindicat Terrassa