Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Protesta contra Maragall a la UPF en la inauguració del curs universitari
28 set 2004
El dilluns 27 de setembre, els col·lectius d'estudiants Alternativa Estel i CEPC de la Universitat Pompeu Fabra convocaren una protesta contra la presència del president autonòmic del Principat a la inauguració dels curs universitari.
societat_5_f1b_1.jpg
societat_5_f1a_1.jpg
f037mh01.jpg
Una pancarta amb el lema Ni catalanistes ni d'esquerres va ser col.locada davant la taula dels conferenciants, mentre altres denunciaven la situació dels Becaris, o las manca de recursos per a Recerca. Els estudiants clamaren contra la política universitària del govern, que qualificaren de continuista, acusant al govren tripartit de seguir sostenint la LOU, refusada per una àmplia majoria dels estudiants i personal univeristari.
També van rebutjar la implantació del nou Espai Europeu dâEnsenyament Superior, a través del Procés de Bolonya, que suposarà la precarització i a lâelitització del sistema estudiantil, i un sistema universitari regit per les necessitats empresarials i no de la societat.

Comunicat:

"Alternativa ESTEL i la Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans (CEPC), sindicats dâestudiants de lâEsquerra Independentista, volem mostrar el nostre malestar davant la visita del president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall.

El president Maragall i el seu partit (PSC-PSOE) estan duent a terme unes polítiques gens favorables al sector públic (Fòrum 2004, 22@,...) i lâensenyament no sâescapa dâaquest afany privatitzador. Si fa uns mesos, els dirigents del tripartit es manifestaven en contra de la LOU encara és hora que, ara al govern, facin cap moviment per eradicar aquesta llei. El partit del senyor Maragall insisteix en un model dâensenyament públic deficitari (manca de beques, de recursos per a la investigació...) i lâaposta per la implantació del nou Espai Europeu dâEnsenyament Superior, a través del Procés de Bolonya, aboca els i les estudiants a la precarització i a lâelitització del sistema estudiantil. Enguany, a més, lâincrement de les taxes universitàries és absolutament desorbitat (un 4,1%). El PSOE és el responsable de la darrera agressió a la unitat de la llengua. Un intent secessionista que pretén diferenciar el català i el valencià i que neix, a més, arran de la negació del reconeixement de la nostra llengua com a oficial a la Unió Europea. En aquest sentit, lâaposta del partit del senyor Maragall pel âsíâ? a la Constitució Europea no pot ser benvinguda, de cap manera, pels i per les estudiants, ja que la seva aprovació suposarà una retallada de drets socials i nacionals intolerable, portant-nos a una Europa neoliberal, privatitzadora, militarista, sexista i antidemocràtica.

Per una universitat pública, catalana, popular i de qualitat, fora polítics botiflers!
Endavant amb la lluita des de les aules!
27 de setembre del 2004"


Alternativa Estel
CEPC
Mira també:
http://www.alternativaestel.org
http://www.coordinadora.net

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa