Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : amèrica llatina
Prepareu-vos pel Día de la Hispanidad
28 set 2004
DENUNCIEM EL DIA "DE LA HISPANIDAD": TEXTOS SILENCIATS DEL GRAN GENOCIDI.

TEXTOS SILENCIATS DEL GRAN GENOCIDI
Sí que saben fer bé el genocidi, els colonitzadors, sí, perquè es van carregar més de la meitat de la població indígena i, si encara en queda molta (en algunes zones sols: Guatemala-Xiapas, Andes, Amazònia) és perquè d´invasors no en van emigrar tants i tants: al s. XVI sols no hi havien ni 150.000, a l'Ameríndia, front a una massa d'uns 80 milions d'indígenes a les terres llavors conquerides pels castellans (la metròpoli castellana tenia uns 7 milions d'habitants).

La quasi totalitat de llibres escrits sobre el tema van ser segrestats (com la "història General de les �ndies" del pare Casaus/De Las Casas) o reescrits (com ara que jo conegui, la Història del Perú), un dels pocs que sembla haver-se conservat intacte és el de Bertomeu Casaus/Bartolomé de Las Casas, exesclavista d'indis i primer bisbe de Xiapas, tenaç lluitador contra el genocidi, "L´únic mètode de cridar tots els pobles a la vera religió", publicat en català per "Clàssics del Cristianisme" (Proa). N'extrec textos com aquests:

"No solament sou enemics
de la vostra salvació, ans àdhuc impediu que tants milers de pobles creguin
i se salvin; i no solament els en els qui ja cremen en els focs eterns a causa
dela vostra crueltat, de les espases i de les altres maneres de llevar la vida amb les quals heu posat fi a una tan immensa multitud d'homes, sinó també els qui han evitat la vostra espasa cruel,
donat que, a causa de les vostres maldats, amb prou feines, o mai, creuran de veritat...Peraixò sofrireu suplicis
gravíssims,
no solament per la vostra perdició, sinó també per aquells
als quals sostraguéreu el període de conversió i penitència en ocasionar-los una mort intempestiva i els trametéreu directament als turments dels inferns,i també per aquells qui, a causa dels vostres
pèssims exemples, miraren amb odi la fe i, així mateix, per
l'ultratge a tota lâEsglésia Universal i, igualment per la blasfèmia contra Déu.»(Aclareixo per a evitar més possibles polèmiques fora de lloc: no crec que el concepte d'infern -i dels qui hi van- que exposa Fra Bartomeu s'ajusti al model bíblic, sinó al medieval).
Més:

ââ¦y muestran tanto amor que darían los corazonesâ¦â? ââ¦secavales
la leche de las tetas a las mugeres paridas: e assi murieron en breve
todas las criaturas. Y por estar los maridos apartados que nunca vian a las mugeres, cesso entre
ellos la generacionâ¦â? âQue las gentes naturales de todas las partes y cualquiera dellas donde habemos entrado
en las Indias
tienen derecho adquirido de hacernos guerra justísima y raernos de la haz de la tierra y este derecho les durará
hasta el día del juicioâ?
(Fray Bartolomé de las Casas: Memorial de Indias).Ara una transcripció de De las Casas/Casaus del parlament del dominic Anton Montesinos, el 1511, a l'illa de l'Espanyola, ara Santo Domingo, pel qual ell mateix es convertí a la causa indígena (al Carib els indis van ser totalment exterminats durant les primeres dècades de la conquesta castellana):

"Digueu, amb quin dret i amb quina justícia teniu en tan cruel i horrible
servitud aquests indis?... Com els teniu tan esclafats
i fatigats, sense donar-los menjar ni guarir-los de llurs malalties,
que dels excessius treballs que els
feu fer els afecten
i se us moren, o per dir-ho millor, els mateu, per treure i prendre
or cada dia?".


Així arreu, faig esment d'algunes coses que diu dels genocides:

"I en veritat són tantes accions i tan greus i tan inaudites, tan cruels i execrables que no es poden dir o explicar maid'una en una, ni enumerar, i, més encara, ni espoden creure si no es veuen amb els ulls; allò que senten dir, per si sol, omple els oïdors d'estupor. I qui comptarà els qui han estat condemnats a servitud? Què dir de les propietats? Què, de l'or i l'argent, de tot el parament i la immensitat de les riqueses preses per la força? Què, dels dominis, estatus i honors i dignitats, àdhuc reials, usurpats?
Què, dels vicis, adulteris, estupres, incests i concubinats en els quals s'emboliquen davant mateix dels infidels sense donar-hi importància?. Per tant, en crueltat i actes de violència i inhumanitat i actes criminal imiten Mahoma i els seus sequaços; més encara, els igualen; més encara, els superen. I, ai!, malgrat que a l'hora de la mort ja s'hagi esdevingut que s'hagin decantat de la imitació d'aquell en alguna cosa,ni confessen que siguin un pecat ni restituixen ni satisfan cap de les moltes i grans rapinyes i assalts, danys i càrregues irreparables, ans amb aquesta seguretat o, més ben dit, insensibilitat se'n van d'aquesta vida com bèsties, morint en llurs pecats..." (pàg. 344).

âNo habia sagrado lenguaje; no había Divina Enseñanza en los sustitutos de los dioses que llegaron aquí. ¡Castrar el sol! Eso vinieron a hacer aquí los extranjerosâ? (Libro de Chilam Balam de Chumayel. Pg. 26).O mireu aquesta citació del "Parecer de Yucay"(1571), probablement escrit pel dominic García de Toledo, cosí del virrei Francisco de Toledo (estracta d'un llibre específicament racista i blasfemament materialista que retrata perfectament la mentalitat real del xovinisme castellà-catòlic), diu: "Déu s'ha mostrat envers aquests desgraciats pagans i també envers nosaltres, com un pare que té dues filles: una de blanca, preciosa, distingida, plena de gràcia i de discreció, i l'altra lletja, espantosa, guenya, curta de gambals i estúpida. Per a casar la primera, no cal cap dot...però en el cas de la lletja, poca traça, ximpleta i curta...li han de dar una gran dot" per a trobar marit. L'autor ho aplica a l'expansió del catolicisme als Andes: si Déu no hagués donat muntanyes d'or i argent a les terres índies, l'evangeli no els havia mai arribat "car cap soldat o capità d'exèrcits no vol anar en un país sens aquest dot d'or i argent, ni tampoc cap predicador de l'evangeli". Suprema avarícia!.

Leonardo Boff, teòleg naturalment perseguit per la pudenta Cúria Vaticana, escriu:

"Quan Hernan Cortés entrà a l'altiplà d'Anaguaqui, a Mèxic, el 1519,
hi havia a Mèxic 23.200.000 habitants
de les diferents cultures de la regió: asteques, golmeques,
tolteques, maies. El 1593, dels 23.200.000 només en resten 1.700.000.
No es tracta d'una llegenda negra: el que és negre no és la llegenda, són els fets" ("Com celebrar el Cinquè Centenari").

"On podrem anar encara? Som gent senzilla, som mortals, deixeu-nos doncs morir, deixeu-nos perir, perquè els nostres
dies ja són morts".
"Els camins són curulls de sagetes trencades i sembrats de cabelleres,
les cases sense trespols i amb els murs en flama, carrers i places plagades
de cucs, i les parets talades de cervells rebentats...hem mastegat
herba plena de salitre, sargantanes, rates, polls, cucs" (Anònim del Tlatelolco, càntic del 1523, Mèxic).
"Arrencaren els nostres fruits i branques, cremaren nostra socam, però les nostres arrels no pogueren matar"
"Ells ens ensenyaren la por, perells es marciren les nostres flors. A fi que la flor d'ells visquera, feren malbé i devoraren lanostra..." (Popul Vuh, llibre maia de cròniques indigenistes sobre la conquesta castellana, 1532)."Voy a las montañas a buscar
mis hermanos cristos, a los Cristos Crucificados...Que Dios nos
libre de los misioneros, porque nos enseñan un Dios cruel y sin piedad"

(Felipe Guamán Pomade Ayala, gran descendent dels inques, dut als 10 anys a Madrid i retornat a Perú als 50, explica com, després de 40 anys d'absència, ho troba tot ensorrat i pervertit per la colonització espanyola. La segona frase és la manera en què sempre conclou les seves pregàries. Sabut és que molts indígenes preferien ser assassinats i "anar a l'infern" abans que batejar-se i "anar al cel...amb els castellans", car els castellans els seren el mateix infern, tal com Franco ho era per als esquerrans.


"España y Castilla miserables
Ayer y hoy dominadoras,
Tu cultura llena de andrajos
Desprecia cuanto ignora".
(Antonio Machado, 1875-1939).

"Espada de infieles, martillo de herejes y forja de Imperios", però en realitat "picaros, soplones, inquisidores y caciques".


Ja els coneixem, no cal ni que ens ho expliquin.

"Aspera Meseta,
eres como la madre mala,
¿Para qué quieres más hijos
si luego los desamas?"
(Elisa Serna, cantant castellana antifranquista dels '70).âSé moderno, no pienses: para eso ya existe un cómodo electrodoméstico, la TVâ?.

La grandesa dâun poble no ve mesurada pel nombre que el formen,com no mesurem la grandesa dâun home per la seva estatura(V. Hugo).

Le catalan est brave,actif,laborieux,ennemi de l'Espagne:il a aimé toujours la liberté(Dugommier,ca.1800).

Qui no obra després de pensar és q pensà imperfectament(Guyau).

No odiar mai,però saber combatre(Maurois).


12 D´OCTUBRE NO TENIM RES A COMMEMORAR

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prepareu-vos pel Día de la Hispanidad
28 set 2004
Aquests son els plans dels feixistes:

El tradicional acto de Homenaje a la bandera que cada año se celebraba el dia 12 de Octubre en la ciudad condal, se celebrará el dia 10 de Octubre por decisión unilateral de Alternativa Española. Pese a no estar de acuerdo con dicho cambio de fecha, ya que consideramos que el dia 10 no es nada, y que rompe la tradición de celebrar el dia de España y del Homenaje a la bandera el dia 12, España2000 acudirá al acto, ya que consideramos que en una región tan afectada por la lacra separatista, todo acto patriota debe ser apoyado.
El acto tendrá lugar en Monjuic, a las 12:00 horas, en la plaza Sant Jordi.
¡Por Cataluña! ¡Por España!
Acude al acto.


QUE AQUEST ANY SIGUI L'ULTIM! ESTAN MES DIVIDITS QUE MAI, FINS I TOT EN EL DIA, I SEL'S POT VENCER!
un punt de vista alternatiu
28 set 2004
"Nunca fue la nuestra lengua de imposición, sino de encuentro; a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano: fueron los pueblos más diversos quienes hicieron suyo por voluntad libérrima, el idioma de Cervantes."
juanca bobon
29 set 2004
entre nosotr*s
Re: Prepareu-vos pel Día de la Hispanidad
29 set 2004
NO hi ha pitjor sec que el que no vol veure. Aixó es el que els hi passa als espanyols. Passará com cada any, nosaltres farrem la contra-mani, s'infiltraran entre nosaltres els fatxes --> polis vestits com a manifestants i amb passamontanyes, quan els hi sembli bé llençaràn una pedra, o algún cotenidor i els "pobres antiavalots" no tindràn mes remei que carregar brutalment, excedint-se un "ou" com sempre i, qui quedarà criminalitzat? i a qui detindran?... no puc evitar-ho son uns fills de puta acabats!
Re: Prepareu-vos pel Día de la Hispanidad
29 set 2004
doncs al primer infiltrat k es vegi sel masacra jejeje
Re: Preparant-se
29 set 2004
Tal i com informa el diari El Punt, un congrés que tindrà lloc a l'Argentina reunirà més de 150 llengües que han patit i encara pateixen, la imposició del castellà. El proper mes de novembre a la ciutat argentina de Rosario, es realitzarà una doble trobada en forma de congressos, ambdós dedicats als idiomes però ben diferents l'un de l'altre. Un serà l'oficial, convocat per l'Institut Cervantes i per moltes de les institucions que es dediquen a difondre el castellà; el qual posarà la seva fi el 17 de novembre amb un discurs del rei espanyol, Joan Carles I.

http://nosaltres.vilaweb.com/info/vilaweb/elpunt.noti_elpunt?p_id=-91413
http://www.elpunt.org

L'altre, cel-lebrat de forma paral-lela i coincidint amb els mateixos dies, s'anomena Primer Congrés de les Llengües, pretén aplegar representacions de tots els pobles que han patit i encara pateixen la imposició del castellà a les dues ribes de l'Atlàntic, com els de tota l'Amèrica Llatina, des de Río Bravo mexicà fins a la Terra del Foc (Patagònia).

Els idiomes de l'estat espanyol que han sofert i encara sofreixen aquesta imposició: El català, el gallec i l'èuscar també hi seran presents. Per iniciativa del Casal Argentí de Barcelona s'ha constituït la Comissió dels Països Catalans del primer Congrés de les Llengües. Diego Arcos informa que mantenen converses amb Òmnium Cultural, associacions per la defensa del català a la justícia i entitats valencianes i mallorquines.

www.casalargentino.org
«Està confirmada la presència de 172 llengües que viuen la mateixa situació. Crec que l'experiència catalana serà un corrent d'aire fresc». Arco destaca la presència d'un dels màxims experts en la llengua guaraní, el mallorquí mossèn Melià -que assistirà als dos congressos-. L'escriptor colombià Gabriel García Márquez ha anunciat la seva negativa a participar en el congrés oficial per divergències amb els organitzadors.


i Perot lo lladre diu...

: "Nunca fue la nuestra lengua de imposición, sino de encuentro; a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano: fueron los pueblos más diversos quienes hicieron suyos, por voluntad libérrima, el idioma de Cervantes."

Amb aquestes paraules es despenjava el 23 d'Abril 2001 el monarca espanyol, D. Juan Carlos I de Borbón, durant el discurs d'entrega del Premio Cervantes.

1er. EL REI ÉS UN MENTIDER

Tots els pobles (catalans, bascos, gallecs, pobles originaris d'Amèrica,etc.) que en un moment o altre de la nostra història hem patit o continuem patint la voluntat expansionista del Regne d'Espanya, hem estat objecte de polítiques d'imposició de la llengua castellana -tal i com en donen fe les múltiples disposicions legals recollides per nombrosos historiadors-.


Les declaracions, doncs, constitueixen sense cap mena de dubte UNA MENTIDA pronunciada pel Cap de l'Estat en el que vivim.


-2n. LES DECLARACIONS VOLEN ENCOBRIR L'INTENT HISTÒRIC D'ESPANYA DE FER DESAPARÈIXER LA LLENGUA CATALANA.


Com a conseqüència d'aquestes polítiques, les catalanes i els catalans hem sofert en molts moments de la nostra història com a poble, la marginació de la nostra llengua i la repressió directa en el seu ús.


La continuitat d'aquesta situació durant llargs anys constitueix un intent d'etnocidi per part del Regne d'Espanya cap a la nació catalana.


Tal i com recullen diferents tractats internacionals de promoció i defensa dels drets dels homes i dels pobles, la negació d'un etnocidi o intent d'etnocidi constitueix una violació greu de la dignitat humana. (Així ho han recollit,per exemple, multitud de senténcies proferides contra grups feixistes que han intentat negar l'holocaust jueu per part del règim de l'Alemanya nazi).


-3r. FORMEN PART DE LA CAMPANYA DEL NACIONALISME ESPANYOL PER ESBORRAR LA NOSTRA MEMÒRIA COM A POBLE.


Les declaracions del monarca, així com les repetides afirmacions i iniciatives per l'estil dels diversos mitjans del nacionalisme espanyol (Decreto de Humanidades, Ley Orgánica de Universidades), són l'expressió pública d'una voluntat de revisió de la història "d'Espanya" que elimini la nostra memòria com a nació en el marc d'una suposada nació espanyola que hauria existit feliçment des de sempre .
Re: cada loco con su tema...
29 set 2004
oye sin insultar..."polaco"!VIVA ESPAÑA! y viva el dia de la hispanidad! ademas recordad q vuetra kerida cataluña pertenece ami adorable ESPAÑA! P.D: no soy facha, solo soy española! ;)
Una paginita muy guarrita
05 oct 2004
Vamos a ver, guarros. Estaba dando una vueltecita por este mundillo de Internet y, ¡zas!, me topo con este antro anarquista. ¡Uf, qué pestazo! A ver si os laváis, aunque sólo sea de higos a brevas, ¿de acuerdo, guarros? Veo que aquí hay mucho carca polacón. Creo que no existe una región más repelente, por el elevado número de cornudos ultramontanos ácratas que en ella habitan, que Polonia. ¿Cómo sois tan gangosos? ¿No os dais cuenta de que corréis el riesgo de morir de cáncer de garganta?

Respecto a esos detritos humanoides cuyas agresiones os dedicáis a denunciar aquí, ¿podéis decirnos dónde se encuentran hospitalizados? Más que nada, para ir a hacerles una visita: nos encanta rematar la faena como Dios manda.

En cuanto a la conmemoración de la fiesta de la Hispanidad, ya sabéis que, como ocurre todos los años, os esperamos en la montaña de Montjuich, más o menos a las 12 del mediodía. Venga, tenemos que sumarnos todos a honrar la bandera de nuestra PATRIA, ESPAÑA. Además, fijaros que la conmemoración tendrá lugar en la misma montaña en la que, en un lejano año de 1939, enviamos para el otro barrio al golpista y pestilente Luisito Compañeros, el líder de Izquierda Republicana de aquella región del nordeste de ESPAÑA.

Y ya, para terminar, sólo me queda desearos que paséis, como nosotros, una feliz jornada del Día de la Hispanidad. Permitidme, también, que os recomiende una entretenida página web (mucho más entretenida que ésta, por supuesto) cuya dirección es: www.anti-barcelona.com

Hasta pronto, guarros.
deny: quien te dio españa?
06 oct 2004
en un sorteo d loteria?
heredada? qien la habia conseguido mato para tenerla? te sientes orgullosa d la muerte d personas?
es obligatorio ser d tu pais o la gente q no qiera puede no serlo? y si todo un trozo no lo qiere ser, tambien les obligarias?
estas d acuerdo con la colonizacion imperial q se hizo en america? te gustaria q otra nacion lo hiciera con la tuya?

es ese el modo d convivencia entre culturas q promulgas?

o prefieres la retrograda ley del mas fuerte?????
pues como chica, yo no la promulgaria o no saldria d casa...
Sindicat Terrassa