Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
Més diners per a la monarquia
28 set 2004
És sabut que tots i cadascun dels ciutadans contribuïm religiosament al manteniment de la institució monàrquica espanyola, però el que no sabem és que el pressupost que cada any hi destina el corresponent Govern augmenta també religiosament.
Si el darrer pressupost aprovat per Aznar donava al rei Joan Carles 7,51 milions d’euros, per al 2005, el nou executiu socialista no ha volgut ser menys, i ha augmentat el “sou� de la família reial en un 3,5%, situant la partida destinada en 7,78 milions.

I és que el cost de la vida puja, i al ciutadà corrent cada vegada li costa més arribar a final de mes. Aquestes xifres consten en el projecte de pressupostos generals de l’Estat que el ministre d’Economia, Pedro Solbes, ha entrat aquest matí al Congrés dels Diputats.

Pel que fa l'apartat de sous dels principals càrrecs de les diferents institucions de l'Estat espanyol, el sou del president del govern, José Luís Rodríguez Zapatero, serà al 2005 d'uns 85.000 euros. La seva retribució, però, continua sent inferior a la de les principals autoritats del Poder Judicial i del Consell Econòmic i Social, entre d'altres.

Tant el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, així com del Tribunal Constitucional, percebran 135.518 euros. Pel que fa a altres membres del govern, els vicepresidents, actualment María Teresa Fernández de la Vega i Pedro Solbes, tindran un sou de 79.854 euros; les retribucions dels ministres es fixen en 74.959 euros, i les dels secretaris d'Estat se situen al voltant dels 69.000 anuals.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Més diners per a la monarquia
28 set 2004
Malditos políticos!!!!!!!!!!! Los Españoles matandose a trabajar y ese viviendo como quiere y encima le dan MAS DINERO!!!! Pero por favor!!!!

Viva la Republica, NACIONAL-SINDICALISTA!!
VIVA ESPAÑA!!!
Re: Més diners per a la monarquia
28 set 2004
Els feixistes espanyols són els que van enderrocar la Generalitat Repúblicana, a més de la república espanyola, imposant una dictadura i forçant al 1975 el retorn dels Borbons.
Re: Més diners per a la monarquia
28 set 2004
Santiago Cariñanos, concejal de Viana Unida.


Ayuntamiento de Viana


Como concejal en el Ayuntamiento de Viana quiero ante todo manifestar mi bienvenida a todos los ciudadanos que se acercan a esta localidad, así como mostrar el mismo respeto para todos ellos, se llamen García o se llamen Borbón.

Sin embargo, no puedo dejar de mostrar mi desacuerdo con el hecho de que desde parte del Ayuntamiento de Viana se esté dando pábulo a la monarquía.

Como republicano y navarro que soy, y además como representante en el Ayuntamiento de Viana de una serie de gentes que no estamos de acuerdo con esa institución heredada tras el franquismo, una institución que entendemos anacrónica en un sistema democrático, no entiendo esa actuación desde el Consistorio.

No entiendo tampoco que sea desde las propias instituciones navarras y desde un Ayuntamiento gobernado supuestamente por republicanos -PSOE- desde donde se está dando apoyo a una institución como la monarquía, con un valor democrático nulo y que siempre ha estado apoyada por personas que han pretendido desvirtuar el sentido real de la democracia.

Por todo ello, como concejal de Biana Unida he querido manifestar a través de estas líneas mi absoluto desacuerdo con la actitud que el Ayuntamiento de mi ciudad ha mostrado ante la visita de don Felipe de Borbón.
Re: Més diners per a la monarquia
28 set 2004
Els Borbons espanynols haurien d'acabar con els seus parents francessos, a la guillotina
Re: Més diners per a la monarquia
28 set 2004
No, sería millor veure'ls treballar... a qualsevol dels treballs precaris que suportem tants i tants treballadors, a pagar lloguers abusius amb sous de miseria, etc.
Re: Més diners per a la monarquia
29 set 2004
Me hace gracia que estos fascistas españoles vengan a quejarse de los privilegios y robos de la monarquía cuando ellos la pusieron...jajajaja,es demasiado.

Cualquier día tb se quejarán de los privilegios de la Iglesia...
Re: Més diners per a la monarquia
29 set 2004
"Los españoles matandose a trabajar"?
O sea que ademas te matan a trabajar? Si seran primaveras los trogloditas estos! Son como los perros tontos, lamen la mano del que les pega!
Y tan felices de defender a quien les da por culo!
Ke los reyes magos te traigan una neurona para hacer compañia a la que te queda, que es oligofrenica, la pobre. Y un poco de sentido del ridiculo (no es ningu equipo de futbol, eh, lumbrera?)
Re: Més diners per a la monarquia
29 set 2004
Tranquilo que mas que tú si trabajan falangistas, y gente de extrema derecha eso lo tengo muuuuuuuuy pero que muuuuuuuuy claro.
Pues mira si mi padre se mata a trabajar para sacar a su familia adelante aunque tenga 2 hijos(uno comunista y otro anarquista) que chupan todo el dinero que gana.
Joder que gente, os llamais liberales y ese va por ahí diciendo mandar a la guillotina a una persona, jejeje si es que lo vuestro es una GRAAAAAAAAAAAAAAAAN FARSA

¡¡¡Arriba España!!!
Re: Més diners per a la monarquia
29 set 2004
El teu pare em fa molta pena.
Sindicato Sindicat