Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal
El banc ètic i solidari Triodos aterra a la península
28 set 2004
27/09/04


Després de vint-i-quatre anys als Països Baixos, Bèlgica i la Gran Bretanya, el Triodos Bank acaba d'estrenar la primera sucursal a l'estat espanyol. Amb una oferta que combina la rendibilitat econòmica amb la responsabilitat social i ambiental, Triodos ha obert a la localitat madrilenya de Las Rozas la primera seu a la península amb una aposta per la banca telefònica, la banca per internet i les operacions per correu, completada amb un equip d'assessors i especialistes presencials. Els productes que ofereix Triodos són comptes d'estalvi, comptes corrents, dipòsits a termini fix, préstecs a curt i llarg termini, avals i garanties. La diferència respecte de la banca tradicional és que aquest banc sols inverteix els fons en projectes, iniciatives i empreses que ofereixin sostenibilitat social i ambiental, o que estiguin relacionats amb la cultura. El banc ja té experiència en inversions en energies renovables, agricultura ecològica, bioconstrucció, tecnologia mediambiental, reinserció de col·lectius en risc d'exclusió, comerç just i turisme sostenible.
Entre totes les oficines, Triodos compta actualment amb més de 100.000 clients i gestiona prop de 1.500 milions d'euros.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El banc ètic i solidari Triodos aterra a la península
28 set 2004
Las cajas de ahorro también son muy cristianas ellas....y son muy buen negocio. ¿Qué diferencia hay con este triodos?
Re: El banc ètic i solidari Triodos aterra a la península
28 set 2004
Por cierto ¿si Triodos es un banco, quiénes son sus principales accionistas?
Re: El banc ètic i solidari Triodos aterra a la península
28 set 2004
Banca ética, esto es lo que se llama en castellano un oximoron.

Oximoron. (Del gr. oxymoron). m. Ret. Combinación en una misma estructura sintáctica de dos palabras o expresiones de significado opuesto, que originan un nuevo sentido; p. ej., un silencio atronador. (Según el Diccionario de la Real Academia Española de la Lengua)

¿Cómo puede ser ético el que se dedica a la usura?
Re: El banc ètic i solidari Triodos aterra a la península
28 set 2004
solo sabeis ladrar, todo es reformismo cristiano, seguro que triodos no es la mejor opcion y las cajas de ahorros no son lo que tendrian que ser, pero hay gente que mas alla de tener la palabra revolucion en la boca hace cosas, muchas mas cosas que simplemente ladrar y cagarse en todo
Sindicat