Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: globalització neoliberal : ecologia
S’incendia un petrolier amb 21.000 tones de nafta a bord
28 set 2004
Tarragona
De moment, no hi ha perill d'abocaments

El Pride A, un petrolier de bandera grega que es troba ancorat a cinc quilòmetres del port de Tarragona, s’ha incendiat aquest divendres a la matinada sense que s’hagin produït danys materials ni abocaments. Segons ha informat la Subdelegació del Govern a Tarragona, els equips de Salvament Marítim ja han aconseguit extingir les flames del vaixell, que està carregat amb 21.000 tones de nafta, un combustible altament inflamable.
Font: Agències

24/9/2004


Segons ha explicat la Subdelegació del Govern a Tarragona, l'incendi s'ha declarat sobre les 2:30 hores d'aquesta matinada a causa d'un curtcircuit als camarots del vaixell que estava fondejat esperant per descarregar el carburant, procedent del port de Haifa (Israel), al pantalà de Repsol-YPF del port de Tarragona.

Un cop s’ha produït el foc, el capità del Pride A, de 183 metres d'eslora i amb 28 tripulants a bord, ha comunicat a Salvament Marítim que ells sols no podien controlar l'incendi, per la qual cosa els equips de Salvament Marítim han acudit a l'emergència. Quatre remolcadors del port de Tarragona i l'embarcació de salvament Salvamar Diphda s’han acostat al petrolier i han evacuat preventivament 18 dels tripulants mentre els altres mariners treballaven en l'extinció del foc.

PODRIA HAVER ESTAT UNA TRAGÈDIA

Segons ha informat Salvament Marítim, la situació ha estat molt tensa ja que la nafta és un producte altament inflamable i hagués pogut produir-se una tragèdia si el foc hagués arribat als cellers carregats amb aquest combustible. Finalment, el foc ha quedat controlat i extingit sense que hagi arribat a afectar aquesta càrrega.

Personal dels bombers de la Generalitat i del parc químic de Tarragona s'han desplaçat a bord del petrolier sinistrat i han inspeccionat la zona dels camarots on va començar el foc, mentre que els mariners evacuats han pogut ja tornar al vaixell. El capità marítim de Tarragona ha ordenat que dos remolcadors segueixin preventivament als voltants del petrolier mentre els tècnics avaluen les condicions en què està el vaixell.

Fonts de la Subdelegació del Govern a Tarragona han restat importància al succés, encara que han reconegut la perillositat de la nafta, i han confiat que el vaixell pugui descarregar el producte en les pròximes hores als dipòsits de Repsol del port tarragoní tal com tenia previst si els tècnics comproven que l'operació pot realitzar-se sense perill.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat