Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Es detecta un augment de plàstics entre la brossa recollida al mar
28 set 2004
Com cada any, l’Agència Catalana de l’Aigua ha portat a terme aquest estiu una campanya per mantenir la qualitat de l’aigua del mar. S’han recollit fins a 897 metres cúblics de brossa, entre els quals cal destacar especialment els plàstics. La recollida d’aquest material s’ha disparat un 20% enguany. És la punta de la llança d’un problema etern, els residus sòlids que floten per les platges catalanes.
Font: EuropaPress

28/9/2004

A més d’aquest augment de residus plàstics, a les platges també s’ha detectat un increment més lleu d’altres residus sòlids com fustes o fins i tot elements orgànics, incloent deixalles i restes d’animals. Des de l’Agència Catalana de l’Aigua es veu amb preocupació la proliferació d’aquest tipus de residus. Al mar també s’hi han detectat diversos episodis de contaminació per escumes, sobretot al Maresme, el Baix Empordà i al Barcelonès.

Per províncies, on s’ha recollit un major percentatge de residus és a Tarragona, que acapara un 46% del total. No obstant, la comarca d’on ha sortit més brossa es troba a Barcelona: és el Maresme, que aporta un 14% dels residus recollits a l’aigua. Cal dir, però, que és la comarca de Catalunya amb més quilòmetres de platja. Des de l’Agència es reconeix que el volum de sòlids recollits es pot considerar, en termes generals, igual a totes les platges.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha invertit aquest estiu 3,5 milions d’euros per portar a terme la neteja de l’aigua de les platges, tal com va explicar aquest dilluns el seu director, Jaume Solà. El pla de control de platges s’ha allargat enguany durant 78 dies. Ara és el torn d’estudiar a què es deu aquest increment dels plàstics i altres sòlids al mar, fet pel qual s’ha encarregat al Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) un informe que estarà llest la primavera de 2005.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat