Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : ecologia
McDonalds se sincera
27 set 2004
mc donalds.jpg
ANTI-McDONALD'S

En els anys 80 London Greenpeace en conjunt amb altres organitzacions van decidir organitzar el dia de protesta. El 16 d'octubre és el dia internacional contra McDonalds, aquest és també el dia Internaciona de l'Aliment decretat per l'ONU. Justament per aquest motiu es va eligir aquest dia. McDonalds destina molt diners per a combatre aquesta campanya i iniciar processos judicials contra persones i/o organitzacions. A continuació donem el per que del boikot i les accions contra McDonalds.


Fam.
Mentre moltes persones moren de fam en el món, en el "Tercer Món" s'utilitza molta superfície per a la ganaderia i per al cultiu d'aliments destinat al bestiar destinat als paisos rics. 145 milions de tones de grà (per any) són utilitzats per a l´alimentacioó del bestiar, donen com resultat solament 21 milions de tones de carn.

Destrucció de la Terra.
Gran part de les selves del planeta és destruïda per multinacionals. McDonalds ha afirmat que la major part de la carn utilitzada en els seus productes prové de llocs que abans eren selves. Així aquestes multinacionals obliguen als productors locals a engrandir les seves finques i destruir mes boscos. El tema és el següent : es talen milers d´arbres per a utilitzar aquest espai per a sembrar menjar per al bestiar, es talen els arbres, s'incendia el lloc, es neteja i es sembra el camp, el que succeeix que aquesta terra pot ser utilitzada com a molt per cinc anys ja que de per si no és apta per a aquest tipus de cultius i a mesura que es conrea va perdent tots els minerals i es torna esteril. McDonal's és el consumidor mes gran del món en el que a carn es refereix. EL gas metà, produït per abonament excessiu de les terres, és un dels majors responsables de l'efecte hivernacle. Cada any McDonalds (com moltes altres) utilitza milers de tones de material d'empaquetatge (en molts casos no són biodegradables) innecessari, el que significa milions de tones d'escombraries.

Destrucció de la salut.
McDonalds presenta el seu menjar com saludable, però en realitat conté molt greix, sucre, sal i no conté ni fibres ni vitamines. Aquest tipus d'alimentació pot ampliar els riscos de contreure malalties circulatòries, càncer, diabetis i altres més. Els aliments de McDonalds contenen molts additius químics, els quals a més a més de provocar malalties poden provocar la hiperactivitat en els nens. En 1991 McDonalds va ser responsable , a Anglaterra, de cents d'intoxicacions.

Maltractament d'animals.
McDonalds nececita gran quantitat de carn, per a això es cria als animals en condicions extremes. Els animals no tenen espai per a moure's, els mantenen desperts les 24 hs. del dia, i se´ls alimenta amb hormones. Això fa que l'animal engreixi molt més depresa del normal. La mort d'aquests animals es realitza de les formes mes horribles.

El tracte amb els seus treballadors.
Els empleats de McDonalds reben un salari molt baix. No es paguen hores extres. La presió de treball és molt gran i el personal molt poc. Té un grau alt d'accidents en el lloc de treball. Molts dels empleats de McDonalds són persones amb molt poques possibilitats d'aconseguir altres treballs. A més a més el personal canvia constantment, una de les raons per la qual no es pot organitzar un sindicat. Aquells empleats afiliats a un sindicat són acomiadats per qualsevol excusa ja que Mcdonalds no vol saber res de sindicats.


Com veiem hi ha suficients raons per a no consumir en McDonalds o llocs semblants. Ja que les grans cadenes de menjar ràpid tenen la mateixa metodologia de treball i producció. Si estas d'acord per favor distribueix la informació per tots costats. La decisió esta en cadascun.


BOIKOT I SABOTATGE A McDONALDS !


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
[CAS]

ANTI-McDONALD'S
En los años 80 London Greenpeace en conjunto con otras organizaciones decidieron organizar el dia de protesta. El 16 de octubre es el dia internacional contra McDonals, este es tambien el día Internaciona del Alimento decretado por la ONU. Justamente por ese motivo se eligio ese día. McDonal's destina mucho dinero para combatir esta campaña e iniciar procesos judiciales contra personas y/u organizaciones. A continuación damos el por que del boikot y las acciones contra McDonal's.

Hambre.
Mientras muchas personas mueren de hambre en el mundo, en el "Tercer Mundo" se utiliza mucha superficie para la ganaderia y para el cultivo de alimentos destinado al ganado destinado a los paises ricos. 145 millones de toneladas de granos (por año) son utilizados para la alimentacion del ganado, dan como resultado solamente 21 millones de toneladas de carne.

Destrucción de la Tierra.
Gran parte de las selvas del planeta es destruida por multinacionales. McDonal's ha afirmado que la mayor parte de la carne utilizada en sus productos proviene de lugares que antes eran selvas. Asi estas multinacionales obligan a los productores locales en agrandar sus fincas y destruir mas bosques. El tema es el siguente : se talan miles de arboles para utilizar ese espacio para sembrar comida para el ganado, se talan los arboles, se incendia el lugar, se limpia y se siembra el campo, lo que sucede que esta tierra puede ser utilizada como mucho por cinco años ya que de por si no es apta para ese tipo de cultivos y a medida que se cultiva va perdiendo todos los minerales y se vuelve esteril. McDonal's es el consumidor mas grande del mundo en lo que a carne se refiere. EL gas metano, producido por abono excesivo de las tierras, es uno de los mayores responsables del efecto invernadero. Cada año McDonal's (como muchas otras) utiliza miles de toneladas de material de empaque (en muchos casos no son biodegradables) innecesario, lo que significa millones de toneladas de basura.

Destrucción de la salud.
McDonal's presenta su comida como saludable, pero en realidad contiene mucha grasa, azucar, sal y no contiene ni fibras ni vitaminas. Este tipo de alimentación puede ampliar los riesgos de contraer enfermedades circulatorias, cancer, diabetes y otras mas. Los alimentos de McDonal's contienen muchos aditivos quimicos, los cuales adems de provocar enfermedades pueden provocar la hiperactividad en los niños. En 1991 McDonal's fue responsable , en Inglaterra, de cientos de intoxicaciones.

Maltrato de animales.
McDonal's nesecita gran cantidad de carne, para eso se cria a los animales en condiciones extremas. Los animales no tienen espacio para moverse, los mantienen despiertos las 24 hs. del dia, y se los alimenta con hormonas. Esto hace que el animal engorde mucho mas rapido de lo normal. La muerte de estos animales se realiza de las formas mas atroces.

El trato con sus trabajadores.
Los empleados de McDonal's reciben un salario muy bajo. No se pagan horas extras. La presion de trabajo es muy grande y el personal muy poco. Tiene un grado alto de accidentes en el lugar de trabajo. Muchos de los empleados de McDonal's son personas con muy pocas posibilidades de conseguir otros trabajos. Ademas el personal cambia constantemente, una de las razones por la que no se puede organizar un sindicato. Aquellos empleados afiliados a un sindicato son despedidos por cualquier excusa ya que Mcdonal's no quiere saber nada de sindicatos.

Como vemos hay suficientes razones para no consumir en McDonal's o lugares parecidos. Ya que las grandes cadenas de comida rapida tienen la misma metodología de trabajo y produccion. Si estas de acuerdo por favor distribuye la información por todos lados. La decision esta en cada uno.

¡BOIKOT Y SABOTAJE A McDONALD'S!
Mira també:
http://www.fortunecity.es/arcoiris/terapias/173/libertario/mcdonald.htm

This work is in the public domain
Sindicat