Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Comunicat públic d'Alternativa ESTEL sobre la proliferació dels barracons als instituts
27 set 2004
D'uns anys ençà, l'administració, ens té acostumats a fer esdevenir el que havia de ser una solució transitòria al augment d'alumnes en una realitat precària i perpetua: els barracons. Aquest any al Principat ja son 16.559 alumnes els que han hagut de començar el curs en uns barracons on les condicions mínimes per desenvolupar les activitats "educatives" no estan garantitzades ni per els i les alumnes ni per el personal docent els quals viuen quotidianament problemes com la falta d'espai, els sorolls o les temperatures extremes. Només han sigut 800 alumnes els que han deixat els barracons respecte l'any passat malgrat les promeses del tripartit.
logopetit.jpg
El fet que, any rere any, es repeteixi la mateixa situació sense canvis significatius fa entreveure la poca voluntat de les administracions per a invertir en l'educació pública. Les administracions segueixen apuntant com a responsable de la situació la falta de recursos mentre es dediquen a concertar escoles privades religioses en el terreny educatiu, dediquen grans inversions militars o organitzen hipòcrites fòrums internacionals. Els barracons són la mostra física de la seva indiferència real cap a l'educació publica.


Observant la flagrant situació, des de l'Alternativa Estel, exigim la desaparició dels barracons i, alhora, un augment dels recursos necessaris per permetre a tothom fer efectiu el dret a rebre un bon nivell de qualitat educativa. Ara més que mai són necessaris uns instituts públics de qualitat, populars, democràtics i en català.

Alternativa ESTEL, Sindicat d'estudiants de l'Esquerra Independentista
Mira també:
http://www.alternativaestel.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa