Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Els estudiants de la UPF protesten durant la inauguracio del curs.
27 set 2004
Els sindicats de l'Esquerra Independentista Coordinadora d'estudiants dels Països Catalans i Alternativa Estel han mostrat el seu rebuig a la presencia de Pasqual Maragall, Carles Solà, Joan Clos, etc, com a participants de l'acte d'inauguració dels curs a la UPF. S'ha repartit un comunicat, s'ha penjat pancartes a l'auditori on es produïa l'acte i s'ha xiulat a tots els organitzadors i polítics presents.
Els dos sindicats han emès aquest comunicat conjunt:

NI CATALANISTA NI D’ESQUERRES


Alternativa ESTEL i la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC), sindicats d’estudiants de l’Esquerra Independentista, volem mostrar el nostre malestar davant la visita del president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall.

El president Maragall i el seu partit (PSC-PSOE) estan duent a terme unes polítiques gens favorables al sector públic (Fòrum 2004, 22@,...) i l’ensenyament no s’escapa d’aquest afany privatitzador. Si fa uns mesos, els dirigents del tripartit es manifestaven en contra de la LOU encara és hora que, ara al govern, facin cap moviment per erradicar aquesta llei. El partit del senyor Maragall insisteix en un model d’ensenyament públic deficitari (manca de beques, de recursos per a la investigació...) i l’aposta per la implantació del nou Espai Europeu d’Ensenyament Superior, a través del Procés de Bolonya, aboca els i les estudiants a la precarització i a l’elitització del sistema estudiantil. Enguany, a més, l’increment de les taxes universitàries és absolutament desorbitat (un 4,1%)
El PSOE és el responsable de la darrera agressió a la unitat de la llengua. Un intent secessionista que pretén diferenciar el català i el valencià i que neix, a més, arran de la negació del reconeixement de la nostra llengua com a oficial a la Unió Europea. En aquest sentit, l’aposta del partit del senyor Maragall pel “sí� a la Constitució Europea no pot ser benvinguda, de cap manera, pels i per les estudiants, ja que la seva aprovació suposarà una retallada de drets socials i nacionals intolerable, portant-nos a una Europa neoliberal, privatitzadora, militarista, sexista i antidemocràtica.


Per una universitat pública, catalana, popular i de qualitat, fora polítics botiflers!
Endavant amb la lluita des de les aules!

Alternativa Estel
www.alternativaestel.org

Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) www.coordinadora.net
Mira també:
http://www.alternativaeste.org
http://www.coordinadora.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els estudiants de la UPF protesten durant la inauguracio del curs.
28 set 2004
molt be

http://www.telenoticies.com/tvcmult/160487002.rm
http://www.telenoticies.com/tvcmult/160487002.rm
http://www.telenoticies.com/tvcmult/160487002.rm
http://www.telenoticies.com/tvcmult/160487002.rm
Sindicato Sindicat