Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
¿Saps que tu també pots votar per Bush o per Kerry?
27 set 2004
Dilluns, 27 de setembre de 2004

Estats Units d'Amèrica
Primer experiment d'abast mundial

¿Et mores de ganes de poder votar a les eleccions nord-americanes del 2 de novembre? ¿Vols dir al món que George Bush ha de seguir governant els Estats Units? ¿Opines que el nou llogater de la Casa Blanca ha de ser John Kerry? Doncs, encara que et sembli mentida, la teva opinió importa. I, a més, la pots expressar. Com? Aquest web ha nascut amb la voluntat que gent de tot el món pugui participar, encara que sigui simbòlicament, en els comicis ianquis.
Joan Escofet (laMalla.net)

Les eleccions nord-americanes, per la seva importància, afecten de manera directa o indirecta milions de ciutadans de tot el món. El què passa al país més poderós del món també es competència de la resta d'habitants del planeta que, ara, poden expressar la seva opinió.

Per votar, només t'hi has d'enregistrar (només demanen un país i un correu electrònic) i no hi ha límit d'edat. Gràcies al compte de correu rebràs, abans del 2 de novembre, una papereta de vot electrònic. Els resultats es publicaran a Internet el mateix dia que els nord-americans votin. Des del web es comprometen a validar el procés electoral i és que opinen que, per primera vegada, hi ha un experiment virtual d'e-democràcia.

Des d'aquesta curiosa pàgina, fan una crida a la participació dels votants dels Estats Units. Volen deixar clar que no són una plataforma anti-nord-americana o anti-Bush i que totes les opinions són força ben rebudes. De moment, els e-votants europeus són els més actius i els que demostren tenir menys interès són els africans i els australians.

Visitant la pàgina t'adonaràs que als comicis nord-americans no hi participen, només, republicans i demòcrates sinó que hi ha una llarga llista d'aspirants que, evidentment, es quedaran a molta distància dels dos grans partits.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ¿Saps que tu també pots votar per Bush o per Kerry?
27 set 2004
Una noticia cojonuda, sobretodo por que no dice donde esta esa página web. ¿Tal vez humo?
Re: no es humo
27 set 2004
crec que quan ha copiat el text s'han perdut els links.
aquesta es la direccio:
http://www.theworldvotes.org/
Re: ¿Saps que tu també pots votar per Bush o per Kerry?
28 set 2004
Hay tambien http://www.theworldspeaks.net

:-)ú
Re: ¿Saps que tu també pots votar per Bush o per Kerry?
28 set 2004
que cap despistat voti pel LIBERTARIAN PARTY pensant que son comunistes llibertaris o anarquistes... malgrat el seu nom és un partit ultraneoliberal i de dretes!
Sindicato Sindicat