Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : pobles i cultures vs poder i estats
Gandia en festa!! - Correllengua 2004
27 set 2004
Gran festa a Gandia per celebrar el Correllengua 2004

La línia d’alta tensió, l'autodeterminació de Palestina i del Sàhara, l’Europa del pobles i el reconeixement de la llengua catalana són els temes dels manifestos d'enguany.

La Fundació Casal Jaume I de la Safor-Valldigna i més de seixanta entitats i institucions de la comarca han organitzat una diada plena d'activitats i reivindicació.
Dissabte 2 d’octubre, la Fundació Casal Jaume I de la Safor-Valldigna, ha organitzat un ambiciós programa d'activitats per celebrar el pas del Correllengua 2004 per Gandia i la Safor.

A partir de les 9.30 hores, amb el lema "Amb la Llengua Fora!" hi ha diferents activitats esportives, com ara: pilota valenciana, rugbi, futbol, Kung-Fu, esgrima, escalada, pesca i senderisme.

Per la vesprada, a les 16.30 hores un senyal pirotècnic donarà l’inici de la demostració castellera que tindrà lloc a l’interior del Palau Ducal dels Borja.

Tot seguit, a la plaça Major s'inaugurarà una la placa commemorativa del castell de 4 de 8 de la Colla Castellera els Xics de Granollers, el Correllengua 2003. En la mateixa plaça actuaran les colles castelleres de Manresa i de Terrassa.

A les 18,55 hores, un altre senyal pirotècnic donarà l'inici a la cercavila popular del Correllengua 2004 que, amb la Flama de la Llengua, recorrerà els carrers del centre de la ciutat.

Hi participen: la Colla de Dimonis Fem Fredat! de Simat de la Valldigna; el Grup de Dolçainers i Tabaleters de la Safor-UPG; les Torxes de la Valldigna; la Flama Nacional; les quatre flames Locals; el Patronat d’Honor; el Patronat, les Juntes i les personalitats; la Unió Musical Sant Francesc de Borja de Gandia; el Ball de Bastons de Llorenç del Penedés; el Grup de Dansa Popular Roís de Corella de Gandia; la Muixeranga la Construcció de la Safor; la Colla Castellera Tirallongues de Manresa; la Colla de Gegants els Àngles; el Grup de Dansa els Porrots de Silla; i la Colla Castellers de Terrassa.

A les 20,30 hores, a la plaça del Rei en Jaume I, es llegirà el Manifest per la Llengua i es farà l'elecció dels Patrons d’Honor 2004. La línia d’alta tensió de la Valldigna; l'exercici al dret de l’autodeterminació de Palestina i del Sàhara; per l’Europa del pobles; i pel reconeixement oficial de la llengua catalana; són altres manifestos que es llegiran al final de l'acte, que es tancarà amb la interpretació de la Muixeranga a càrrec del Grup de Dolçainers i Tabaleters de la Safor.

A la nit, a les 21.30 hores, a la plaça Josep Raussell (El Prado), tindrà lloc el sopar del Correllengua, que aquest any preveu l’assistència de més de 2.000 persones. En acabar, hi haurà les actuacions d’Enssamble Grup de Percussió i cantada d’Havaneres.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Gandia en festa!! - Correllengua 2004
28 set 2004
www.correllengua.org

Dimecres 29 de setembre
La Vall d'Alba
[Plana Alta]
11:15 hores Escoles del poble
Festa per la Llengua

Dimecres 29 de setembre
Arenys de Mar
[Maresme]
De 9 a 10 del vespre
II Xat per la Llengua amb Jordi Bilbeny

Dimecres 29 de setembre
Igualada
[Anoia]
A les 20:00 Centre Cultural Cal Ble
Presentació del llibre "Contra el liberalisme i el cofoisme lingüístic"

Dimecres 29 de setembre
Tarragona
[Tarragonès]
19.00 Aula 3102 de la Facultat de Lletres de la URV (Plaça Imperial Tarraco, 1)
Projecció de vídeos

www.correllengua.org
Re: Gandia en festa!! - Correllengua 2004
29 set 2005
Companys m'agradaria saber l'hora d'inici de la manifestació a Gandia i el lloc d'ixida ja que els del PP i qualició Vlenciana fan una contramanifestació. M'agradaria anar x ser mes que ells. Si algu s'anima a vindre sera venbingut... Adeu..Llibertat per als Països Catalans!!!
Sindicat Terrassa