Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
Després del Fòrum
27 set 2004
Es plegaran cadires, s´arraconaran senyals, es descargolaran estructures; l´estiu començarà a decaure, esgotat, frisós per despertar la primavera roncadora i pregar-li un raconet en el llit de les estacions. Matinarà un fred mandrós, aleshores, condensarà el calor remanent i l´enviarà al cel en forma de núbols de tempesta. És el calor efímer de cada temporada, que aquest any arrossegarà diàlegs innocus, poc controvertits, d´assimilació fàcil i curulls d´obvietats, velers engalanats que solquen el mar tot implorant pau mentre s´esbatussen uns emigrants que reclamen el més elemental, xifres manipulades de visitants virtuals, de visitants induits amb el recurs fàcil de convertir el recinte en un plató televisiu. Arrossegarà també oblit i indiferència; els palestins, per exemple, els que amb més rigor pateixen el règim dictarorial Israelià, transvestit de democràcia. O els saharauis, encara sense un territori digne on instal.lar-se. Els pobres iraquians, també, els sudanesos, una població a la deriva martiritzada per anys i anys de guerra civil... Balls i folklore aixó sí, tots els que vulgueu. Del mateix Sudan, sense anar més lluny: la plasticitat i l´armonia musicals d´una tal Rasha ofegant els gemecs d´agonia del seu poble. I carnavals, com no; el Brasil que se´ns presenta festiu, exultant, fent ombra als qui haurien de ser els tristos protagonistes, els “sense terra�, els nens que moren de gana i fàstic pels carrers...
Intenses nubolades creuaran el cel, també, de les empreses implicades en aquest parc temàtic de l´ hipocresia, algunes implicades en negocis de guerra, d´altres promotores de l´expoliació i la misèria de molts paisos de l´anomenat tercer món. Sobre aquestes, però, només plouran beneficis. Econòmics, clar, per aixó hi estan. Només així, després, ballaran com l´alcalde Clos al ritme de Samba, un cop endreçada la caixa, cridaran ben fort que visca la pau tot brindant amb un bon vi al sopar de germanor que de ben segur clourà la farsa.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Després del Fòrum
27 set 2004
segons he vist al telenoticies migdia de tv3 ("la teva") els gestors del Fòrum van amagar almenys dues amenaces d'atemptat... quan convé cal crear paranoia, i quan convé cal que no ens enterem de res, no sigui que la gent s'espanti i no vingui al Fòrum!... i a més ho han dit alegrement!
Sindicato Sindicat