Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: laboral
Comunicat del Moviment per l'Unitat del Poble d'Elig. 'Per la defensa del calcer i els drets dels tr
27 set 2004
Per la defesa del calcer i els dreta laborals.
Moviment per la Unitat del Poble

Dijous passat 23 de setembre els treballadors d'Elx van tornar a concentrar-se en el polígon industrial, convocats per la remorología, per a defensar el seu treball i els seus drets davant un impressionant desplegament policial, pensat per a evitar qualsevol tipo d'incendi, ja fora físic o social.

La situació de la indústria a Elig és insostenible: els tancaments de fàbriques estan a l'ordre del dia, les condicions de treball són infrahumanes als tallers clandestins que inunden la ciutat, els empresaris no fan contractes, o com a molt "concedixen" contractes rotatius... Les administracions (local, autonòmica i estatal), els sindicats majoritaris, els partits de la "esquerra" institucional han deixat abandonats als treballadors a la seua sort.

L'única solució que els reste és organitzar-se i mobilitzar-se des de la base, i això és el que estan escomençant a fer. En la mobilització d’este dijous passat, que es va encetar en concentració i va acabar en manifestació cap a l'ajuntament, els crits que es van escoltar van anar: «Més solucions i manco pistoletes (en al•lusió a l'impressionant desplegament policial), «Som obrers, no terroristes», «Elig no viu de palmeres i Misteri», «Pa què collons mos servix Comissions?» (sobretot al passar enfront de la seu de CCOO), «On estan, no els veiem, Comissions i UGT», «Som racistes? Noooo!!! Què volem? Treball, treball, treball!!!!» «Alcalde, cabró, volem solució», «Els empresaris es duen el salari», «El poble unit mai serà vençut» i altres d'estil semblant que van aconseguir convertir en anècdotes les contades veus en contra dels asiàtics.
Els treballaors d'Elig van donar este dijous un eixample de dignitat i lluita que a molts els recordà les jornades de la gran vaga gineral de 1977. Concentrats en el polígon industrial, totalment pres per la policia, decidíren marchar fins el centre de la ciutat per a arribar a l'Ajuntament i fer partícip de la seva mobilització a tot el poble (altre dels crits més corejats va anar: «Aquesta lluita és de tots»). A lo llarc del recorregut van ser els mateixos treballadors els quals, al passar per alguns establiments propietat de ciutadans xinesos, van fer cordons de seguretat per si a algú li abellia provocar alguna brega.

Tot açò no ha aparegut en els mitjans d’informació comercials. Se seguix presentant lo que està passant a Elig com a bregues racistes protagonitzades per grups vandàlics. És cert que un sector de l’empresariat i l'extrema dreta ha probat, i proben, de manipular en benefici propi la mobilització dels treballadors, però este mateix dijous els propis treballaors rebutjàren tant el feixisme i el racisme, com l'intent de manipulació que intenten fer no ja només grups d'extrema dreta sinó la pròpia administració i els propis sindicats i partits polítics del sistema que pretenen confondre i presentar la lluita obrera dels treballadors d'Elig com simples bregues, per a evitar explicar la rail del problema i de la crisi econòmica. El Moviment per la Unitat del Poble (MUP) anima a la mobilització dels treballadors i de tot el poble d'Elig , per a salvar la indústria del calcer i els drets dels empleats, tal com estan fent els companys d'Izar, que formen part de la mateixa lluita i en els quals mos solidaritzem plenament. La manipulació ja s’ha encetat, i tots sabem la força que té: per això mateixa cal combatre-la des de tots els àmbits. Però amb manipulació o sense ella, Elig s'ha alçat: l'organització i la lluita són les armes que la faran avançar.

En este sentit, el MUP ha convocat una manifestació legal per a dijous que ve a les huit de la vesprà i ha demanat als treballadors que trien representants en els centres de faena per a convocar una Assemblea de treballadors que s'erigisca com portaveu efectiu dels obrers i obreres en eventuals xarraes en la patronal i els sindicats. En relació en açò, el MUP vol denunciar els intents de criminalització que estan portant a terme alguns mitjans de comunicació, que no només presenten a esta organització de persones d'esquerres com d’«extrema esquerra», sense més, sinó que fins i tot li atribuixen la convocatòria de les protestes del 16 (en la qual es produíren els altercats i incendis) i 23 de setembre i arriben a referir-se a la convocatòria del 30 com un acte «contra comerciants xinesos». La Subdelegació del Govern, per la seua banda, ha amenaçat de forma més o menys tàcita amb sancions i ha declarat que l'autorització de la manifestació «depèn de quin col•lectiu la demane», mentrimentres la policia suggerix ara que les protestes del 16 i les del 23 podrien haver estat convocades «per col•lectius distints que no tenen relació entre si» .


El MUP desmentix rotundament les acusacions aparegudes en la premsa i insistix en la total legalitat de la convocatòria del pròxim dijous 30 i en el seu respecte cap als ciutadans xinesos, d'acord amb el propi comportament de la immensa majoria dels treballadors durant la jornada del 23. Reitera també que la manifestació del 30 ha estat convocada «en defensa del teixit industrial d'Elx» i, d'acord amb la campanya presentada el divendres pel MUP, «Pel calcer i els drets socials», pel que demana als treballadors i treballadores que no es deixen acoquinar i seguisquen eixint al carrer en defensa dels seus drets.


Comunicat fet públic pel MUP dijous passat 23 durant la mobilització

1. Condemnem la presència, dijous passat 16, d'elements feixistes enmig de la protesta dels treballadors del calçat i altres sectors populars, aixina com el resó xenòfob que va intentar donar-li una part dels presents. Manifestem la nostra solidaritat amb tots els treballadors asiàtics que estan sent explotats.

2. Rebutgem la postura de la “esquerra� institucional (PSOE, Esquerra Unida-Elig) i dels sindicats majoritaris, que han coincidit amb la patronal a vore només els aspectes xenòfobs de la mobilització, obviant l’escenari d'atur i desindustrialització i la necessitat de lluita dels treballadors per la defensa del calcer, els seus puestos de treball i els seus drets laborals.

3. Condemnem la postura d'aquells empresaris il•licitans que traslladen la seva producció a altres països, aprofitant les condicions de semiesclavitut dels treballadors d'enllà per a enriquir-se, en el recolçament de governs més o menys dictatorials; i vam condemnar tammé la posició d'aquells empresaris que importen productes estrangers per a comercialitzar-los, a voltes fins i tot en falses etiquetes de “Made in Spain�. Els uns i els altres acaben en el nostre teixit industrial i en l'ocupació i són veritablement anti_il.licitans.

4. Denunciem l'actitud d'aquells empresaris que intenten aprofitar i manipular la mobilització dels treballadors en benefici dels seus propis interessos. Encara que sabem que, en esta lluita, els treballadors podem coincidir amb els petits empresaris en la defensa de la indústria il•licitana, i de fet cridem a la mobilització unitària per a defensar-la, tenim bé present que els treballadors tenim uns interessos concrets i diferenciats pels quals devem lluitar.

5. D'acord en lo anterior, consideràrem que els problemes del calcer no es reduixen a la competència exterior, sinos que tammé inclouen el clandestinatje, la falta de drets laborals, etc., en els quals molts empresaris s'enriquixen.

6. Esta situació no podria donar-se sense: a) una Unió Europea (UE) i una Organització Mundial del Comerç (OMC) que impedixen la protecció de la nostra ocupació i afavorix, en canvi, al capital francès, alemany, britànic i nord-americà; b) uns governs venuts al capital estranger (tant els de la Dictadura com els del Rei, i tant amb la UCD com en el PP i el PSOE) més interessats en l'enriquiment dels bancs que en el benestar dels treballadors; c) uns governs municipal i autonòmic incapaços de defensar la nostra indústria i els drets dels treballadors, perquè els importen més els beneficis immensos i l'especulació de les constructores que destruixen el nostre territori.

Davant aquesta situació, proposem:

1. Intervenció econòmica i política de l'Ajuntament, la Generalitat i el Govern per a acabar amb el clandestinatje, assegurar el respecte als drets socials i laborals de tots els treballadors i garantir la reindustrialització d'Elig i de València.

2. Boicot als empresaris il•licitans que deslocalitzen la nostra indústria, els quals importen i falsifiquen calcer estranger i els quals no respecten els drets dels treballadors. Ni un euro públic per a finançar la deslocalització industrial.

3. Protecció de la nostra indústria, front la competència deslleial del calcer foraster deguda a l'abaratament de costos que permet l’esclavització dels treballadors dels països on es produix. No a la desaparició dels aranzels sobre el tèxtil i el calcer que el Govern, a través de la UE, ha acordat en l'Organització Mundial de Comerç.

4. Renegociació de les condicions econòmiques de la nostra pertinença a la UE. No a la Constitució Europea que condemna la nostra independència econòmica i la nostra butxaca.

5. Mobilització i organització dels treballadors i tot el poble d'Elx, amb independència del seu origen i condició social, per la salvació de la nostra indústria i dels drets dels treballadors, tal com estan fent els companys d'Izar, que formen part de la mateixa lluita i amb els quals ens solidaritzarem plenament. Enfront dels polítics i empresaris anti-il•licitans, mobilització dels treballadors i del poble pels drets socials.


Pròxim Dijous 30 de setembre: Manifestació A les 20:00 h. Des de la redonda del Tanatori (Polígon Carrús) fins l'Ajuntament

Convoca: MUP


S'adherixen: Plataforma de Aparadores i Treballadors Precaris—Ciutadans per la República— Sindicat d\'Estudiants Independent - Revolució - Organització Comunista del País Valencià - PCPE - Associació d'Equatorians i Llatinoamericans Rumiñahui-Elig

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Comunicat del Moviment per l'Unitat del Poble d'Elig. 'Per la defensa del calcer i els drets dels tr
27 set 2004
no sé qui són aquests de l'MUP, però Elig és el nom que donen a Elx els blaveros. sospitós...

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Comunicat del Moviment per l'Unitat del Poble d'Elig. 'Per la defensa del calcer i els drets dels tr
27 set 2004
doncs el comunicat està molt bé...tot i la rellicada blavera. a més és l'única relliscada blavera.

és molt important que no ens deixem enganyar per "l'esquerra" institucional que vol fer passar un conflicte laboral per un conflicte racial per tal d'amagar les seves contradiccions. o sigui, per tal d'amagar que fa molts anys que han deixat de ser d'esquerres.

pels drets de tots els treballadors, els catalans i els de tot el món !

tots units contra el capital!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
No digueu tontades cony!
27 set 2004
que sembleu de burros!
A Elx el que ha passat és que la patronal que no participa dels beneficis de la deslocalització està rabiossa i s'ha aprofitat d'elemnts de la ultradreta més fastigosa per engegar una campanya contra la patronal xinesa rival... però perquè els catetos d'Elx es fiquessin pel mig anant a a les manis han utilitzat el tema racial. No ho podeu negar, fills de puta, perque la capcelera de la mani estava plena d'elements d'una de tantes falanges i d'altres "lumpenfeixistes" ben coneguts...
Foc a la patronal, sigui del pais que sigui...
A la merda els sindicats grocs i els treballadors que llepen el cul dels seus amos!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Comunicat del Moviment per l'Unitat del Poble d'Elig. 'Per la defensa del calcer i els drets dels tr
27 set 2004
Companys, des del MUP (Moviment per la Unitat del Poble) volem aclarir que no entenem què ha pogut passar.

El MUP és un moviment d'unitat popular que engloba diversos col·lectius d'esquerres, que mai utilitzaria la denominació "Elig" per a referir-se a ELX.

Suposem que algú ha traduït el text que hem difós en castellà, utilitzant el programa Salt de traducció, que traduïx "Elche" per "Elig".
Sindicato Sindicat