Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
EL MONTGRÃ? ES CREMA
26 set 2004
El massís del Montgrí, el mèlic de l'Empordà es crema.
massis.jpg
Situat al bell mig de l'Empordà, les muntanyes de les que un reaccionari pero descriptiu Josep Pla deia que els empordanesos anavem giravoltant arreu del món, ens trobessim on ens trobessim, es cremen.

Dolor i ràbia, i ganes de plorar.

Diuen que fa molta tramuntana. La consellera diu que no poden apagar-lo encara, que potser entrada la nit..., que costa pel vent.

Pero es que a l'Emporda fa vent! Sempre ha fet vent. Des que fa 70.000 anys que els humans hi viuen hi fa vent. Com al mar hi ha aigua... A l'Empordà hi fa tramuntana. Que no ho entenen?.

Com ha pogut passar això. Quina desgràcia.

(i tot s'ha de dir, en diverses parts del massís la genial politica mediambiental del franquisme va plantar pins a tort i a dret i en llocs que no calien -no com a les Dunes-, en lloc d'alsines i flora autoctona, i ara és un polvori, i ara és el que crema... i les urbanitzacions ... i algun que un altre camping... quina merda


-------------
www.vilaweb.com
mes fotos a
http://www.telenoticies.com/galeries/incendibellcaire/index.htm
> Quatre-cents desallotjats a l'Empordà arran d'un incendi forestal
> El foc ha començat a Bellcaire d'Empordà
Des de quarts de tres de la vesprada crema sense control un incendi forestal a la muntanya de Sobrestany, a la comarca de l'Alt Empordà, entre els termes d'Ullà i la vall de Santa Caterina. En les tasques d'extinció hi treballen una vintena de vehicles terrestres i nou efectius aeris (avions i helicòpters). Els bombers de la Generalitat, com a mesura de precaució, han desallotjat unes quatre-centes persones dels municipis d'Ullà i Torroella. Sembla que una masia del terme municipal de Bellcaire d'Empordà hauria estat afectada per les flames. La forta tramuntana que bufa a tota la zona empordanesa dificulta la feina dels bombers, car atia les flames. El batlle de Bellcaire, en declaracions a Catalunya Informació, ha dit que el trencament d'un cable elèctric a causa del vent podria haver estat l'orígen de l'incendi, que avança en direcció a Torroella de Montgrí i l'Estartit. Les primeres estimacions parlen d'entre 400 i 500 hectàrees cremades, més del doble de les hectàrees que s'havien cremat en tot l'estiu al Principat. Aquest cap de setmana, les autoritats havien advertit de l'alt risc d'incendi en unes quantes comarques catalanes.
Aquest no és l'únic foc forestal que ha afectat el nostre país. Ahir al matí, els bombers valencians controlaven l'incendi que hores abans s'havia declarat entre els municipis castellonencs de Calig, Peníscola i Benicarló. Les flames van cremar unes quaranta hectàrees de bosc, matoll i terres de conreu.
108_ caseta dunes.jpg
castell_montgri.jpg
Mira també:
http://www.torroella.org/siteResources/index.asp?DocID=153&MenuId=153&seccio=3
http://www.salvem-emporda.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: EL MONTGRÃ? ES CREMA
26 set 2004
Gent de la zona comenta que un la causa ha estat probablament un cable d'alta tensió que passa per la vall de santa caterina(ermita que és el centre geogràfic de la novel.la de caterina albert, Solitud). És una vall molt frondosa a diferència del massis, pelat. Una llàstima.
Re: EL MONTGRÃ? ES CREMA
27 set 2004
poucaterina.jpg
112_gola del ter.jpg
cau.gif
.
Re: EL MONTGRÃ? ES CREMA
29 set 2004
ufffffffffff... :-(
EL MONTGRÃ? ES CREMA
01 oct 2004
més fotos a www.juliusklein.tk -> "pictures" (salut des de Califòrnia) JK
Re: EL MONTGRÃ? ES CREMA
25 oct 2004
Hi ha un reprotatge ampli i amb imatges inèdites a la web que mantinc: www.torroellaestartit.com. Anem fent el seguiment dels esdeveniments que calen fer ara. Col.laborem amb l'ajuntament. Tot es publicarà en aquesta web. Salutacions.
Re: EL MONTGRÃ? ES CREMA
25 oct 2004
Hi ha un reprotatge ampli i amb imatges inèdites a la web que mantinc: www.torroellaestartit.com. Anem fent el seguiment dels esdeveniments que calen fer ara. Col.laborem amb l'ajuntament. Tot es publicarà en aquesta web. Salutacions.
Sindicato Sindicat