Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
BMW presenta un vehicle d'hidrogen que arriba als 300 quilòmetres per hora
26 set 2004
diumenge, 26 de setembre de 2004

La marca alemanya BMW ha presentat al Saló de l'Automòbil de París un nou prototip d'hidrogen que pot assolir una velocitat superior als 300 quilòmetres per hora. Diuen els experts que aquest gas es pot convertir en el combustible del futur, tant per la facilitat d'aconseguir-lo com pels baixos costos ambientals que suposa. El model H2R no utilitza una bateria de combustible (com la resta de vehicles d'hidrogen amb què s'han fet proves), sinó un motor de dotze cilindres i 6.000 centímetres cúbics. Els assajos han tingut uns resultats molt positius i els responsables de la companyia alemanya tenen previst d'incloure una versió combinada d'hidrògen i benzina abans no es retiri l'actual Sèrie 7. Les prestacions del nou H2R l'equiparen, per primer cop, als vehicles convencionals, i marca un punt d'inflexió en els assajos a la recerca de noves fonts d'energia aplicades als automòbils.


Un dels problemes a l'hora d'estendre l'ús de l'hidrogen entre els vehicles privats és la manca d'estacions de servei que permetin d'omplir el dipòsit. En alguna ciutat del país, i també a la resta d'Europa, ja fa temps que circulen en període de proves autobusos propulsats per hidrogen: fan molt menys soroll i pràcticament no contaminen.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: BMW presenta un vehicle d'hidrogen que arriba als 300 quilòmetres per hora
26 set 2004
Prototip? Ja, hi ha moltes ciutats que com Barcelona tenen en proves des de fa mesos autobusos urbans funcionant únicament amb hidrogen. Als EUA ja hi ha vehicles que funcionen només amb hidrogen en algunes ciutats. Alguns països nòrdics ja fa uns anys que tenen diversos models finals en proves que funcionen amb hidrogen. Al Japó ja comercialitzen models híbrids i algun que només funciona amb hidrogen, tot i ser models que es venen molt poc encara. Així que de prototips res, són models finals que o bé no volen vendre, o bé les petroleres yankis no els interessa permetre el desplegament de estacions de serveis per a aquests vehicles.
Re: BMW presenta un vehicle d'hidrogen que arriba als 300 quilòmetres per hora
26 set 2004
cotxes? no, gràcies. contra mobilitat, proximitat
Re: BMW presenta un vehicle d'hidrogen que arriba als 300 quilòmetres per hora
26 set 2004
el cotxe es necessari, t'agradi o no.
El k es discutible es l'us k sen fa. Amb cotxes k no contaminin el problema es resol en gran manera.
Re: BMW presenta un vehicle d'hidrogen que arriba als 300 quilòmetres per hora
26 set 2004
"aquest gas es pot convertir en el combustible del futur, tant per la facilitat d'aconseguir-lo com pels baixos costos ambientals que suposa."

No dejan de asombrarme este tipo de afirmaciones, me gustaría que alguien me explicase cual es ese modo tan facil de conseguir hidrógeno, puesto que no existe en estado libre en nuestro planeta y para conseguirlo lo que se hace es obtenerlo a partir de gas natural o electrolisis, en ambos casos perdiendo energía neta en el proceso.

El hidrógeno NO es una fuente de energía, puesto que se consume más energía para su obteción que la que luego se obtiene con su consumo. Asimismo tampoco es menos contaminante que los hidrocarburos por la misma razón, si quemo gas natural para conseguir hidrógeno, o unico que hago es cambiar la contaminación de lugar.

Para más información acerca de las realidades del hidrógeno: www.crisisenergetica.org

Saludos
Re: BMW presenta un vehicle d'hidrogen que arriba als 300 quilòmetres per hora
26 set 2004
Yo había leído que sacaban hidrógeno del aire y agua, aunque por electrolisis usando una energía renovable tampoco es una mala idea. No tengo casi ni idea de química, así que no estoy seguro de lo que hablo.

Se supone que en el futuro no serán necesarios los millones de coches que circulan por las vías públicas, sino que habrá transporte público/privado para llegar a cualquier lugar.
Re: BMW presenta un vehicle d'hidrogen que arriba als 300 quilòmetres per hora
26 set 2004
DrPollo, he estado leyendo en crisisenegetica.org y en efecto es dificil llegar a obtener hidrógeno sin contaminar, pero estamos a expensas de futuros descubrimientos.
Re: BMW presenta un vehicle d'hidrogen que arriba als 300 quilòmetres per hora
27 set 2004
ECOLOGISTA? 1.300.000 morts cada any al món a causa del trànsit motoritzat, el mateix de ferits molt greu i amb sequeles per tota la vida, molts milions de ferits menys greus, i molt de dolor. Pitjor que una maleïda guerra. Sensa comptar la destrucció del territori i de molt ecosistemes. El cotxe privat no desapareixerà però el seu ús serà molt menor. A més, és el símbol per excel-lència del capitalisme, del consumisme, que s'alimenta de l'ego i de les carencies psicològiques de la gent. BICIS, NO COTXES!!!!
i per a q 300km/h???
27 set 2004
es per a carreres o per a conduir amb llimits d circulacio d 120Km/h????
hidrògen, no gràcies!!
27 set 2004
La única manera d'aconseguir hidrogen és mitjançant la prèvia electròlisis de l'aigua, amb la qual cosa arribem a una problemàtica similar a la que tenim avui dia: la principal font de producció d'energia elèctrica és la nuclear i la tèrmica, ambdues de nefastes conseqüències ambientals.
Les multinacionals del petroli i les automobilístiques ja es preparen pel final de la era del petroli i opten per alternatives que els permetin mantenir el control del mercat. Així, invents sota patent i desinformació són imprescindibles de cara a no deixar anar la paella del mànec.
En certa manera, té raó el de la bicicleta. Només hi ha una alternativa al cotxe i és una bona xarxa de transport´públic, que no malbarata tanta energia i no depreda el paisatge...
;ira també: link interessant
27 set 2004
Mireu això. NO he pogut trobar l'article sencer, però és una pista...

http://www.terra.org/articulos/art00633.html
Sindicato Sindicat