Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: criminalització i repressió
El metode anarquista (Drogues i mercat)
24 set 2004
El 1922 l'anarquista italia Errico Malatesta va escriure al periodic l'Umanitá Nova el seguent article que avui en dia té tanta o més validesa que llavors:

"A França existeixen lleis severes contra qui usa i qui expèn cocaïna. I, com és habitual, el flagell s'estén i s'intensifica a pesar de les lleis i potser a causa de les lleis. Igualment en la resta d'Europa i a Amèrica. El doctor Courtois, de l'Acadèmia de Medicina francesa, que ja l'any passat havia llançat un crit d'alarma contra el perill de la cocaïna, comprovat el fracàs de la legislació penal, demana... noves i més severes lleis. És el vell error dels legisladors, a pesar que l'experiència hagi sempre, invariablement, demostrat que mai la llei, per bàrbara que sigui, ha servit per a suprimir un vici, o per a desanimar el delicte. Com més severes siguin les penes imposades als consumidors i als negociantes de cocaïna, més augmentarà en els consumidors l'atracció pel fruit prohibit i la fascinació pel perill afrontat, i en els especuladors, l'avidesa de guany, que és ja ingent i creixerà amb el créixer de la llei. És inútil esperar de la llei. Nosaltres proposem altre remei. Declarar lliure l'ús i comerç de la cocaïna, i obrir les expendidurías en les quals la cocaïna sigui venuda a preu de cost, o fins i tot, sota cost. I després fer una gran propaganda per a explicar al públic i posar a l'abast de la mà els mals de la cocaïna; ningú faria propaganda contraria perquè ningú podria guanyar amb el mal dels cocainomans. Certament amb això no desapareixeria completament l'ús nociu de la cocaïna, perquè persistirien les causes socials que causen els desgraciats i els empenyen a l'ús d'estupefaents. Però de qualsevol manera el mal disminuiria, perquè ningú podria guanyar amb la venda de la droga, i ningú podria especular amb la caça dels especuladors. I per això la nostra proposta no serà presa en consideració, o serà tractada de quimérica i boja. No obstant això la gent intel·ligent i desinteressada podria dir: "Després que les lleis penals s'han mostrat impotents, no estaria bé, almenys a títol d'experiment, provar el mètode anarquista?"

- El text de Malatesta en catala ha estat extret de l'article "Breu Historia de les drogues" de la Revista LAKETANIA ( http://www.freewebs.com/laketania/ )

- Para leerlo en castellano http://www.periodicocnt.org/277mar2002/norte/archivos/bnorte01.htm

LA PROHIBICIÓ NO ERRADICA ELS PROBLEMES, ELS FA ENCARA MÉS GRANS!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El metode anarquista (Drogues i mercat)
24 set 2004
Impressionada. Si em dius que el van escriure ahir també m'ho crec.
Re: El metode anarquista (Drogues i mercat)
25 set 2004
Ja ens queda poc per a l'extermini del planeta.

Ja no ens queden mètodes ni res.

L'hem ben cagada!
Sindicat Terrassa