Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
El PP insisteix a finançar el seccessionisme
24 set 2004
El PP insisteix a finançar el seccessionisme

Un any més les institucions controlades pel PP tornen a vulnerar la Llei de Creació de l'AVL i subvencionen quantiosament la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV)


La Diputació de València va aprovar la setmana passada concedir-li una subvenció de 120.000 euros a la seccessionista Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), una quantitat que se suma als 250.000 euros que la Generalitat valenciana va donar-li el maig passat. En total, ambdúes institucions controlades per les diferents famílies del PP -la Diputació pel zaplanista Fernando Giner i la Generalitat per Francesc Camps- han subvencionat aquest any l’Acadèmia seccessionista amb 362.000 euros, una xifra semblant a la de 2003. A aquesta quantitat cal sumar-hi el degoteig constant de diners que la Diputació desvia cap al finançament d‘activitats i publicacions de la RACV i altres entitats seccessionistes.

La Llei de Creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), impulsada pel mateix PP, estableix que les administracions i les entitats que reben finançament públic han d’observar els criteris normatius d’aquesta institució. L’AVL fixà aquests criteris en març i maig de l’any 2002, oficialitzant les normes emprades per la Conselleria de Cultura i Educació des de 1983, que són les de l’Institut d’Estudis Catalans. No obstant això, les institucions controlades pel PP s’entesten a subvencionar la RACV, contrària a la unitat de la llengua i partidària de les anomenades normes del Puig, vulnerant el mateix marc normatiu que van impulsar i consensuar amb el PSPV-PSOE, un comportament susceptible de ser condemnat als tribunals per prevaricació.

El fluxe de diners cap a les entitats seccessionistes contrasta amb la manca de subvencions i suport econòmic a organitzacions en defensa del valencià. En el cas de la Diputació de València, els grups de l’oposició van destacar la setmana passada que mentre se li destinen 120.000 euros a la RACV, només hi ha 35.000 destinats al pla provincial de projectes singulars.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El PP insisteix a finançar el seccessionisme
24 set 2004
El problema no és el nom de la llengua, el problema és, posar-hi diners per dividir la Nació. Encara què s'acceptès dir-li valencià solament, ja inventarien qualcú història per crear problemes. El problema no és el nom , el problema és la llengua parlada per més de 10 milions, això fa por a la dreta espanyola, instal·lada a la Nació Catalana.
Re: El PP insisteix a finançar el seccessionisme
24 set 2004
El problema és que el nacionalisme espanyol vol evitar que es faci visible a la Unió Europea qualsevol forma de reconeixent oficial de l'existència dels catalans, fins i tot seguint amb aquell invent tan patètic del "balensiá" ja gairebé amb desesperació.
Re: El PP insisteix a finançar el seccessionisme
25 set 2004
Invent tan patètic del "balensià"?
Estic d'acord en q ens volen dividir i q realment quan volen activen el conclicte i au. Però d'ahí a dir q el valencià és un invent patètic no sé no sé...
El problema és molt més greu del q penseu. Vaig a intentar explicar el q pense sobre tot açò.

Al principat tota la gent s'identifica amb el nom de català, hi ha una tradició literària i històrica que dóna sentit a aquest sentiment. Ara bé, si passem al País Valencià passa una mica el mateix però amb el nom de valencià, realment hi ha una tradició literària i històrica real en l'ús d'aquest terme, des del segle XIV-XV que el terme de llengua valenciana o valencià s'usa per a dir-li català a la llengua, escriptors com Ausiàs March feien ús del terme i, fins i tot, llibres q s'imprimien en bcn eixien en "llengua valenciana". Una de les raons perquè açò va passar potser la trobem en que en aquella època el poder econòmic, més o menys, el tenia valència, i ja se sap, qui paga mana.
Que vull dir amb tot açò? que el problema és molt complexe perquè tot açò ha marcat als valencians i valencianes i, no ens enganyem, tot queda en la memòria col·lectiva. És a dir al Principat la gent s'identifica amb català i al País Valencià ho fa amb valencià (parle en termes generals).
Que al País Valencià hi ha blaveros, per suposat que sí,i molts, però qui pense que al Principat no n'hi ha (ho són sense consciència de saber-ho), mala barraca. De fet, hi ha bastant gent del Principat (no dic q siga la majoria) que si li diguérem valencià a allò q parla ell s'emprenyaria una mica, potser per pensar q no és una variant q estiga al nivell, o perquè, vista la situació al PV, fem una mica de llàstima i per tant alguna gent ens veu més com un problema per al conjunt del país que com alguna cosa positiva. Sol ser la mateixa gent q no ha baixat ni una sola volta al PV però coneix euskal herria pam a pam, i a més conta la típica anècdota que sí, que ell ha baixat al PV, exactament a la mani q es fa el 25 d'abril a VLC i que a més, va parlar en català i li van dir q no l'entenien. AÇÒ NO ÉS BAIXAR AL PA�S VALENCIÀ!

No vull que tot açò s'interprete com un atac a res, sols posar en evidència q tenim un greu problema i tot per merda de símbols i noms que no fan més que embrutar l'ambient, tot degudament planificat i calculat pels nostres meravellosos polítics.
El dia que siguem llestos i q ens adonem que el millor q podem fer és no entrar en aquest maleïda guerra de símbols, haurem guanyat molt.
Jo, que voleu que vos diga, si penseu q allò q és important és parar-se a discutir si un troç de tela amb 4 ratlles roges i 5 grogues té una banda blava o no, malament anem. El mateix amb el nom de la llengua.
El que realment volen aquests degenerats és això mateix, que perdam el temps, quan més millor, en una discussió estèril de símbols que no duu enlloc i q el que realment provoca és rencor entre punta i punta de país, i la parada del procés de normalització de la llengua, sobretot al País Valencià.
Tinc clar que hi ha moltes coses q no es poden negociar i que la famosa proposta de Moratinos estava totalment enverinada i tenien totalment calculades les reaccions posteriors, però, per favor, intentem no fer demagògia i ser una mica més oberts, per a així arribar a poder entendre moltes de les causes d'aquest llarg conflicte que sembla que no s'acaba mai.

Un d'Alacant

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more